Лежевме на втор спрат оделение д2 д3 така пишуваше, за дренажа денес не пуштија да и направат пред да си одиме
Чим има приватно директ систина нареден пат. Секако сите се надеваме да не ни треба ама со деца не се знае. Еве малата сега ми фати салмонела... Ако се плашите дека не е долечена однесете ја во систина. Или на матичен на контрола. Мирна да сте.
Здраво. Да ве прашам ако имате искуство со имунолошки прегледи, дали децата треба да се гладни пред земањето примерок од крвта и колку часа пред анализите? Утре сме прв пат на преглед кај имунолог, а заборавив да ја прашам матичната за тоа. И од вена ли им зимаат? Мало дете е, 2.5 годинки.
Со помин да е и побрзо да помине, не знам што да речам многу се фалеа од таму па си реков сигурно и моето дете ке оздрави, кога не пуштија денес на дренажа таму сестрата што и да беше рече што ја пуштиле на детево не му е зрела кашлицата јас останав запрепастена
prv pat se desi da spusti i toa bukbalno malku samo sto bevme na pregled togas se desi prvata opstrukcija, plus probavme doma 2 nedeli nemame denovi nemozevme nemase koj da ja cuva zatoa i ja pustivme pak i nie ne bi sakale da imavme izbor.. Inaku prasav samo preventivno za sirup barem sa ponatamu sega sekako sme pak na inhalacii budesonide so fizioloski
Za zal i jas bev vo ista situacija i odma ja pushtiv i pak se razbole. I pak nekoj morashe da ja chuva. Taka da isto se fakja pak mora denovi da se koristat ili boleduvanje. Sirup jas ne preporachuvam za malo dete moze da dade kontra efekt. Najdobro e so inhalacii.
Podobra e mnogu fala bogu. A ako ve machi mislata dali vi e ok malata odete na vtoro mislenje. I mojata imashe ushte kashlica koga si otidovme od kozle, ama minimalna
Страв ми е да ја шетам по болници да не префати нешто, кога ја гледам многу ми е тешко, на 7 месеци беше оперирана од срце, на 2 години имаше излив на колк, пред 8 месеци оперирана од слепо црево повеќе е по болници него што си игра со деца се изнаплакав што не може на први да оди со дечињјата некако за незини години има поминато големи работи
Значи од овај стомачниот вирус гла немојме да кренеме. Пред две недели го фати со повраќање беше викенд го однесов на детско му дадоја инфузија дојде ко што требит другиот ден на контрола ниту го прегледаја ниту ништо не пуштија со супер си ништо не тие. Другиот ден повторно почна да повраќат го однесов кај матичен го проверија цела уста му била нафрлена со афти една недела нистатин капки редевме и спреј за грло.Од пред четири дена повторно почна да повраќат два дена инфузија примаше и за дома капки за гадење и електролити еден ден е убав без повраќање,сабајлево повторно почна да повраќат за пола саат 3 пати ми поврати, вејке незнам каков е овај вирус што да му дам да се смирит ова повраќање и како да го натерам електролити да пиет цело време го држам настрана (имам бебе од 1 месец) пушто ми е страв да ја префатит и нејзе,вејке незнам каде да го однесам на детево.
Ufff ve sfakjam. Ne sme pominale kolku vas ama chustvoto deka mesto da uziva vo detstvoto po doktori odime skroz go razbiram. Se nadevam kje ojachaat ponataka
Се надевам и јас дека од сега навака ќе се средат работите, нема потешко од дете да е болно ама барем да не се вакви дијагнози
Направете кр Направете крвна слика црп се што треба, со авти во уста и поврачање е некој вирус ама нека испитаат каков вирус, ако трае подолго време значи дека не е долечено и повторно се враќа
Матичната се сомнева за скарлатина. Сега чекаме брис. Колку време со скарлатина децата не ги носевте во градинка? Морам порано да се пријавам на работа. Не можам да чекам брисот да излезе.
Значи кај све ми се собра мораше на крај и јас да се разболам ме боли грлото, не ми е за мене ми е за неа дека треба да ја пазиме, веќе носам маска ама ептен се плашам
Ај што поминавме гнојна ангина, стомачен и моракселата во нос се наеднаш, па се лечевме со Панцеф зашто немавме фатено урина и затоа доби за поширок спектар. Ајде пиевме 10 дена, 10 дена беше дома, почна три дена во градиника и 6кг секрет разви и три нови работи. Ајде се тестиравме АВРИ, брисеви, крвна слика. На аврито два вируса, од кој едниот рино, другиот корона ама не е ковид, него тип на човечки вирус, и моракселата опет луѓе… значи ја убивме со Панцефот и за три дена ја префати пак. Моравме да почнеме со инхалации зашто почна да кашла. На плуќа нема ништо ама секретот и сметаше и се инхалираме со будесонид и физиолшки. Детево почна да има сува кашлица, поготово кога ќе стане од спиење. Веќе 7 дена поминаа од вирусов, она е супер, ама со кашлицава се загрижувам. Ни дадоа и хлорамфеникол од вечер да и мачкам локално на носе. Дома е, не оди во градинка веќе недела. Колку време може да трае кашлицава после вирус? Да ја носам ли да ја слушнат уште еднаш?