Кај ќерка ми беше вирусна пневмонија, па со венски антибиотик ја третираа во козле, а секако бронхит може и само со инхалации да помине. Битни е и дали се правени брисеви
Eve sme i nie posle dolgo macenje denovive, ponedelnik otkrivme alergija na kravji protein, inhalacii ne se smiruvase, sreda u kozle ispituvanje do rengen, iskaslok i pravea, brisevi za golema kaslica i rsv ispadna nekoj boka virus sto gi zafaka disnite patista zatoa detevo se kornelo 5 nedeli po red, pritoa na obicni brisevi nisto ne davase negativni bea.. na kraj srekja imavme i vo sistina istiot den pregled pa kako odevme nataka za 2h razmah od kozle do tamu spusti malku na plukja so osptrukcija i ne smestija tuka lezime 3ti den.. Primame urbazon, antibiotik , inhalacii so kortiko i ventolin, i sto uste ne se iznamaci dusice ama fala mu na Boga eve podobri sme i utree veke ke si odime. Toa e naseto zdrravstvo nakratko, da se otkriese na vreme problemot sto tleese 4 nedeli nemase da spusti i da zavrsime tuka ama neka ostane loosoto tuka mozese i poloso da e...
2 godisno dete koi kapki gi davate jas gi davam samo d3 i omega a dali treba i plus dopolnitelno d3 plivit od koi ste zadovolni
Може совет каде може да се направи ехо на меки ткива на глава? Малиот ми е 4 год меѓутоа има неколку топчиња на главата што треба да се видат.
Има некој стоначен вирус? Од вчера сабајлето се жали на стомакот, поврати 2 пати, и имаше и пролив, денес 3 пати пролив, и тек сега поврати еднаш, супата што ја изеде пред 2 часа, се жали дека го боли мешето, му се гади, скоро секоја храна ја повраќа, а сам побара да јаде. Вода и електролити пие ама не нешто премногу, залегнат е и си заспива на нелолку пати, мене тоа ме плаши, вчера бевме до Козле, не покажа на КС дека е дехидриран..
Мајки малото ми е со коксаки, прв пат се соочувам, дали да мачкам вело време пудра, дали смеам да бањам и што сте ставале за афти?
Ќерка ми има црвенило на градата и вика дека ја боли при допир. Малку и отечено ко да е.Ја забележав уште вчера ама ништо не ми кажа , а не ја ни прашав. Има и две точки над тоа црвени , ја чешале вчера вика , дали нешто ја каснало ме знам. Читам на нет дека може е предвремен пубертет , ама нели е рано , во септември 7 години ќе полни
Мојата имаше коксаки..на афтите и ставав метиленско плаво со анестетик...само тоа и помогна пошто многу ја болеа. А на другите места немаше мозолчиња. Со помин.
Комарец ја касна на капакот од окцето мн и е отечено цел ден, уште 3 убоди и на лицето. Педијатарот од систина ми вика само минимално фенистил да ставам ама доста е потечено има некој искуство? аман со овие комарци во Скопје, одвај чекам пак да се симнеме накај грчка за некој ден врие овде не се отвара тераса џабе и комарници и се
Нас ни рекоја синопен ама да се пази да не отиде во очи и сируп против алергија. Цело и беше затворено окото.
Потечено е зашто е меко местото, јас од мала секое лето абе мораше на око да ме каснат.. и ден денес многу ме касаат комарци. Само мустикер ми помага. Ќе помине, немај гајле.
Не, ја мислам дека е многу мала дури за предвремен пубертет, најмногу личи ко каснато или полазано, дали е подобра сега гледам од вторник мислењето, се повлекоа ли точките, црвенилото отокот?
Ја виде доктор и мене ми рече нема врска со предвремен пубертет туку нешто ја полазало , јас па мислам дека нешто од водата е пливаше 4 дена по ред во базен. Ми рекоа ништо да не и ставам ќе помине така.
Не знам дали е вирус или бактерија, чекаме резултати од брисеви. На грло нема ништо, малку розевко, на гради чисто, само носот полн. Од вчера сме со температура која ја креваше на 6-6.5 саати, вечерва наеднаш ми крева над 39 и ми намали интервал на 4.5 саати, не знам дали е ова нормално или да ја носам на лекар. Крвната слика сабајле покажа црп 24.2 и некои мини изместувања. Матичната мисли дека е вирус, мене вирус вака до сега не ми направил. Лани лежевме во Козле од урнарна и сеа уплав имам да не и е пак исто… не ми се десило да намали интервал до сега.
Истиот вирус не сврте сите дома. Синко, 2 години најлошо помина, качување темп на 4 саати, и ушите му се воспалија, па го стација на антибиотик. Брисеви чисти кај сите.
Колку траеше? Синоќа изгоре од температура не се спушташе под 39. На крај стигна 39.6 и конечно спушти со Блокмакс. До сега нема температура веќе 6.5 саати.