Сестрами кај Док Македонка Систина го носеше малиот на 2 год 5 месеци му ги извадија крајниците.Добро помина .
Здраво денес бевме на контола козле и ни препишаа два месеци на пумпица со Flixotide два пати на ден, па ме интересира искуства, јас некако сум малку под стрес
Neznam ona za 2roto dete Drzavna otide ama malce poteska operacija i poisplasen bese .Kaj koj doktor ne ni teknuva .Sega zavisi i od deteto a i pogolem na 5 godini.
Имаше некој друг доктор во Систина го фалеа ама не ми текнува на името, искрено прегледов кај докторкава траеше 10 минути и повеќе како на шала и беше. Го прегледа син ми со сонда во носето и вечерта му течеше премногу крв и се преплашивме. Јас не ја препорачувам.
Znam nekoi remedika odat da se rasprasas.Neznam sestra mi bese zadovolna od nea.Javi se na informacii jas za maliot koga bev da mu nappravat skriming kaj Dok Demergieva mi rekoa vo call centarot .Mislam deka se okolu 3 ili 4 Dok.
Дали некоја мајка го има користено Блокмакс форте сирупот? Знам дека концентрацијата на бруфен е различна само и треба да се прполови количината но онака да потврдам само. Не можам ништо живо да и дадам сируп, го плука. Вака со форте дека би и дала помала количина си викам полесно ќе ја голтне. Имам пробано и наеднаш и на два пати и на 3 и на 5 пати исто е. И со вода и со сок и со млеко не и не и не, го плука. И парацетамол го плука и далерон и све ми плука. Дури и чеп едвај и ставам, се џитка ко прасе на колење едвај ја додржувам, а мора внималетно да не ја повредам не можам насилно да и ставам. Не можам никако да и симнам температура од што се бориме. Следно на инфузија ќе ја однесам не знам веќе.
За чеп не можиш нешто да ја повредиш пошо одма се топи, ќе стиснеш нозе убаво нагоре и после газето да не го врати и тоа е тоа освен ако не ја тера на какање. За сирупи мака мачевме и ние фала Богу нема одамна пиено, јас ја фаќам за раце нозе на мене седната мм и стиска уста, лепи сприв на образ и ќе и го даде од а шишето со вода и го буткаме в уста да не исплука. Се дешавало и да поврати и чеп да искака.
Исто правиме и ние ептен на сила тие сирупите, многу жал ме фаќа ама за нивно добро е. Ама очајно грдо ми е кога треба да држам некое од децава и на сила да му правам нешто. Ај поголемиов почна да разбира и не се буни, ама малава е немогуча мисија. Чеп нели на 6 саати се става, некогаш мора побрзо да се даде, па комбинирам со Блокмакс иако гледам да ја избегавам таа комбинација (працетамол со бруфен на 4 саати), но некогаш навистина мора. Не знам што вирус ќе беше ова и што дете ќе беше моево што крева толку високи температури. Ама пример третирам со чеп на темп 39, паѓа до 37.8 и под тоа не иде, но за 2-3 саати пак крева. И што да правам ајде. Распоблекувам, ладам со водена крпа, со алкохол, со оцет ама некојпат не може само со ладење. И сеа во таква состојба кога секако се кенкави и се им пречи уште насила и сируп. Ексик и болести и се. Инаку и мојава знае да искака или да поврати некогаш и сум во исчекување дали пак да реагирам некако или не. Обично чекам пола саат.
Во која смисла искуства. Ако препорачале не би се мислела. Мојот веќе повеќе од година е на пумпица и од тогаш нема направено наод. А претходно 3 пати со пневмонии завршувавме. Само кај нас се докажаа и алергии и ова беше единствен начин да се заштити плуќата. После одредена возраст кога надраснуваат најчесто се исфрла пумпицата.
Два дена во градинка и тоа на адаптација по саат /саат ипол и почна да кива и да крчи кога спие. И дадов мултивитамини, прскам изотоничен пробав со носко ама не излага ништо - што правите друго од прва помош да не се разболе идеме на пат за некој ден подалеку
Можеш виранто, се дава обично одма на првите симптоми на настинка. Сеа чисто вака не е утрха, ама заборави како изгледа носето без да тече, или да е со секрет.
Вака е весела си игра цел ден трча низ соби ова е некоја настинка и ја нешто кивам за добредојдовте во градинка вака ќе си биде со носот зимава а?
Така некако , а пази син ми е во ептен мала група. Цело лето мрсул немаше , сега де има де нема не е страшен ,ама аксесоар од градинка е . Само да не се комплицира . Инаку мене педијатарот од Систина ме караше и за носко и општо за за влечење мрсули на секое, па уште одамна не ги употребувам. Кога е ептен затнат му правам како премивка, голем млаз физиолошки буквално како да се засркне да изголта мрсулите и тоа ни помагаше многу минатата зима. Сега е скоро 2, знае и да дувне .
И нашата група е 12деца ама ете изгледа нема бегање а баш си помислив супер се вклопи за два дена не плаче мн е расположена кога ќе ја земам ама ете мрсулите си почнаа само да нема температури и наоди надоле со мрсуливе ќе се избориме ваљда
Нема бегање за жал. Исто и нашава стално ми збори да не влечеме со носко, и скоро никогаш не влечам, освен кога има ептен секрет па еднаш колку да и олесни и вадам.