Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Колкаво е детето? За пролив ефикасен е ентерофурил сируп, консултирај се со матичен или фармацевт.

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.484
    Јас имам давано. Моето беше на аптамил тогаш но во тие неколку денови со пролив давав само од ова и му годеше. После, кога се стабилизира, без проблем си се врати пак на аптамилот. Нас ни помогна и сум задоволна.

3. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Мајки малата е 4 год пред некое време приметив дека почесто и трче крв од носот,некогаш навечер некогаш сабајле но битно секогаш е после спиење или во спиење, не е премногу обилно , дали сте имале искуство ??? Еве последен пат вчера сабајле и сега ќе гледам ако во наредни 10 дена пак потече ја носам на доктор.

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кс имате правено скоро?

5. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    не мила, да и направам?

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Види како се тромбоцитите.

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.255
    Mоето на 3г почна многу често да му тече крв од нос, од чиста мира, ама не она да тече туку да искива крвав мрсул или пак да видам како крвави засушени парчиња, а знаело и да потече. Свекрва ми вика исто бил и мм, ама он чепкал и од тоа му останале рани па до ден денес му тече. Правев кс и ок е.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.493
    Допаѓања:
    139.156
    На мојата и тече крв кога е настината или чепка нос. Крв супер.
    Јас како дете имав мака, до болница завршував, заради тенка кожа у носот. Крв океј.

Не е за итно да одиш крв да земаш, прво чуј се со доктор, да не правиш џабе трауми на дете:)

9. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Vo mart mesec posleden pat imam krvna slika za detevo , ke i napravam pak, ke ja odnesam na pedijatar pa ke napravam za sekoj slucaj

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Мајки има некој летечи (брз) стомачен вирус? Стана синко сабајле и почна да се жали дека го боли стомакот (доле покажуваше), и почна да повраќа.. немаше што па едвај вода поврати. После накај 10ч јадеше и за 10мин се исповрати пак ептен и толку беше. Ручаше и не поврати, нема темп, нема пролив. Бевме до лекар крвна слика океј :?:

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.111
    Допаѓања:
    124.328
    На 12,12.5 кг од 150 ефералган чепче да дадам за температура?

12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    152.508
    Така нешто беа и моиве, големиот со повраќање и пролив а малава само поврати 2 пати во 2 дена. Стави го малку на диета деновиве да му се одмори мешето

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.111
    Допаѓања:
    124.328
    Исти сме.
    3-4 Пати поврати, крвна слика ќе правам утре зошто има температура,матичната ми рече да почекам заради црп-то да покаже точно. Нема дијареа ни он. Само му идат нагони за повраќање.
    Земавме урина само, покажа бактерии па ќе чекам уринокултура ама малки и дехидриран е заради повраќањето :( Сите околу нас се со ваков вирус,маж ми еден ден го држеше,темп.39.4 се спушти и помина се. се надевам и кај синко нема да трае :(
    @M&M што даваше од јадење? Он јадел цел ден убаво , само за ручек му дале варен компир и го повратил :( За вечера му направив супа и малку кифличка со сласт ја изеде ама после саат и пол поврати па незнам колку успел да задржи :(
    Утре мислев на супи да е ....

На M&M и mariz им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Мојов толку беше. Ни темп нема, јадеше, трчаше. И урина проверивме, океј беше и таа. Сега па си мислам да не било од јадење некое... нема шанса туку така вирус со два пати повраќање (еднаш сабајле во 7ипол и еднаш во 10ипол и толку).

15. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Може да се случи зошто да не,ако е некој што веќе го има прележано го има фатено пак со многу поблаги симптоми.
    Ние имавме скоро вироза некоја,се исповрати само еднаш бидејќи јадењето не му годеше на стомакот,ете и тоа се случува.

На mariz и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.111
    Допаѓања:
    124.328
    Мариз кај нас од стрептоката било повраќањето. Го дразни и има нагони.
    А и јас се осеќам денес така ,ќе земам брис.

На M&M и mariz им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мојата со пролив е од вчера.
    Фино јаде, весела е, не покажува знаци дека и е лошо. Не и мириса каката.
    Мислам дека и е од ручекот во градинка. Дадов сируп ентерофурил и добра е.

На Sandrin4 и duffi им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    152.508
    Оф бре, тие денови јадеа само двопек, јогурт, супа од купечките, чат пат некои соленки квики, ориз. Компир им печев варен не ми го сакаат баш. Поважно е течности да примаат.
    @mariz може да е вирус сите различно го поминуваат, кај нас прво почна мм па јас па децава. Големиот со повеќе од 4,5 повраќања и пролив малово само 2 пати поврати а немаше пролив.
    Него малово пак не е арно, од вчера со т, ме чуди да не има пак нешто со мешето, малку кашеста столица имаше само еднаш, ама има гасови многу. Аман :envy:

На Sandrin4, eli25 и mariz им се допаѓа ова.
  19. Ermina Mina

Ermina Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    21
    Zdravo.Me interesira dali nekoj koristel Manuka med za protiv bakterija.Sin mi 9god.ima streptoka vo grlo piese 5mes. ospen i nemase podobruvanje, doznavme deka mu otisla bakterijata vo krvta i aso mu bese 840,pocna so bockanje penicilin na sekoi 2 nedeli po edna inekcija, dosega 7 inekcii primi i nema podobruvanje, sega aso mu e 940 znaci se zgoleemilo a 4mes.se bocka.Citav mnogu za streptoka i najdov za Manuka med deka bil najefikasen za bakterii pa me intersira ako nekoj koristel da mi kaze.

20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.493
    Допаѓања:
    139.156
    Не аум чула за вакво нешто, на 2 недели еден антибиотик