Na mojata i vadevme koga imase 4 ipol i eve sega e 12 godini kako nova e .Pomalku se razboluva.Pravevme vo 8 mi septemvri kaj doktor Ana.Ne se grizete se ke bide vo red.So lesno.
Малава кај мене е трет месец на терапија сируп за алергија и назонекс, освен што не рчи веќе, но на контролите не се глеа некое намалување на третиот крајник. Немала воспаление до сега ама исто рече док дека слуша од едното уво како од бунар. Рече да почекаме да наполни барем 4 зошто и онака не е за брзање кај неа нема сериозни проблеми. Сакам Мирка да ја виде, како закажавте на приватно е она или? И дали имаш број?
Немала никогаш проблем со грло. Со уши почна да има наеднаш мака на 4ипол-5 години. Како почна, не престана. 7-8 пати пиеше антибиотик за нешто повеќе од една година само заради болка во уши. Првично ја лечеше само педијатар, после бевме на преглед кај Малинова, па кога веќе бев свесна дека секако ќе се оперира како што тргнала ситуацијата, ја однесовме кај Македонка во Систина. Уште 3 месеца пробувавме поголема доза и подолго време да пие антибиотик, паралелно со некои спрееви и суплементи, за на крај да се пресече дека нема веќе друга опција освен операција. После 6от роденден оперирана од трет крајник и ставени цефчиња во двете уши. Другите 2 крајника не се вадеа дека никогаш не и биле ни воспалени ни зголемени. Операцијата беше брза, и многу лесно помина, никакви компликации. Неколку пати сме биле на контрола од тогаш, и ниеднаш немала проблем со ушите после тоа, поминато е година и 2 месеца. Цевчињата и паднаа сега скоро, значи повеќе од една година стоеа. Нити била болна, нити пиела антибиотик после операцијата. Ако и се затне носот, знае да рече дека затнати и се и ушите, ама ден два ќе и ставам спрејче, ќе дува нос почесто и и проаѓа. Се на се, презадоволна сум од целото искуство и мило ми е што се оперираше.
Зошто на оваа возраст ви препорачуваат вадење? Се разболува често? Зошто и мојот има огромни два и трет крајник, ама е релативно здрав, еве цела сезона помина без антибиотик, па да слушнам исксутва зошто препорачуваат вадење.