o Ако и по 4 часа е толку висока, следно Блокмакс. Не паничи, вирус има. Стави чорапчиња, расоблечи, ќе мине.
Инаку со тоа расоблечи, колку да ја расоблечам? Дека сега заспа и покриена е тенко, ама претходно се тресеше кога качи 39 и не знам дали покриена откриена.. соблечена, облечена.. @duffi
Доволно е по боди на долги без ништо од долу и тенки долен дел пижамки. Нешто лесно покриена. Топли ли се рачињата?
Мојата кога има висока температура пр минатата недела ја оставив по боди на куси и тенки пижами долу, покриена со чаршаф тенок само на половина. Штом се треси да знаеш качува тт. Мојата исто и кога блада во сон знам дека качува
Поголемото ноќеска ми качи тт, дадов далерон,немаше 12 саата, после пак крена. Никакви симптоми ни кашлање ни нос. На лекар видоа црвено грло и заработивме антибиотик. А не се жалеше воопшто на грлото. Тоа е, едното заврши почна другото и така си тераме есен.
Топли и се.. Така е облечена, само горе боди по прерамки и тенко пижамче и долу тенки пижамки. Спушти 38,6 па сега 38 рамно. Два саати од сируп. А баш е топла. Ама добро измерив сигурно. Топли рачиња, челото не толку, повеќе на слепоочниците. Инаку прееска и гореа образите сега не. Се врти, кенка, се издишува.. Едит: и мешето ја мачи, си прди, уште од прееска се мачеше за какање, ама ништо не сака да се напие или да јаде. Можеби од мешето немирно спие...
Има некој летачки вирус без симтоми само покачена температура која трае 2 дена. Минатата недела градинката беше полупразна.
Ноќта со температура цело време. Сабајлето на др бевме малку црвено грло, крвна слика направивме добра беше одвај малку покачено црп. Се смири полека и температурата во текот на денот држеше до 37 и до вечерта целосно се спушти. Вчера добра беше полека се враќа и со јадење, малку бледа вчера ми беше ама можеби се истошти, измачи од температурата.. Инаку што беше ова не ми е јасно како што рече @Lolipop23 летечки...
Исто беше и кај нас вака. Само едно качување Т, не толку висока, спушти и гасови цела ноќ. Утрото стана како нов. Само нека мине.
Zdravo zenski kerka mi e tri godini od sabajlevo pocna epten da kasla sega gledam pocna da i svirat gradite tesko dise bevme sabajle na lekar ni dade herbion sirup.Dali da ja nosam na dezuren vaka nikogas ne hrcela gradite i skokat duri strav me faka
Носи дете на доктор нека ја слушне, долга е ноќта, јас во три сабајле за истото го носев синко па испадна ларингит и пневмонија. Дај боже да не е ништо сериозно па и ти ќе се смириш
Минатата недела летечки, ама веројатно имунитетот ослабе па деновиве и двајцата фатија бронхит. Билдајте имунитет, нека јадат цитруси, лук, зрнесто....