Moze da se cisti kako reakcija na morskata voda, vozduhot. Kaj mojata ova se slucuva sekoja godina na more, a godinava i jas bev kako decava samo cistenje, duvanje na noseto i se ke bide ok
Еве јас пак, две недели на училиште таман си реков супер две недели не се разболе ама вчера вечер се затна во носето почна да и тече, јас не знам што имунитет ќе беше ова, пред еден месец козле лежевме со пневмонија, температура нема ама киват носето тече ја прскам само со морска вода не знам што друго да давам страв ми е да не се раскашлат уплав имам од тоа
Давате ли нешто за зајакнување на имунитетот? Кај ќерка ми од овие имаме позитивно искуство. https://zegin.com.mk/index.php/mk/marnys-protekt-junior-20-shishenca Помала е мојава, 3,5 години. Ама се повеќе и настинки од нога поминува и не прави компликации. Прашајте и за Бронховаксом дали може да воведите. Макар што тие се почнуваат околу август/септември почеток ама мислам не е доцна ако дозволи доктор.
Сакам да ве прашам за искуство..Малото прележа сипаници две недели до 14.09 големиот тие две недели не појави а нема прележано ..Ме интересира колку време да очекувам дека може да појави и он...Нон стоп беа заедно..Го носевме на дерматологија рекоа дека е најзаразно ден два пред исфрлањето и додека се исфрли два дена после не. ..Незнам дали да очекувам за големиов или да се помирам дека не префати ..
Да за тие капсули ќе прашам обавезно многу ги фалат, за имунитет давав едно време молерс па киндер имуно сега зедов со бета глукан таблети како гумени бонбони се џвакаат. Вакви ампули би зела ама козле ни забранија многу работи да јаде како мед, портокал јагоди малини а овие мислам се со мед така нешто, многу киват очите ја чешаат имат подочњаци може да е вирусно ама дека има алергија на нешто тоа сум 100 посто сигурна сега требаше на 24 да ја носиме козле на конторла и за алерготестови, ја легнав сега и ставив две пермици да е на повисоко пукнав од страв да не се раскашлат
На 14 ден ако е заразен може да се појават сипаници, баш кај комсиите малата имаше сипаници па по 14 дена и братчето имаше
Не знам за таков сируп риностоп а виранто порано пиеше, тој се дава на почеток од настинка ама и зависи и од настинката не помагат секогаш
Znam deka ne pomaga sekogash, ama sekogash gledam da go dadam pobrzo. Rinostop e neshto valjda kako rinostop za nas, da pomogne so mrsulite. Videte prashajte doktor. Inaku jas odma si pochnuvam so inhalacii...
Со какви инхалации почнуваш? Ќерка ми почна зелено жолти мрсули да има и влажно насабајле да кашла од што и се слеваат и незнам што да правам дали инхалции, дали некој сируп за искашлување.
Многупати се споменало низ постовите на обоени мрсули да не се прават инхалации. Ако се бактериски во прашање само ќе разнесете низ цел организам. Сепак консултирајте доктор најубаво.
Konsultirajte se so pedijatarot, ona najdobro kje vi kaze. Kjerka mi sekoja kashlica e so 1ml budesonide i 1 ml fizioloshki.
Немој инхалации на своја рака, веќе се знае дека Мк и странство пристапот на лекување скроз различен ама ние ( прам муабет и за сите деца штп ги знам) тука не лекуваме никогаш со инхалации ниту па со сируп.. и поминува да за 2 недели максимум ама нема влошување, за разлика од Мк што читам/слушам дека и покрај инхалации деца глава не можат да кренат. Битно е ммооогу течности да се пие, повеќе да се надвор без разлика на временски услови. Секако секој си слуша свој матичен и така треба да биде, но немој на своја рака.
Мојата педијатарка одма дава кортико затоа не сакам да ја носам си викам нешто без хемија ако можи за да и помини.