Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.836
    Допаѓања:
    16.213
    Нема да ве пуштат ако не е доизлечена. Ептен се темелни во Козле за тоа.

2. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    32
    Jas sama potpishav togash da izlezam. Ama namaleno beshe mn kashlanjeto i ona nemashe sekret vo nos. Ako smetate deka ne e za doma kazete im. Iskreno mislam deka nema da ve pushtat ako ne e spremna za doma, osven ako nemaat premnogu guzva.

3. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    451
    Па ми рекоа денес дека утре ќе ја пуштат, за носето да сум го чистела, ама што ако пак и се спушти не знам зошто вака го пуштаат детево

4. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    451
    Секретот се појави вториот ден од кога дојдовме тука, не знам јас ептен се плашам вака да ја земам дома, што ако и се спушти има доста густ секрет, јас и реков прееска на докторката да се направи брис ми рече неможе да се направи брис дека е под антибиотик

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.836
    Допаѓања:
    16.213
    Сега имаш уплав, иста бев и јас. Ми беше страв што сме дома а она 5 дена немаше ни температура. Само мораше да доиспитаат се, мојата ја тестираа и за сепса, 300 црп имаше. Се беше добро, ама ете кога ќе влезе стравот. Ми беше страв да ја измешам со луѓе да не се вратиме во болница пак. И еве и сега на секое разболување, јас одма летам на преглед, за да фатам на време. Да не ја однесев на време во Козле, сигурно и сепса ќе имаше. И ден денес се заблагодарувам на мајчинскиот инстинкт дека правилно сум постапила што не сум чекала ни 24 часа за да ја носам. Иако мислеле дека паничам, ама ете мојата паника испаднала вистина. 300 црп за 24часа дошло, колку ќе одело ако сум чекала уште. Јас сум задоволна од Козле, сѐ ама буквално се и испитаа. 8 дена лежвме и максимално се погрижија за нејзе.

6. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    32
    Dokolku smetate deka treba da ostanete, prashajte gi. Nas vo mnogu podobra sostojba ne sakaa da ne pushtat.

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.255
    Допаѓања:
    40.646
    Не се секирај нема да ве пуштат ако не сметаат дека е спремна. Сигурно ќе ве покријат со антибиотик уште некој ден и нормално контрола кај матичен, по потреба кај нив.
    Сигурно ќе добиете препорака уште колку да седи дома. Септември секако не е толку критичен за разболување, а и седење дома не е гаранција дека нема да закачи нешто. Кај нас препорака беше само да не трча и да не се заморува.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    451
    Душичка знам како е ама битно поминало, јас секогаш по 24 часа од разболување и правам крвна слика и црп, пред 8 месеци се оперираше од слепо црево мислеа дека е стомачен, ама јас знаев дека не е тоа едноставно си го познавам детето какво е кога има стомачен и така се испостави дека е слепо црево 20 леукоцити и ја оперираа за еден час,ама искрено да ја пуштат вака затната некако не знам се плашам

9. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    451
    Јас се плашам дека имат густи секрет, не и тече носето него е затната, од толку што е густ неможе да го издуват, мислам дека не треба да не пуштат ама веќе ако решиле мене сигурно нема да ме послушаат ако им речам сакам да останеме

10. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    451
    Не знам зошто имаат одлучено да не пуштат и кашлица има сеуште и башка густ секрет во носето, денес 6 ден кај што е со сумамед, ама не веувам дека јас ако им речам да останеме ќе се согласат, јас дома ќе умрам од страв да не се влошит нешто, ај да беше супер без да и е затнато носето оздравена немаше да се мислам

11. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    47
    Decki zdravo, detevo mi bese bolno lezevme vo bolnica pred 3 nedeli, podobra bese i edna nedela odevme u gradinka i od vcera pak suvo mi kasla i noseto i e rasteceno, sekako ke ja nosime pak na lekar i u kozle planiram da ja slusnat bidejki imam traumi od prviot pat pa se plasam da ne mi spusti pak,
    vo meguvreme sakav da prasam 1 godina e detevo sega ke pravime ,ima li nekoe sirupce na prirodna baza protiv suva kaslica? Sto davate za preventiva vie sto gi nosite vo gradinka decinjava? Nema koj da ja cuva vrtime bolovanja vrtime denovi ama nemame vise kako ..

12. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    32
    Za dete shto spushta na plukja ne rizikuvajte so sirupi. Ako ste lezele vo bolnica pred 3 nedeli ne trebalo da ja pushtite vo gradinka tolku brzo. Logichno e deka kje se razboli. Ne mora da znachi deka pak kje zavrshi so komplikacija. Jas za kashlica se potpiram samo na inhalacii

13. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    32
    Nema nishto da izgubite ako prashate. Sepak ako be pushtaat najloshoto pominalo

14. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    451
    Јас сум многу нервозна, сабајле инфузијата не и течеше и не ни се обидоа да и стават друга, затоа што плачело детето, јас не знам некое дете да не се плаши од игли, и така не испуштија без денешна терапија, кога ја праша докторката сестрата дали цел го прими урбазонот сестрата и рече па пола а не го прими ни пола него на подот истече цел, ова вака не е во ред се работи за дете ние не сме од скопје па можеме одма да дојдиме за недај боже нешто, зошто бе здраствово ни е до овај степен ако си заминеме од државава тоа ќе биде за подобро здраство

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    32
    Kompletno se soglasuvam so vas. Iako kozle se struchni jas voopshto ne bev zadovolna od prestojot tamu. Tolku neempatichni sestri jas ne znam dali ima na drugo mesto. I toa nie bevme so mnogu jaki vrski. Zatoa si uplativ privatno zdravstveno za deteto i sega lezevme vo sistina. Razlichni svetovi se

16. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    451
    Не знам како требаше да изреагирам да се расправав немаше да добијам ништо, можеби требаше да одам систина ама во таа паника не размислуваш, малата има приватно осигурување од сопругот, се надевам дека нема да ни треба и ќе биде добро, ама сум ептен исплашена да не не е доизлечена барем една крвна слика да и направеа пред да си одиме ептен сум разочарана

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.975
    Допаѓања:
    20.279
    Не си требала да ќутиш пред докторката си требала да и кажеш дека истекло по под. Што да ти кажам ако нешто научив е само да се одвраќа и да не се ќути, иначе не се нормални. Ветеринарот е пофин со кучето мое него добар дел од доктори по детски одделенија низ скопските болници

На Liza38 и H.VAGA им се допаѓа ова.
  18. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    451
    Јас им реков сакам детево да ја прими денешната терапија, докторката и сестрата ми рекоа не ќе плачела, што значи дете ако плаче ќе биде без терапија

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.255
    Допаѓања:
    40.646
    На кој оддел лежевте? Сигурна си дека беше урбазон? 3 пати лежев со двеве деца, баш напротив последниот ден докторите инсистирале да е без урбазон за да ја слушнат вистинската слика. А секрет може да има уште некое време. Дали е доле или горе, може само препорака за тапкање да добиете за дома за да го исфрла. Во секој случај знам дека си загрижена не е лесно кога ќе завршиш таму да лежиш.

20. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    451
    Да да урбазон беше затоа што го примаше директно во канилата со шприц и башка докторката ја праша сестрата пред мене дали го прими цел урбазон, јас таму мнофу пратев кога што му се дава на детето, антибиотик пиеше во 18 часот па после во 21 часот затоа што ако не ги подсетев сестрите ќе немаше ни да прими