На син ми, 5 год, наеднаш му се исфрлија рачињата, црвени му се и благо отечени. Го намачкав со крема, се пожали дека го боли моментално, ама сега не се жали на болка, а црвенилото сепак стои. Од што може така наеднаш да му се исфрлат рачињата? Спојлер
Не, денес не ни бевме надвор. Единствено што ми проаѓа низ памет е дека се тркалаше може пола саат/саат по свежо чистен под, ама со сретство што секогаш го користиме. Плус црвенилото му се појави некои 3-4 саати после тоа. Друго не знам што би можело да е.
На друго место нема? Да не е алергија на храна? А може и од средствата нешто да му е.. Ако го боли најдобро уште сега на доктор однесете го, мал е за да чека до утре.
Прашувам за пајак оти мене вака на ногата имав исто, наеднаш се појави, ама болеше многу, а кај цимерката исто од ист пајак на двете раце почна малце па дојде до антибиотик и цели раце модри и потечени. Не сакам да те плашам само од искуство многу се подмолни вакви убоди од пајак, е сега ние бевме во Англија и таму има една врста опасен пајак, за тука не знам. Ама ако продолжи да го боли подобро носи го.
Кога беше помал, беше така полазан од пајак по ноџињата и беше осипот како со пликови. Мада тоа не мора да значи дека не е од пајак и денес. Од храна, нема нешто ново јадено денес. Ќе почекам до утре, сега веќе спие и кажа дека не го болат и не го чешаат, го проверив, нема никаде на друго место. Ако е исто утре, ќе го носам на итна.
Ако е полазан само може со плик да помине, ама каснато е баш вака изгледа на почеток. Ама ќе го боли константно, така да веројатно не е тоа штом не се жали веќе, ама ти пак погледни го ноќеска и утре ако е исто идете на итна.