1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.658
    Допаѓања:
    16.028
    Не, само течни столици.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    566
    Син ми 16 месеци пред два дена имаше температура до 37,6, поврати еднаш и си продолжи ко ништо да не било, само помалку јадеше. Еден ден траеше тоа. Во петокот беше супер, освен што слабо јадеше. Вчера ноќта пак поврати, имаше дијареа и ми качи 38,2. Може ли да е стомачен вака со еден ден скок? Денес е ужас, ништо не јаде. Внесува течности ама и покрај тоа ми се нема измочкано со саати. Пиеше електролити, пие водичка, сега чај му варам…

3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.291
    Допаѓања:
    1.799
    Некој стомачен, не го форсирај ако не му се јаде и нешто полесно давај му, исто пробиотик провен може да му дадеш

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    444
    Здраво мајки малото има 15 месеци пред три недели имаше растечено носе од кога и помина почна да подкашлуват и еве веќе 3 недели така кашлат, ја однесовме кај матичниот вика не и е ништо, саботата ја однесовме на детско таму ја наслушаа имала секрет ама не било ништо страшно, терапија никаква не ни дадоа, демек можело така да кашлат дека предходно била настината, ама јас искрено се плашам два пати на поголемата ќерка не и открија навреме дека има пневмонија сама побарав ренген и на крај испадна од тоа што се и плашев а сега се плашам со малото да не испадне исто така, матичниот не ми даваше упат за крвна слика а не па за ренген не знам што да правам

5. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.291
    Допаѓања:
    1.799
    Napravete brisevi i ako ima bakterija moze lokalno da se leci dokolku bema drugi simptomi

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    12
    А каде има секрет? На плуќа или во грло? Инхалации? Крвна слика секако може да си направите и без упат, тоа бар не е скапо

7. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    566
    Тие што сте лежеле во Козле до дечиња 12-18 месеци, како функционира делот со примање инфузија? Како седат со канила во рака? Особено ако се повеќе денови

8. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    12
    2 g imashe mojata koga lezevme vo kozle. Ushte na priem i ja stavija, koga si odevme ja izvadija

9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.764
    Допаѓања:
    9.724
    Не во Козле ама во болница во внатрешноста. На прием и ставија, за бањање ми помагаше сестра, ја виткаа раката како во најлони за да може да избањаме дете. Инаку внимавав јас цело време да не ја фаќа и трга дали при игра или спиење.

10. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    600
    Дете од 4 год го пуштив во грсдинка после 8 месеци пауза од кога е тргнат се болен 2 месеци кашла се затнат два дена во градинка се разболува нормално ли е ова полудев

11. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    2.323
    upload_2026-7-22_15-54-37.jpeg
    Од што може да е ова? Исфрлано, црвено и суво, не знам дали убаво се гледа на сликата ми се затемни некако кога ја аплоадирав. Цуца цуце само за успивање. До сега сме немале алергија на некоја храна. Вака е подолго време исфрлана мислев ќе се смири ама како да се влошува. Инаку не верувам дека е од топло деновиве е ладничко овде кај нас.

12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.564
    Допаѓања:
    43.401
    Да не е иритација од домати, кај мојата имаше период кога се исфрлаше околу устата од нив

13. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    2.323
    Па да, од кисело повеќе се иритира ама не и се повлекува еве веќе недела дена и стои така црвено без разлика што и да јаде.

14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.564
    Допаѓања:
    43.401
    На уриаж има крема за перорална нега, пробај со таа

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    444
    На грло, вчера пак бевме ни дадоа да правиме инхалации 6 дена со кортаир

На Ella90 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    444
    Кај малото вака се направи од домат и пиперка, подолго време и седеше така јас ја мачкав со бекутан од невен

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    444
    Нема температура крвната слика рекоа дека е убава, овие беа намалени неутеофили лимфоцити тие така биле дека предходно била настината, ни дадоа инхалазии почнавме, кога кашлат сега се осека дека искашлуват доста секрет само да помине дете се измачи 3 недели со кашлица

18. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    1.004
    Допаѓања:
    1.432
    Цетиризин ни рече педијататот да му дадам за осип (неколку дена има и не му поминува), но на упатство читам дека е за деца од 2 год, а бебе има 13 месеци. Сте давале на толку мало?

19. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    12
    Зашто побогу чекале 3 недели за инхалации да дадат?

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    580
    Помош мајки ќе полудам. Бебето ми е 2 месеци, сега кпга го држев ми бљуцна како само лигички и имапе како некоја бледо розева капка на фустанпт мпј и ми мирисаше на рибино масло а не сум давала омега овие денови, гледам дека и хипп содржи рибино масло. Дали ви ае случило ова?