Мајки, има некоја искуство со константна температура од 37, 37.1, 2, 3? Ова вака е последниве недели, можеби и месец дена откако имам приметено. Моментално е со инхалации будесонид, физиолошки и вентолин заради прво ларингијална кашлица, веќе премината во попродуктивна. Ме загрижува температурата најмногу. 3.5 години е детето.
Константно е таква или во одреден ден во денот иде горе доле? Сум имала искуство со таква, макс 9 дена горе доле не многу висока, со све испитано и аври и брисеви и урина само бактерија во нос имаше. Исто и кај инфекција на уво така им се дешавало
Nosete ja da ja slushnat sekako. Inaku rinoto kaj nas sekogash dolgo trae. Nekako mn podol virus mi e. I ako imate koj da ja chuva odmorete ja od grdinka
Денес два пати мерев, два пати беше 37.1. Вчера дента беше 37.2, вториот пат поручек 36.8. Од прилика исто време мерам секој ден, денски и приквечер. Пред вирусов сега, мерев 37.0 секогаш, така 20тина дена по ред. Прашав педијатри, ми рекоа "не е тоа температура". Од пред 3-4 дена се разболе, ларингит, растечен нос, на пат накај бронхит и од тогаш е 37.1, 37.2. 37 ја игнорираа, ама за со 37.1-2 не пратија пнеумослајд да испита и крв да се провери. И за брисеви да барам упат? Како ќе уседнам 3.5 годишно од вена да му земат, не знам. Плашлив е ептен.
Одмара, во понедленикот ја слушнаа, нема ништо на грло нит на гради, само секрет внатре и кашлаше ама влажно.
Znaete deka od den za den toa moze da se smeni. Jas bi nosela da ja slushnat, sepak vasha odluka si e. Vie najdobro si go poznavate deteto
Брис од нос и грло, за вируси и бактерии, или? Немам искуство со тоа, не ми го предложиле. Инаку, да. Најмногу му верувам на тој со галиум, гледам со таков мерат и во болницата. Дигиталните дома што ги имам пониска покажуваат најчесто.
Во козле со дигитален под мишка мерат, а дома што имам дигитален за на чело мери повеќе секогаш од живин што имам.
Jas pa losho iskustvo imam so galium. Digitalniot mi e potochen i si kupiv zivin. Ne bris obichen. Respiratoren panel. Virusi i bakterii. Videte vo avicena. I za sekoj sluchaj premerete so drug toplomer
Пнеумослајд и респираторните панели како аври се различни испитувања. Пнеумослајд дава информации и за минати инфекции игг и активни инфекции игм. Ако треба да правите нешто правете Пнеумослајд. За вена сега брзо земаа на едниот, супер поминавме, ама претходно го спремив дека ќе му стават пеперутка на рачето, му покажав кај ќе го боцнат и дека нема да боли и после ќе купиме играчка Нешто од тоа помогна, дека глас не пушти. Исто направете и уринокултура.
Да, за помалку е. Ама ги покрива најчестите за атипични инфекции што даваат таква пониска температура.
Sekako dokolku ne mozat da zemat krv od vena, opcija im e respiratorniot panel, i tamu gi ima. Plus ima stvarno skoro se
Јас да ти кажам од кашлица уплав имам, да ја однесеш да ја слушнат, еве од кога сме вратени од козле никако неможам да спијам да не почне да кашлат веќе фобија имам од кашлање
Денот ме гребеше грлото другиот ден бев добра можеби од сув воздух, е сега ме загрижи во 4 сабајле два пати се закашла ларингитно толку се плашам да не почне пак, ајде стана пиеше вода и престана, никаде не излагаме сопругот не оди на работа да не донесет некој вирус, кога оди да купи нешто со маска не знам веќе што да правам кај неа вака почнуват по малку и на крај ќе се раскашлат, дали да чекам или да ја носам на болница веќе не знам што да правам