Ne znam dali ke e od pomos ama eve moja slucka Maliov pred skoro 5 6m znaci da imal negde nz 18 19m idese vo gradinka ama.po pola saat saat. I pocna mn mrsuli mn kaslanje ped. rece niso ne mu e nosi go pak site demek se mrsulavi okej fast forward 3m se zaglavibme so mrsuli zenava niso ne mu dava vika niso ne e jas ne go odnesov u gradinka poso pocna mn gusti da bidat i posle vise 3m go nosam vikam nema spas od temp do mrsuli povrakjanje ne mozam veke i ona labava mi vika a bris mu naprai? (Btw mlada majka sum uste ucam sve) go odnesov streptokoka okej se izleci I od togas da ne recam sve ama za poveketo stvari ne odam kaj toj ped veke(go smenivme) i pravam "na svoja raka" primer ke pocne da kasla ili da se zamrsulavi odma pravam inhalacii kao nauciv mn od prijatelka i sirupi i gluposti sve I ednas isto mn go cesase okoto i istata ped mi vika niso ne mu e (mu se vzari mu se scrveni okoto mislis go tepal nekoj) mu staviv tobreks kapki sama do vecerta iritacijata se smiri ama izleze jacmence i mu staviv na spienje hloramfenikol i pomina Ne me sfakajjte pogresno ne te bodram da prais sve na svoja raka Ama nekogas ke si vo takva situacija kaj so moras Konkretno za okoto bi stavila tobreks kapki No moze da e i rekacija od lekot sto go prima Inace isto taka koga imase streptokoka od sto se mrsulavese cel i se brisese so race niz obrazi znaese da se fati kaj ocite Obrazite mu se nafrlaa od streptokoata valjda i ocite mu se crvenea poso ja raznesyvase niz celo lice od mrsulite
Од август се почнува, пред да почнат вирусите. Јас закаснив, почнав во септември, па после правиот циклус ми се разболе така појако со опструкција и докторката рече да не продолжам со бронховаксомот и дека касно сум почнала. Едит: За сега овој период дали се препорачува, не знам, не сум прашала.
Каков е тој вирус насолзени очи, кива ,кашлање и температура само еден ден после прекина. Ќерка ми имаше 4ти ден денеска, сега и бебето качи темп. Кашла кива тече нос. Носев на лекар не ми дадоа никаква терапија. Требаше крвна слика ако качува пак темп.ама она имаше една ноќ , нареден ден и толку. Утре пак ќе ги носам да ги видат. Аман више пред не цел месец имаа спуштено на плуќа и двајцата од грипот .. сега па ова од кај закачија
Mislam ednas godisno deka moze, sega ako pocnes ke zavrsis vo juni pa mn rano ke bide da pocnes pak vo avgust.
Да и беше црвено и грлото. Ништо не јадат и двајцата, бебе и млеко одбива. Срце ме боли за него.. Нешто барем да го разминеше Вчера цел ден со температура ноќта не качи ама еве го стана со залепени очиња од секрет.
Здраво. Немам проблем со детето, барем не сега, ама за неколку дена треба да го прават операција на 3 крајник и крајници. Абе жени јас нонстоп мислам на тоа. Се плашам многу. Си плачам. 3ипол год е. Како ќе помине. Страв ми е од анестезијата, од будењето, од крварењето.. Јас се плашам од се. Пред 1 месец кога почина тоа девојчето од србија од операција на крајници јас буквално се распарчив. Извините на негативноста, ама поголем страв не сум имала никогаш.
@Spidy мислам дека тебе те имам читано за трет крајник. Ке сакаш да ја споделиш темата, докторката и ваше искуство? Сите споделени искуства со трет крајник се добредојдени.
За сите крајници имаме искуство. Плус цевчиња. Добро помина операцијата, десет дена не му давав тврда храна и топла, се внимава при бањање и тоа. Болки имаше шест-седум дена.
Ке сакаш да ми напишеш поопширно? Какви симптоми имаше детето, на колку години, каде правеше операција? Дали пробавте терапија итн. Буквално секаква информација ми значи.
Еве јас да го споделам моето искуство. Немаше 2 год кога почна да рчи на спиење, носот стално затнат, спие со отворена уста( сеуште ги има истите симптоми) ушињата стално ги тегнеше. Го носев кај матичната и вели ауу големи крајници има. Потоа го носев на орл. Таму се откри 3 крајник и едното уво е стално замастено. Чекаа да наполни 3 год и да се праве операција. Ете сега за неколку дена е операцијата, а јас преплашена.
Сите три крајници големи, течење нос од раѓање и имаше воспаление на уво, плус секрет собран. Примаше терапија, ко да се потсмири, но Мирка Шалиќ рече да вадиме зашто слушал како во бунар да е. Одлучив да ја послушам.Три и пол години е. Во Систина опериран.
Lazarevski, no postoperativno ne bev zadovolna, malku mi se isponasha, ama da ne tupam za toa. Iako ja zavrsi rabotata kako shto treba. Ja imash i Makedonka tamu, citav deka e ok. Vie shto maka imate?
Има некој доктор во државна или Ремедика да е добар? Опција е и Систина, но ако има подобар доктор на државно, спремна сум да барам врски. Мака има со крајнции и течење нос. Зголемени се, дише на уста цела ноќ некое време. Моментално се кај ОРЛ, а јас паничам додека чекам. Од кај излезе ова, немам поим. Секое разболување е поврзано со нос, или тече или е закукан. Грло само една два пати црвено, ни гнојна ангина, ни бронхит, инекции нема примано. Синуси исто не се проблем.