Фативе сипаници пред 1 недела изгледа како веќе да поминуваат, но ноќеска и денес е со температура, која се намалува со сируп но подоцна пак се качува. Некој со слично искуство дали е од варичелата некоја задоцнета температура?
Од вчера од пладне со температура, доаѓа до 39, намалуваме со сируп но се качува по некое време пак (погелем дел од времето 38 ) Крвна слика денес супер, црп мирно. Носе тече чат пат една недела, те проѕирни, те зеленки. Денес поврати два пати еднаш на доручек и еднаш вода што пиеше. Од сабсјле видов 4- црвени како пликчиња како каснато од комарче, цел ден тие се. Чекаме резултат од брис, а чекам и со осипов да видиме што ќе се случува. Може ли да е варичела?
Здраво ќе може да ме упатите каде е подобро да се однесе дете на преглед денеска, оти е недела, на Ургентен или на Детска клиника?За алергиска реакција од каснување на инсект се работи.
Добар ден, малата моја скоро 4 г во месец ипол 3 пати ми се разболува, вируси се цело време чисти брисеви и уринокултура. Само последниов пат качи тт 38.3 и тоа траеше помалце од 24 ч. Е сега ние си имаме проблем со кашлица и некогаш спуштање на плуќа. Дали некој со слично искуство како нашето видел чаре од нешто? Очајна сум веќе. И да напоменам не оди во градинка од 2 г откако завршивме во Козле со пневмонија.
Трет ден со температура 38-38.5 утрово бевме за крвна слика. ЦРП-5 Леукоцити-6.5. Силно кашла и малку затнат. Доктор рече само капки за нос, солен раствор спреј и сируп за кашлица. Каков вирус ќе да е ? Страв ми е имам и бебе од 7 месеци...
Mojata eden period cesto kaslase. I go zedov ovoj dodatok na prirodna baza e, i plus omega gumeni i dali e do toa ili slucajno no poretko se razboluva
Здрво нешто за покачување железо матичната ми го даде овој сируп ама некако за мали е син ми ке прави 3 години за 1месец она рече нешто послабо дека сега лето да не му оптоваруем стомакот?
Колку му е железото а колку хемоглобинот? Зошто ви препорача додаток за железо? Јаде разновидно? Има апетит? Од мое искуство, малтофер е закон за железо.
Kako resavate zatnat celo vreme,na dete pocnato od mart vo gradinka,4 pati do sega nastina i varicela dobi,ama nosot e celo vreme zatnat,inhalacii sprej so origano,acidosalus se probano
Probaj so ova na prirodna baza e dovolno e ednas vo denot da i davas. Nema sto da izgubis Prati na natura terapy stranata cesto e na akcija.
Премногу работи според мене.. доволно е само течности многу да пие. За затнат нос никогаш ништо не користеле.
Не се користат истовремено сите работи,пробани се сите тие,а течности си пие нормално,тешко дише ноќе,цело време затнат носот