Колку години има? Млеко ако пие од шише легната веднаш исфрли. Млекото прави секрет. Ако е над 2 години префрли на јогурт од чаша и млечни производи.
Детето ми има расипан млечен заб, пред 2 недели и' ставија такво за умртвување на нерв, ама изгледа неуспешно беше, зошто ја боли понекогаш. Минатата недела така отворен и' го оставија и рекоа може да ја боли, а редовно да го чистиме од храна. Сеа сме на одмор, и ја боли како што рекоа, го чистиме како што рекоа, меѓутоа мислам дека има оток. Што можам да дадам за отокот? Да не се зголеми? Зошто би се направил оток, отворен е забот? @Annath @Spidy
Треба на стоматолог да се исчисти забот за да може да се дренира инфекцијата, и најверојатно да пие и антибиотик. После се одлучува дали може да се продолжи со лекувањето, ќе се остави забот отворен, или сосема да се извади. Моја препорака да одите на стоматолог кај што сте уште денес, зошто отоците од лекуван заб можат наеднаш да се зголемат за неколку часа.
Сумамед капсули 6 години има,јас им реков дека никогаш немат пиено капсули ми рекоа поубо капсули него сируп, ама фала богу ја испи без проблем
Се секирам сега на први почнуват прваче, со антибиотиков и урбазонов паднат ќе и е имунитето, како ке биде не знам веќе од што мислам на све ќе спобудалам
Не сега неможе да и направат дека е под терапија, дома додека бевме весела си беше уба боја на лице сега е бледа на лице неможам да ја гледам аман нека помине ова
Не знам во која тема да прашам, ај тука: смее сируп антибиотик да се комбинира со нешто? Детево мое нема сируп што може да го поднесе, се гади ли од текстурите, не знам, еве и грчкиов од прва го поврати. Смее помеѓу да пивнува сок? Или се разредува сирупот така? Пудинг или нешто? Кажете финта некоја.
Да бледа е многу јас се уплашив ама и се врати сега апетитот добра е,знам дека е најбитно да оздрави и да е се како што треба ама ептен сум тажна што нема да може да оди од 1 на училиште а прваче е, толку беше радосна се спремавме се од алишта патики ранец и како да и кажам дека одма нема да може да оди
И направија преку крвта испадна дека не е алергична ама требало да се испитат и на други алергени ама тоа кога ќе била здрава
Moze ne e alergija toa shto predizvikuva da spushta. Sega znaat shto tochno i e? Za zal kje mora da i kazete deka nema da moze da pochne. Sjgurno kje i treba barem mesec dena da zakrepne
Денеска ми кажаа дека терапијата која ја даваат за алергија кај неа добро реагирала иако сеуште не било утврдено што е, и дека на ренгенот покажало пневмонија ама не толку лоша, јас ќе ги прашам дали ќе може барем првиот ден да оди
Нема да можеш вечно да одложуваш почнување. Мојот кога имаше пневмонија си отседе уште една недела после тоа дома и после почна со училиште. Учителките беа известени да не се растрчува многу, за физичко потврда да не вежба уште еден месец и тоа е. Кај мене за прв училишен уште беше во болница. Јас си отидов сама, си поплакав таму и си дојдов. Он не е ни свесен што пропуштил.
Можам да замислам како ти било многу неубави работи ама битно да ни се здрави и живи, и мене ми е неубаво на душава колку си бевме среќни се спремавме се ама нека помине ова па ќе се радуваме повторно,инаку се најде причинителот кламидија пнеумониане