1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    618
    Еве пиеше 10 дена оспен матичната рече ќе развие ангина ќе почнеме одма со антибиотик добар беше во средата го пуштив во градинка денес е зарипнат цел црвено грло го боли на голатање синока мн хрчеше неможе да најде позиција а нема никаков секрет грајнициве цело грло му го затвараат огромни му се дали не е доизлечен

2. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    2.665
    Ние одевме во ремедика од 3 години и исто што викаш кога е дома не хрчи кога иде во градинка почнува да хрчи, ама мојава нема секрети ништо и не се затнува и ова е само зимен период со хрчењето. Примаше терапија беше као подобро и рече докторот после 4 г да видеме што како ама препорачува кратење на крајниците имаат таква опција. Траума секако ќе има, за да ја водат убаво состојбата и со третиот крајник мора камера во носето. Мојава си го криеше носето кога идевме ама тоа е.

На Fudbalgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    8.018
    Допаѓања:
    20.332
    Вирус со 30 црп?

4. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    572
    Даа, кога имаше аденовирус (тестирано со PCR) му дојде до 70. Па откако му помина, без антибиотици нели, си се спушти само.

На Saf и Milkiway им се допаѓа ова.
  5. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.612
    Добро вечер мајки. Тргнавме во градинка на почеток септември, 3 дена и качи темп со секрет од носе и кивање. Помина за 2 3 дена го пуштив пак одеше 1 недела, викендот повторно температура со носе и поткашлување, го оставив дома една недела ајде да се среди убаво па да почне од утре и вечерва повторно крена после 7 8 дена без температура. Да напоменам денес стомачето го мачеше, потечни столици гасови и грчеви. А носот и кашлањето уште си се тука само температура што немаше ме чуди што пак крена. Сабајле ќе одиме на доктор секако ама ми е чудно затоа што беше дете што буквално не се разболува еднаш фо 2 пати годишно додека не одеше во градинка. Сега тргна на 4 години првпат и еве од цел месец само 7 дена сме биле. Дали е нормално толку чести инфекции при тргнување во градинка? Какви се вашите искуства?

6. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    469
    Да, особено првата година.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    618
    Кај сите е исто мора така да стекне имунинет и јас мн се нервирав и ми беше криво викам само моето болно ама кај сите е така нос растечен кашлање цело време нема спас

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.773
    Допаѓања:
    27.241
    Моето на 4г ги намали двата крајници, третиот го извади. Значи се препороди, од едно маче цело со подочњаци, за 5 месеци пркна се освежи доктор немаме видено пу пу. Мада ние немавме ни пред тоа проблеми со загнојубање, најголем проблем беше дишењето на вечер посебно. Исто така и во носето полипи и извадија. Така да, мој совет. Не ги мачете децата, барајте побрзо чаре.
    Јас сум од 6г без крајници, можам на прсти да изборнам кога сум била болна.
    @Fudbalgirl траума после сите испитувања пред Оп имаше ама Оп ја помина без проблем без болка ( пиеше јаки сирупи против болка и не осети ништо).

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    Kjerka mi imashe 217 crp i samo 3 virusi niedna bakterija.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.955
    Допаѓања:
    16.340
    Мене во систина ми рекоа дека периодов има некои така измутирани вируси да кревале црп и над 100ка, што не е баш воообичаено за вирус. Обично до кај 50 одело, сега… хаос.

11. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    Ova beshe pred 2 god. I pravevme respiratoren panel, nemashe bakterija, ama imashe tivka pnevmonija taka da pretpostavuvam deka moze da e crp od toa

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    939
    Тогаш што лекови и дадоа за пнеумонијата?
    Ќерка ми имаше црп 100 и нешто па повторно правевме испадна 75 ама на ренген испадна бронхопневмонија и ни дадоа панцеф и инхалации со пулмикорт.
    Иначе јас сум од Охрид и кај нас нема стручни доктори како во Скопје и многу ми е мака што некогаш вирус ќе е а тие со Панцеф ја лечет а пак на болница не ни сакам да ја носам таму и урбазон ќе и дает плус.

13. Kjara2025

Kjara2025 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    309
    Здраво, дали има некоја мајка на дете со кохлеарен имплант?

14. Ella90

Ella90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2026
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    39
    Vo bolnica lezevme togash. So venski antibiotik. Inhalacii i urbazon. I plus 10 dena pancef doma

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.984
    Допаѓања:
    10.021
    Дечки од што може да бидат подочници кај дете од 4 год?
    Не се страшни ама како розеви црвени незнам ...некако се уплашив.
    Крвна слика пред 4 недели супер.

16. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    2.055
    Допаѓања:
    6.844
    Да не спие со отворена уста? Да не хрчи кога спие?

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.984
    Допаѓања:
    10.021
    До отворена да ...а и шмрка со носе деновиве

18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    2.055
    Допаѓања:
    6.844
    Од тоа се подочњаците. Ако е настината чистете нос, по потреба септаназал. Ако дише со отворена уста и кога нема симптоми одете на орл да видите да не е зголемен третиот крајник

19. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    618
    Денес го гледаше д-р јасмин Шаиновски трет крајник не го гледаше смета дека не е проблем само двата во грло огромни се и рече операција не го мачете детето ќе бараме и второ мислење па ќе одлучиме

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.773
    Допаѓања:
    27.241
    Барајте мислење, може со терапија да се "намалат" малу додека пример се одлучите за Оп, но не е најефикасно. Мојата едвај дишеше посебно во спиење имаше застој од неколку секудни ама ако често загнојуваат јас не би се мислела. Мм лани ги извади на 34г, прероден е.

На Fudbalgirl му/ѝ се допаѓа ова.