После 2 дена од втора доза дтпр дете отече во рачето и тврдо и топло беше. Првата доза не јави ништо, нит оток нит црвенило ама ставав редовно лепенка за тт, а овој пат само еднаш ставив. Вчера после 3 дена ми качи слаба тт, до 37.6 качи, до сабајле ништо немаше само од лепенката. Ама и носето му е затнато. Кај го снајде ова не знам искрено. Ви се десило после оваа вакцина да качи тт и тоа после 3 дена или случајност?
Не качи пак тт, што е мислам ок, сменив лепенки сабајле и тоа е. Се мислев да не ми се поклопило со одењето во село викендов па да ми настинал, ама не е мислам од тоа.
Паѓа имунитет од вакцини така да можно е. Како и да е не е за на лекар. И да е настинат не е страшно, витамин ц давај и топ ќе е.
Не ни мислев во ова време на вируси да го носам на доктор, јок. Го научив веќе и знам дека после 3 дена тт кажува на кс што е работата а до тогаш џабе го мачам.
Ti pisala lili, od vakcinata e, nemora da znaci ako od prvata doza nemalo nisto nema da ima od drugite. Eve nie od prvata dtp nemavme reakcija, od vtorata tt eden den, od tretata samo tvrdo bese mestoto. Stavaj lepenki ili acidi borici. Ako e virus ili nastinka nemase samo eden den da e tt. I pazi imunitetot mnogu pagja posle vakcina, nie dve nedeli posle vakcina obavezno zakacuvavme nesto.
Бебе ја касна оса на рачето, и отече одма Го тргнав осилото,ставив мраз малку, па синопен кој ми го избриша, па од хотелов Фенистил ми дадоа и мачкав... Многу е тврдо местото, плаче цело време не дава да ја допрам Што друго смеам да и ставам?
Не носам, а на одмор сме Нема ни аптека тука во близина.. Ај ќе мачкам Синопен/Фенистил па ќе помоне бргу ваљда..
Незнам од што е но ко убод од нешто има на ногата но прилично големо е да речеме едно 2-3цм зафаќа, црвено е и тврдо на допир. Што да мачкам?
Мајки давате ли риностоп сируп на 2год деца? Знам пишува на упатство дека е од 6год нагоре, ама матична ми вика дај и слободно.
Јас сум давала на мојата на две години, ама лошо искуство имав... И го затна носето и секретот и се симна на плуќа.
Давал ли некој Хумана Хн млеко? Било добро за пролив. Матичнава не можам да ја добијам, а по совет од другарка на која детето и имало пролив, истиот педијатар и ја препорачал. Детево 4ти ден е со пролив, сабајле направив грешка му дадов малку формула и уште толку го протера. Во козле ми рекоа вирус дека е. Искуства некој?