Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    15.918
    Нас со уринарната така ни беше, креваше на 15 саати, па последниот пат крена на 24ч исто вака огромна, и дадоа Блокмакс и толку, последна беше таа.

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.286
    Допаѓања:
    78.611
    Не е тоа... црп и леукоцити се мирни... тогаш за 1 ден крвна направивме (сега на 3 ден симптоми) и веќе беа доста качени тие, па веднаш реагиравме со антибиотик среќа и брзо се опраи. Пие и сега антибиотик, ради грлоно и жлездата на вратот..

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    15.918
    Не ми личи на корона, на некој извитоперен вирус ми изгледа. Ама оваа температура ми изгледа дека ќе е толку, дека веќе минува.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Дали има кашлица? И дали направивте брисеви?

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.286
    Допаѓања:
    78.611
    Нема ништо. Крвна слика супер е и брис не направивме.

Кренав и јас температура, кај е жешко надвор... горам цела :drunk:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    A da napravite sepak bris, ili respiratoren panel ako ste vo mozhnost.

7. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    1.488
    Мами, на синко прв пат во овие 2 години му се зацрвенува газето и му е како разрането, не му е толку црвено колку што му е рапава кожата на допир и како излупена, белузлава, не знам баш добро да објаснам. Така долж цело расцепче, само кај курето нема ништо. Јас мачкам со кремата за пеленска регија откако е роден, исто и сега.
    Што мислите со што да пробам или да го носам утре кај матичен?

8. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    251
    Ми се случи еднаш, крем зс потпарено и Веледа од невен за пеленска регија.
    Обично користам Уриаж, ама мислам дека невенот е полековит. Сум мачкала баш дебел слој и секако миење често.

9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.913
    Допаѓања:
    9.873
    На малово сега баш му се случи како црвени воспалени брумчиња и баш црвени влеки. Само со судокрем се среди па продолжив веледа

10. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.376
    Дај кажете спас за сува кожа. Миеме со биодерма, мачкаме со биодерма, и белградски мелем мачкам и пал е сува, се чеша се драпа околу врат цела со гребаници се напраи. Има од дм нешто некоја козметика да е добра?

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.286
    Допаѓања:
    78.611
    Јекодерм си пробала да намачкаш? Помрсно од тоа нема... а и може па не и треба мрсна крема, да пробаш со хидратантна некоја. Пантенолот е исто добар за таква работа, само ме маст... крем да пишува (розе пакувањето).

На Dodo1 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.376
    Масен е мелемот, не и помогна.. и уриаж и еуцерин имам пробано џабе, на крај мислам некоја најобична ќе и помогне, само не знам со што да пробам

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.286
    Допаѓања:
    78.611
    Јас пример имам проблем со сува кожа и мене мрсно моментално кога е намачкано ми помага и после некој час пак никаква кожата, додека хидратантна крема повеќе ми помага. Така да да пробаш нешто такво.. Земи исто така и пантенол пробај. Мрсните креми знаат и да затвараат пори и не диши кожата..

14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.376
    Земав пантенол да ја смири на местото, ама вака за бањање мачкање се мислам што да и земам.. дали да пробам алверде гледам со невен имаат линија, поим немам. Топлово бетер и прави се поти и се чеша

15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.862
    Допаѓања:
    9.216
    Пробај со еуцерин aquaphor. Агрон ни го препорача за големиов на лишаите кога имаше, моментално многу помагаше.

16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.376
    А за бањање?

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.286
    Допаѓања:
    78.611
    Ја сум чула па негативни искуства од Алверде и никогаш не сум купила...

18. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.514
    Допаѓања:
    5.263
    Син ми од 4 месеци има атопичен дерматит, сите козметики ги имаме пробано, еуцерин, биодерма, уријаж, ла рош, за чешање ни помагаше само уријаж има едно за капење за против чешање е, мрсно е, како масло, ќе прикачам слика...сега моментално користиме од зегин едно млеко за капење, за атопична кожа, јас почнав да го користам па го пробав на син ми, му одговара и него и да не купувам посебно за мене посебно за него тоа користам...ама ова од уријаж е специјално anti itch, многу ни помогна кога беше помал...а спас за дерматитот/ сувост ни беше дупла доза пробиотик може две години по ред, конкретно Darmflora, идејава е од хрватската група за дерматит и кај него имаше преубав резултат

мислам дека е ова, пола саат барам по инт, не ми излегува слика, бело со сино е, пишува cleansing, soothing balm - anti itch на него ама е за капење, од истата линија има и за мачкање

IMG_6734.png

19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.862
    Допаѓања:
    9.216
    Шо знам, јас најдолго Мустела стелатопиа користев (кога го носевме кај Агрон исто, рече ок е), пред тоа Еуцерин, на крај Биодерма. Некако од Еуцеринот сум најзадоволна ( и за бебево сега земав, после веледата бидејќи му беше сува кожата). Ама на крај кога кренав раце и почнав со Хип да го бањам, се среди. Мада мислам надрасна веќе. Али ова aquaphorот моментално помагаше видливо.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kozuf

kozuf Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.118
    За сува кожа генерално се препорачува прво миење, па хидранатна крема, па врз неа слој масна крема за да ја задржи влажноста под мрсното. Ова за мене го имам користено како метод од дерматолог, без разлика на брендот на козметка. Инаку јас имам детматит и многу сува кожа, а со ќерка ми за среќа не сме имале проблем па не ми е испробано на дете.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.