1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    12
    Кај ќерка ми беше вирусна пневмонија, па со венски антибиотик ја третираа во козле, а секако бронхит може и само со инхалации да помине. Битни е и дали се правени брисеви

2. Jogle

Jogle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    47
    Дали знаете во која аптека во Скопје има Блокмакс форте?

Screenshot_20260730_121833_Samsung Browser.jpg

3. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    46
    Eve sme i nie posle dolgo macenje denovive, ponedelnik otkrivme alergija na kravji protein, inhalacii ne se smiruvase, sreda u kozle ispituvanje do rengen, iskaslok i pravea, brisevi za golema kaslica i rsv ispadna nekoj boka virus sto gi zafaka disnite patista zatoa detevo se kornelo 5 nedeli po red, pritoa na obicni brisevi nisto ne davase negativni bea.. na kraj srekja imavme i vo sistina istiot den pregled pa kako odevme nataka za 2h razmah od kozle do tamu spusti malku na plukja so osptrukcija i ne smestija tuka lezime 3ti den..
    Primame urbazon, antibiotik , inhalacii so kortiko i ventolin, i sto uste ne se iznamaci dusice ama fala mu na Boga eve podobri sme i utree veke ke si odime.
    Toa e naseto zdrravstvo nakratko, da se otkriese na vreme problemot sto tleese 4 nedeli nemase da spusti i da zavrsime tuka ama neka ostane loosoto tuka mozese i poloso da e...

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    12
    Bitno e sega da bidete dobri. Bash mi e zal taka shto ispadna..

На itltlitl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ifkence19

Ifkence19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    16
    2 godisno dete koi kapki gi davate jas gi davam samo d3 i omega a dali treba i plus dopolnitelno d3 plivit od koi ste zadovolni

6. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.607
    Може совет каде може да се направи ехо на меки ткива на глава?
    Малиот ми е 4 год меѓутоа има неколку топчиња на главата што треба да се видат.

7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.586
    Допаѓања:
    19.594
    Има некој стоначен вирус? Од вчера сабајлето се жали на стомакот, поврати 2 пати, и имаше и пролив, денес 3 пати пролив, и тек сега поврати еднаш, супата што ја изеде пред 2 часа, се жали дека го боли мешето, му се гади, скоро секоја храна ја повраќа, а сам побара да јаде. Вода и електролити пие ама не нешто премногу, залегнат е и си заспива на нелолку пати, мене тоа ме плаши, вчера бевме до Козле, не покажа на КС дека е дехидриран..

8. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    2.001
    Допаѓања:
    7.364
    Има има ... нека пие повеќе електролити барем да се наткрене.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sss26

Sss26 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    40
    Мајки малото ми е со коксаки, прв пат се соочувам, дали да мачкам вело време пудра, дали смеам да бањам и што сте ставале за афти?

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.593
    Допаѓања:
    112.215
    Ќерка ми има црвенило на градата и вика дека ја боли при допир. Малку и отечено ко да е.Ја забележав уште вчера ама ништо не ми кажа , а не ја ни прашав. Има и две точки над тоа црвени , ја чешале вчера вика , дали нешто ја каснало ме знам.
    Читам на нет дека може е предвремен пубертет , ама нели е рано , во септември 7 години ќе полни

11. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    1.581
    Мојата имаше коксаки..на афтите и ставав метиленско плаво со анестетик...само тоа и помогна пошто многу ја болеа. А на другите места немаше мозолчиња. Со помин.

12. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    1.581
    Да не е касната штом има точки? Ако е црвено и отечено јас би ја однесла на доктор да ја види.

На Mumoftwo30 и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.812
    Допаѓања:
    7.295
    Комарец ја касна на капакот од окцето :( мн и е отечено цел ден, уште 3 убоди и на лицето. Педијатарот од систина ми вика само минимално фенистил да ставам ама доста е потечено :( има некој искуство?

аман со овие комарци во Скопје, одвај чекам пак да се симнеме накај грчка за некој ден врие овде не се отвара тераса џабе и комарници и се :(

На dromka и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.648
    Допаѓања:
    27.101
    Нас ни рекоја синопен ама да се пази да не отиде во очи и сируп против алергија. Цело и беше затворено окото.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.657
    Допаѓања:
    16.026
    Потечено е зашто е меко местото, јас од мала секое лето абе мораше на око да ме каснат.. и ден денес многу ме касаат комарци. Само мустикер ми помага. Ќе помине, немај гајле.

На bookslover и Baby warrior им се допаѓа ова.
  16. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    4.839
    Не, ја мислам дека е многу мала дури за предвремен пубертет, најмногу личи ко каснато или полазано, дали е подобра сега гледам од вторник мислењето, се повлекоа ли точките, црвенилото отокот?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.593
    Допаѓања:
    112.215

Ја виде доктор и мене ми рече нема врска со предвремен пубертет туку нешто ја полазало , јас па мислам дека нешто од водата е пливаше 4 дена по ред во базен. Ми рекоа ништо да не и ставам ќе помине така.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.657
    Допаѓања:
    16.026
    Не знам дали е вирус или бактерија, чекаме резултати од брисеви. На грло нема ништо, малку розевко, на гради чисто, само носот полн. Од вчера сме со температура која ја креваше на 6-6.5 саати, вечерва наеднаш ми крева над 39 и ми намали интервал на 4.5 саати, не знам дали е ова нормално или да ја носам на лекар. Крвната слика сабајле покажа црп 24.2 и некои мини изместувања. Матичната мисли дека е вирус, мене вирус вака до сега не ми направил. Лани лежевме во Козле од урнарна и сеа уплав имам да не и е пак исто… не ми се десило да намали интервал до сега.

19. Tea SK

Tea SK Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.402
    Допаѓања:
    11.076
    Истиот вирус не сврте сите дома. Синко, 2 години најлошо помина, качување темп на 4 саати, и ушите му се воспалија, па го стација на антибиотик. Брисеви чисти кај сите.

20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.657
    Допаѓања:
    16.026
    Колку траеше? Синоќа изгоре од температура не се спушташе под 39. На крај стигна 39.6 и конечно спушти со Блокмакс. До сега нема температура веќе 6.5 саати.