Neznam cudno mi e deka samo na grpceto ima, porano imala urtikarija ama po celo telo i se pojavuvase. Sabajlevo kako namaleno da bese pomalku osip imase
Препорака за Детски хирург на Детска хирургија?... Тони Ристески никако термини нема, сакав кај него. Гледам има некои други што имаат термин, ама не ми се познати.
Ова варичела е? Од понеделникот почна да исфрла, прво почна на стомак па на грб и од денес е секаде, лице раце и нози. Прво мислев дека е од буво зашто во неделата беше на планина, ама денес ми е сомнителен, многу е нафрлен. Имам во 15 часот преглед кај педијатар ама да видам и тука што мислете
Давате рупафин за сипаници? Нешто што ќе му го смири чешањето сакам да дадам, тука ми рекоа само гел.
Кај првите 6 се наоѓа по некој термин. Зависи за што ти треба. Син ми за скршеница на надлактица го оперираше др. Лазар Тодоровиќ. Ок понинавме
Чекавме кај Јовчески година и пол за операција (спуштање на тестис) не дочекавме, па го направи Зибери. Ама гледам и кај Зибери нема. Како втор доктор беше Александар Степановски, преку него беше се, Зибери не го видоа моите, Александар секоја чест, предобар.
Не знам што да правам понеделник две недели од кога сме пуштени од козле, само прашуват кога ќе оди нашколо јас сум здрава зошто не одам, школото ни е тука одма кај што живееме се гледат и нормално дека и е чудно, мене ми е тешко и не знам веќе што да правам
Син ми го касна инсект, местото од околу е црвено и тврдо. Веќе поминаа два часа откако го приметивме. Му ставив ладна облога и го мачкав со фленти. Матичната ми рече да му дадам лоратидин. До сегс нема никаква друга реакција. Можно ли е да се појави реакција после неколку часа, да не паничам или да го носам на одделение? Сликата е од интернет ама такс изгледа местото
Син ми (18м) последниве два дена крева температура до 38,5 два пати на ден и е кенкав и НИШТО не сака да јаде, живците ми ги откорна! Други симптоми освен сосема малку растечено носе, нема. Прв пат вака главен симптом да ни е температура и одбивање храна без нешто друго. Највеќе ме плаши нејадењето… утре ќе одиме на лекар секако ама јас полудувам денес
Кога се болни поготово со температура немаат апетит. Тоа е доста чест симптом, давај му само тоа што јаде и многу течности.