Добро има ли дете што ги сака електролитиве.. абе мислиш гомна и давам. Со лажиче и давам на 10-15 мин, се корне од плачење. Не знам веќе како да ја хидрирам.
Јок сестре. Со помин да е и побрзо оздравување кај вас. Моево што јаде се живо и диво, електролити плука. А сум пробала и на Бекутан и Орс и други едни со мандарина, портокал, што и да беа. Среќа ретко сме користеле. Да пробаш супа од петел да и даваш? Од Подравка таа. Знам и за неа викаат дека ептен делува како електролит. Свари како што е по ќесичката, без екстра додатоци.
Денес само тоа е јадена два пати, попара супата од петел. Пие вода убаво, давам електролити, пак сува пелена веќе 5 саати… нема повратено, нит пролив. Пролив нема од вчера, а нема повратено од сабајле. Едит: Еве мочаше пак конечно.
Прашај од тие на полски лек дали можеш да ги даваш. Убав вкус имаат моиве како сок да се ги пијат. Со лесно
Чат гпт вика разреден сок од јаболко да се пие или опција електролитот да се замрзне како сладолед (popsicle) и така да се дава. Ова второто не знам за мало дете колку е паметно. Сок сум давала, бистар од јаболко или бебешки како помала, потоа 100% јаболко, во тетрапак, замрзнато нешто било што немам давано посебно не, кога била болна
Моево беше скоро дехидрирано од салмонела кога прележа. Не сакаше електролити и не форсирав, му ставав повеќе сол во храната и оризовата вода што ти ја спомнав вчера. Бананата е исто одлична во вакви ситуации. Супата исто е солена плус ќе внесе течност. Во јогурт исто можеш да додадеш сол, грицки некои солени. Пробај на таков начин штом не сака електролити.
Алвоген орс од јагода се супер, убав вкус имаат, како сокче се. Јас па стално им давам сладолед и ладни пијалоци кога се болни, оти помага во намалување на отоци од воспалението.
Со стомачни вируси сме немале и некое преголемо искуство. 1-2 максимум ако има фатено. Кај нас бронхит, пневмонија и тој тип на дневен ред беа почести. Сега на 3+ години си јаде сладолед редовно. И кога кашла знам да дадам. Ладни пијалоци пие од фрижидер. Popsicle веројатно со конзистензија блиска на мраз што е, не сум дала.