Мајки помагајте.. Детево пиеше трицеф 7 дена имаше бронхит и инх со ипратом и кортаир. До четвртокот примаше атб од вчера навечер пак почна да кашла онаа гадна кашлица длабоко и влажно.. исто има и секрет во носот,зелен секрет. Што може да дадам?
Ќерка ми најверојатно има коксаки..е сега јазикот многу ја боли, и прскам лизобакт...дали сируп блокмакс или парацетамол за болката да и дадам, инаку нема темп.
Ако имаш некој во САД порачај си од таму имаат добри детски сирупи место блокмакс тоа е всушност ибуприфен нивниот се вика mocen или така некако. Ем помала доза одговара em друг вкус. Само тоа кога ептен не може да се спушти. Исто имаат и за парацетамол ама не знам како се вика. Сум слушнала за Тајленот ама не сум користела. Или пробај со детските грчки верзии. Кога одам во Грција си земам depon тој е нашиот Далерон
Detevo 8 god od sabota vecer sme so tt do 38 odese ,od denes do 39 so treska,vecerva krena vo 16h pa pak vo 21.30 dadov blokmaks forte i uste ne spaga 38.5 drzi ,staviv kompir ziv na stapala sto da dadam drugo ,krv slika e mirna 9 leukuociti
За 10 години дете дали може апче парацетамол за температура? Или некои други апчиња за температура кои се за деца и ефикасни? Сирупот отсекогаш му е тежок, се мачи со него
https://24apteka.mk/product/nbf-gingival-gel-гел-за-непца-30g/ Нас само гелов не спаси, малиот беше афта до афта во цела уста и грло.
прежални се, фала Богу шо не траат долго, за 3-4 дена почнаа да заздравуваат, дотогаш само течности и течна храна. Малиот многу лиги имаше, давав и ефералган ноќе за да можи да поспие оти се будеше сред ноќ од болки. Издржете, брзо да поминува.
Секако дека може. Многу количина сируп е за дете од 10 години да го испие. Јас апче давам од некои си 8 години на детето. Дозирањето е сепак по килажа па ако е детето до кај 30 кила се дава пола таблета, ако е над 30 кила веќе може и цела. Така некако доаѓа отприлика дозата за поголеми деца.
До кога трае овој вирус со температура? 4 дена дете се намачи плус и некоја кашлица гласот му се фати, одамна ваков вирус не сме закачиле
Трае Досаден вирус... Нас ни помина тој дел со многу главоболка, сеа само рандом и се фаќа гласот и продуктивно кашла до гушење... Според искуство кашлица минимум 3 недели се лечи.
Леле ќе полудам Гласот му е фатен, прв пат вака и ептен му е мачно. А температурата ептен го намачи. Од недела наваму не знам кога легнувам кога станувам, пола саат дремнав за оваа ноќ и дежурам. Само побргу да минува и да не се разболуваат, душички многу се мачат
Леле остај многу ми е греота со гласчето фатено Колку тт кревате? Ние немавме јака тт ама константна што малку се спушташе со сируп...
Баш ќе прашував за кашлицава значии еве цела недела веќе кашла а друг симптом нема. И тоа во главно на спиење само кашла ама ептен. 2 пати ја носев и на контрола матичнава вика ништо веќе да не давам, завршивме со доза инхалации со бундесонид и толку
Морска сол во кадичка, фитогал ароматерапи неколку капки да испарува додека се бања, инхалација со физиолошки, чистење носе со шприц и навлажнувач додека спие, ништо повеќе не можеме против вирусот џабе ќе ги клукаме со лекови... Еве на мојава и се напунија синусите сеа се спремаме за една доза вриштење за чистење нос Само лесно нека мине...
Од сабота вечер сме со тт ,првите 2 дена на 4 часа и само до 37.5 се спушташе и тоа тешко и еве уште трае тт само што е на 7 сати сега и денес почнавме зинат ,црп е 26 а леук мирни