Кога доктор праша дали сакаш у болница, речи КАКО ВИЕ ЌЕ КАЖЕТЕ. Нека оцени она сериозност, а не да ти пишува дека сама си одбила.
Епа тоа е, отпосле видов пишала дека јас одбивам, а и реков и за рентген и за лежење како треба така ке правиме, она пак истото како вие сакате. @An-na бев кај матичната и рече да тераме со терапијата која ни е дадена, го слушна и рече не е страшно. Уште во Козле по инхалација со Вентолин по 40мин подобро беше. 3 пати ке инхалираме со вентолин и пулмикорт и ке пие антибиотик. Ако во случај изгледа полошо кашлицата и дишењето одма да одиме ми рекоа во Козле. Еве и сега во кола повлажно ептен кашла, не е како пред тоа суво и чудно... А во петок сме на контрола, па ке барам и алерготестови, зашто ваква кашлица имаше и во Август... баш како асматично кашлање од нигде никаде кое навечер е пострашно.
Е како не дале Урбазон ако требало. Затоа си го сакам неизмерно матичниот на синче, знае секогаш во секое време да процени што и како треба и не треба, боцка, дава терапија, дава упат за кај треба и не сакаш нејќеш, тоа треба. Кога синко ги имаше првите озбилни опструкции 2ипол саати не чуваше во изолација, го боцна Урбазон па го слушаше на 15мин, па на пола сат па на саат... Таа па детска болница е, како тоа на твоја одлука, не сфаќам. Иначе алергиски кога спушта оди со терапија за да не развие бактериски дополнително. Нас за опструкции не слуша првите 2 дена по 2 пати на ден, па 1, па на 2 дена се додека не се осигура дека е ок.
Може. Знам детенце што од алергија спушташе цело време, по 2 пати годишно лежеа на Козле. Потоа не знам од кои причини се префрлија на клиника на педијатрија. Му дадоа на детето да користи пумпица, и од тогаш немаат лежено веќе(скоро 2 години). Привремено ја користи пумпицата, превентивно. Иначе многу беа задоволни од стручноста на докторката на клиника. Ако сакаш можам да прашам која е и да ти кажам.
Кажи ми, пиши лп. И онака и таму сме периодов често, па ке отидам. Јас вчера сабајле прво до детска клиника бев за друго и ај викам постручни во Козле и за кашлањево отидовме во Козле, а може требаше да си останам таму да го прегледаат.
Па и мене по вчерашните слики не ми личеше на сипаница, оти сипаница кога ќе се расчеша не ми личеше така.
Sipanici se. I sin mi ne se češaše Imam I slika postirano vo temava pobaraj vidi ja, isti takvi plikovi imase.
@Annath @orhideea @AngelOfArh @chocolade бев вчера на клиника изречно рекоа не е сипаница, вирус демек бил некои ми викаат коксаки.. не се чеша воопшто, по телото има мн малку скоро ич, најмногу на рацете.. да го носам послд пак да го видат? и ако е сипаница треба да се исфрла повеќе во рок од колку време? прво дете, мн прашања :/ ама немам искуство. небитно, фала ви во секој случај!
Од сипаница се исфрла подолг период, во текот на неколку дена. Осипот кај сипаницата (варичела) прво се јавува на потопли места, на главата под косата, на препони, под пазуви, а потоа и на другите делови од телото. Везикулите личат повеќе на херпес, не се вакви како меури од изгореници, туку се неправилни и со тврди делови. Може ова вашево да е коксаки, освен на рацете, треба да има и на нозете и во устата и околу неа. Ако се само на рацете и тоа само на едната рака, видете да не се работи за молуски.
Коксаки не е. Осипот на коксаки е на табани, дланки, околу и во уста. Пликовите се рамни, не чешаат. Ќерка ми имаше еден плик воспален на прст кој ја болеше