Koga deluva cepceto spusta do 38,5 i e vesela, kriticeno mi e posle 3h i se ladat i race i noze, a glavata gori, i kacuva naglo tt, ete sega staviv cepce 20 minuti porano, nekako mi e mnogu da ja drzam eden cas so 39tt omalaksuva i saka da spie, tusiranje nepomaga
Мене ме интересира какви се тие грчеви? По што ги познавате? Моево како помала имаше некогаш ниска темпертура пример 35со 6-7-8 ама не сум мислела дека е тоа проблем..
Јас да ви кажам ќерка ми го почна антибиотикот. Ја однесов кај мојата матична (се врати вчера од одмор), ја слушаше и таа , па рече за не дај Боже се прошири повеќе , да го почне. Рече дека не е сериозно . Ми рече да ја следам 4 дена па да видам како ќе е , мада верува дека ќе и пројде зашто овој што го пие сега е по јак од аугментинот. Да бидам искрена бидејќи прв пат вака спушта на гради , се исплашив многу , може некој ќе рече на милион доктори ја однесе ама сакав да слушнам повеќе мислења прави инхалации само со атровин и физиолошки раствор сега. Ацц не пие , од тоа се исфрли по нозете. Ми рекоа за секој случај и аериус да и давам сега. Денес гледам дека се намали кашлицата т.е е по суво .Баш ќе пишам понатаму како ќе е
Мајки, малата качи температура 37.2 но други симптоми нема. Ја истуширав, јадеше, пиеше течности, мерев 37.5 и заспа. Сега не ми се чинеше топла ама реков ајде пред да легнам да мерам и точно 37 има. Што може да е, чудно ми е поминаа неколку часа не качи повеќе ама и не спушти целосно?
Следи ја, не е страшна оваа температура. Може да е настинка, но 37,2 не е загрижувачка. Над 38,5 можеш да дадеш сируп за температура
Ме зачуди дека прв пат е вака. Знам дека не е висока и не е страшна, ама дека не спушти целосно. Ок да речеме и 37 дека е нормална, ама претходно имаше 37.5 и беше малку невесела, со црвени очиња, покажа нерасположение.. Не знам дали да се ослободам или да дежурам
Ќе дежураш, проверувај ја оваа вечер. Децата знаат да појават брзо температура, зависи дали денес била на сонце, колку била активна, дали се "топела" во вода. Затоа, следи
Ќе следам секако, туку мислев да не си ја стегам душата Беше во парк, на сонце сабајле, ама уште од сабајле е топло. И вчера и завчера. Активна постојано, постојано, постојано. Скоро вратени од одмор. Мама е болна. Се плашам да не е од мене ама јас сум со други симптоми. Грло болно, нос затнат па растечен, главоболка, кашлање, примам и терапија. Она нема вакви симптоми.
Ова и за друг ли ибопрофен важи? Јас пак знам дека само ние овде употребуваме парацетамол и дека е поштетен. Јас давам Неофен, ибопрофен на Белупо. Најдобар ми е и по препорака на педијатар надвор од Мк. Кај син ми парацетамол не ни делува. Инаку знам по себе дека боли желудник од него. Инаку и јас ставав диазапам чепчиња по препорака на лекар поради висока температура над 39. Сега ги нема па дома чувам таблети, исто по препорака на педијатар. Ама син ми качува висока температура од грло, немал грчеви, ама превентивно.
За блокмаксот само ми рекоа. Они само парацетамол даваат за темп освен во случај како што беше малиот, да качува 42. Е сега ако го повраќа парацетамолот, ќе одат на друга алтернатива, но во принцип него го даваат.
Па височка беше, 40.2, не симнуваше од далерон, односно по 2ч вивнуваше пак, па на 4ч од далеронот првиот пат ставив чепче Неофен и ми симна, вториот пат исто имаше висока тт и дадов Блокмакс па пак симна многу. Е тогаш го откривме Парацетамол на Алкалоид по препорака на другарка и од тогаш не сме го смениле. А мене само Бруфен ми делува, ништо друго, оној во ќесички а порано и апчиња сум пиела.