Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    41
    Кај ќерка ми беше вирусна пневмонија, па со венски антибиотик ја третираа во козле, а секако бронхит може и само со инхалации да помине. Битни е и дали се правени брисеви

2. Jogle

Jogle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    49
    Дали знаете во која аптека во Скопје има Блокмакс форте?

Screenshot_20260730_121833_Samsung Browser.jpg

3. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    47
    Eve sme i nie posle dolgo macenje denovive, ponedelnik otkrivme alergija na kravji protein, inhalacii ne se smiruvase, sreda u kozle ispituvanje do rengen, iskaslok i pravea, brisevi za golema kaslica i rsv ispadna nekoj boka virus sto gi zafaka disnite patista zatoa detevo se kornelo 5 nedeli po red, pritoa na obicni brisevi nisto ne davase negativni bea.. na kraj srekja imavme i vo sistina istiot den pregled pa kako odevme nataka za 2h razmah od kozle do tamu spusti malku na plukja so osptrukcija i ne smestija tuka lezime 3ti den..
    Primame urbazon, antibiotik , inhalacii so kortiko i ventolin, i sto uste ne se iznamaci dusice ama fala mu na Boga eve podobri sme i utree veke ke si odime.
    Toa e naseto zdrravstvo nakratko, da se otkriese na vreme problemot sto tleese 4 nedeli nemase da spusti i da zavrsime tuka ama neka ostane loosoto tuka mozese i poloso da e...

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    41
    Bitno e sega da bidete dobri. Bash mi e zal taka shto ispadna..

На itltlitl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ifkence19

Ifkence19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    18
    2 godisno dete koi kapki gi davate jas gi davam samo d3 i omega a dali treba i plus dopolnitelno d3 plivit od koi ste zadovolni

6. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    2.607
    Може совет каде може да се направи ехо на меки ткива на глава?
    Малиот ми е 4 год меѓутоа има неколку топчиња на главата што треба да се видат.

7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.730
    Допаѓања:
    20.288
    Има некој стоначен вирус? Од вчера сабајлето се жали на стомакот, поврати 2 пати, и имаше и пролив, денес 3 пати пролив, и тек сега поврати еднаш, супата што ја изеде пред 2 часа, се жали дека го боли мешето, му се гади, скоро секоја храна ја повраќа, а сам побара да јаде. Вода и електролити пие ама не нешто премногу, залегнат е и си заспива на нелолку пати, мене тоа ме плаши, вчера бевме до Козле, не покажа на КС дека е дехидриран..

8. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    2.066
    Допаѓања:
    7.541
    Има има ... нека пие повеќе електролити барем да се наткрене.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sss26

Sss26 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    40
    Мајки малото ми е со коксаки, прв пат се соочувам, дали да мачкам вело време пудра, дали смеам да бањам и што сте ставале за афти?

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.619
    Допаѓања:
    112.449
    Ќерка ми има црвенило на градата и вика дека ја боли при допир. Малку и отечено ко да е.Ја забележав уште вчера ама ништо не ми кажа , а не ја ни прашав. Има и две точки над тоа црвени , ја чешале вчера вика , дали нешто ја каснало ме знам.
    Читам на нет дека може е предвремен пубертет , ама нели е рано , во септември 7 години ќе полни

11. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    1.606
    Мојата имаше коксаки..на афтите и ставав метиленско плаво со анестетик...само тоа и помогна пошто многу ја болеа. А на другите места немаше мозолчиња. Со помин.

12. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    1.606
    Да не е касната штом има точки? Ако е црвено и отечено јас би ја однесла на доктор да ја види.

На Mumoftwo30 и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.938
    Допаѓања:
    7.496
    Комарец ја касна на капакот од окцето :( мн и е отечено цел ден, уште 3 убоди и на лицето. Педијатарот од систина ми вика само минимално фенистил да ставам ама доста е потечено :( има некој искуство?

аман со овие комарци во Скопје, одвај чекам пак да се симнеме накај грчка за некој ден врие овде не се отвара тераса џабе и комарници и се :(

На dromka и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.794
    Допаѓања:
    27.262
    Нас ни рекоја синопен ама да се пази да не отиде во очи и сируп против алергија. Цело и беше затворено окото.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.967
    Допаѓања:
    16.355
    Потечено е зашто е меко местото, јас од мала секое лето абе мораше на око да ме каснат.. и ден денес многу ме касаат комарци. Само мустикер ми помага. Ќе помине, немај гајле.

На bookslover и Baby warrior им се допаѓа ова.
  16. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.397
    Допаѓања:
    5.065
    Не, ја мислам дека е многу мала дури за предвремен пубертет, најмногу личи ко каснато или полазано, дали е подобра сега гледам од вторник мислењето, се повлекоа ли точките, црвенилото отокот?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.619
    Допаѓања:
    112.449

Ја виде доктор и мене ми рече нема врска со предвремен пубертет туку нешто ја полазало , јас па мислам дека нешто од водата е пливаше 4 дена по ред во базен. Ми рекоа ништо да не и ставам ќе помине така.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.967
    Допаѓања:
    16.355
    Не знам дали е вирус или бактерија, чекаме резултати од брисеви. На грло нема ништо, малку розевко, на гради чисто, само носот полн. Од вчера сме со температура која ја креваше на 6-6.5 саати, вечерва наеднаш ми крева над 39 и ми намали интервал на 4.5 саати, не знам дали е ова нормално или да ја носам на лекар. Крвната слика сабајле покажа црп 24.2 и некои мини изместувања. Матичната мисли дека е вирус, мене вирус вака до сега не ми направил. Лани лежевме во Козле од урнарна и сеа уплав имам да не и е пак исто… не ми се десило да намали интервал до сега.

19. Tea SK

Tea SK Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.419
    Допаѓања:
    11.126
    Истиот вирус не сврте сите дома. Синко, 2 години најлошо помина, качување темп на 4 саати, и ушите му се воспалија, па го стација на антибиотик. Брисеви чисти кај сите.

20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.967
    Допаѓања:
    16.355
    Колку траеше? Синоќа изгоре од температура не се спушташе под 39. На крај стигна 39.6 и конечно спушти со Блокмакс. До сега нема температура веќе 6.5 саати.