Не знам ама доста лошо искуство имам со големата ќерка така исто не даваа ништо на крај пневмонија, малото сеуште искашлуват уште два дена имат инхалации па ќе одиме на контрола
Zdravo zenski, 10.5 meseci sme veke 4 nedeli aktivno mj kasla detevo odime vo gradinka skoroo 2 meseci. Koga ja odnesov pred 2.5 nedeli mi rekoa nema nisto na plukje inhalacii nekolku dena i se potsmiri na spienje kaslase taka malku, sega pak sve pointenzivno kaslase zavcera ni dadoa pak inhalacii so fizioloski i budenoside, mnogu hrci preku den na plukja a nokje kaj nosot . Cistime so nosko vadime sekret, no mnogu kuceski kasla suvo se plasam veke duri koa ke se ukasla kako do povrakjanje do davenje i zema vozduh brzo nekolku pati ova pocna da mi go pravi sega denovive pocesto j zatoa se plasam. pisuvam tuka dali da posetime nekoj pulmolog? Maz mi na vremeto imal vospalenie na beli drobovi i mnogu se plasam od takvi raboti pa zatoa na vreme dali da ja odnesam da si bidam mirna? Predlozete i privaten pulmolog detski i drzavni , Fala.
А има ли подобрување од инхалаациите? Јас толку мало дете почесто би носела на слушање, ако ми е сомнително. За жал имам искуство каде за неколку саати правел наод на плуќа. Ако си од Скопје носи во Козле, таму сите се педијатри пулмолози.
Pa ne znam nekolku pati noseno nonstop vikaat deka e okej nemozam sve sama na svoja raka da baram nema razbiracka so maticnive site se isti upat za sto i da pobaras treba sve sam da istrazuvas aber nemaat da te posocat.. dali mozam bez upat da odam vo kozle? inaku neznam dva dena kako pravime inhalacii od sinojka ne prekina da kasla a doktorkava na odmor mi e samo zamenata e ama ne rabotat za vikend..
Или козле или ако можете Искра ремедика. Има и тивки пневмонии кои не секој доктор може да ги слушне на слушалка. И така мало дете носете го секој ден на слушање.