Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.312
    Да се јавив кај воспитувачката се јави и кај директорот ќе пуштеле екипа да дезинфекција. Како не е страшно кога не може да јади да спие со тт до 40 . Од на пролет ќе го носам секако 10 дена треба дома да биде па после ќе заминиме во странство на шетајне па кога ќе се вратам ќе биде ладно . Јас го носев за да се дружи со децата и да научи нешто јас сум слободна ќе се чуваме

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.079
    Коксаки и возрасни фаќаат, другарка ми цела фамилија се со коксаки, и тоа маж и од базен донел. Не мора само во градинка да е да фати. На шетање во странство може многу пострашни работи да се десат. А болестите кад тад мора да ги пројде, дали во прво, дали во градинка, така да не е баш ништо страшно. Болно е, тешко е за мајка да го гледаш, ама тоа е, секаде може да се разболе и да фати некој вирус.

На duffi и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Детето нема да јаде и спие и од настинка обична, и од тт од пролазен вирус. Ќерка ми имаше пликови и во уста. Ладното и ваквите болести не се причина детето да се изолира и да е со мајка 24/7. Ќе ти се разболи и на улица, на гости и таму кај што ќе шетате. Што тогаш?

4. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.312
    Нема да е изолиран само нема да оди во градинка го носам во игротеки по паркови по гости си игра со внуците тој настинува го фаќа вирус ама како овој не 4 дена е само на сокови не сакам уште еднаш да поминува низ ова .

5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.896
    Допаѓања:
    36.678
    Има ли некој искуство со упорна и повторувачка Стрептокока пиогенис во грло кај дете? Во рок од еден месец две дози Оспен испи, а еве денес пак позитивен брисот? :x
    Симптоми нема никакви, крвна слика добра...
    Минатиот пат леукоцитите ни беа 30, а сега ништо :^)
    Ќе си пукнам :envy:

Последна измена: 24 октомври 2019
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.079
    Јас пре би да иде во градинка него ли да оди во игротека, ако не друго градинките ги чистат секој ден и еднаш неделно ги дезинфицираат, а игротеките... Коксаки може и во школо да фати, нема траен имунитет за него, не можеш во школо да не го пуштиш. Не те убедувам, скраја да е, сакам да ти кажам дека не правиш ништо со тоа што не го пушташ во градинка, моето првите неколку месеци се разболуваше, сега е ок, ако ја занемариме алергијава што нема врска со бактерии и вируси.

На Sandrin4 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ти пишале и погоре, игротека е подобро од градинка? Не би рекла.
    Прошетај со бели чорапи во делот на децата, во било која игротека, па ќе сфатиш што ти зборувам. Секако ова си е твоја одлука, ама не е така како што викаш.

На PUPICA и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  8. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.312
    Не кажав дека никогаш нема да го пуштам само некој период кажав дека другиот месец заминуваме странство и не можам таму да го носам болен додека се вратиме ќе помине месецот а дека дезинфекција прават овде во прилеп тешко како и да е фала на совети и искуства

На eli25 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Мајки и син ми (одамна веќе некои 2+ год), а и малава сега (едно 2м она) се чешаат на рачињата над лактите и на двете раце... дали нешто би укажувало ова? Баш на истото место се чешаат и имаат ситни точкички, па тие ги чешкаат ваљда..

Прикачени фајлови:

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    148.707
    И Константин имаше вака како сува кожа нафрлена на неколку места, ама му земав од фризи дерм крема за атопичен и шампон, со две/ три миења му исчезнаа и не се вратија повеќе. Мене ми кажаа дека е атопичен. Исто изгледа како кај твоите и до крв се чешаше исто. Пробај така. :)

11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.265
    Допаѓања:
    35.154
    Јас сум немала дете со таква заштита, ама на пријатели девојчето порасна со вентолин во критични периоди (увидоа кога има проблем и во тие денови од годината) примаше вентолин преку пумпица, има специјални детски пумпици. Не е ништо страшно. Битно да порасне дете без проблеми. Сега е веќе гоелма девојка и нема никакви проблеми.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Мн чудно што само тука се чешаат... ке земам некоја убава крема ке мачкаме...

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.079
    Вака изгледаше на внука ми, она на грбот се чешаше, атопичен дерматит. Мачкај со нешто за атопичен и немаш гајле, не е многу раширено.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Дома се имате проверено сите, да не случајно си ја подавате?

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.896
    Допаѓања:
    36.678
    Секогаш проверувам. Јас и маж ми сме немале до сега. Сега ги проверив и мајка ми и внуката. Во градинка не оди...

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    2.253
    Zenski malata ( 2 ipol godini)
    Od nokeska e so tt, sinoka legna vesela a noke primetiv ima tt 38 nema simtomi na nastinka rastecen nos ne kasla nisto samo ne e raspolozena I ima tt.
    Jadese ama ne kako sto treba.
    Se slusnav so pedijatar mi rece da sledam ima virusi, ama nistodrugo osven tt.
    Ima li nekoj slicna situacija denovive so malite?

17. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    651
    Да има вируси,моето е трет ден со тт ни грло црвено ни нос растечен.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.945
    Допаѓања:
    153.194
    Пулмикорт се дава ама само по препорака на доктор, пулмо или матичен. Јас без консултација не правам онхалации, ама бидејќи 2 пати имаше пнеумонија на неколку наврати ми имаат препорачано пулмикорт кога е со кашлица.

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Мајки малиов во саботата ми се жалеше на болка во стомак (некаде кај папокот ми покажува), и се исповрати обилно само еднаш во 12 поручек, после само го болеше ама не повраќаше. Вчера океј беше цел ден. Денес сабајле пак само што стана ми беше чуден блед и ме боли мешето ми рече, па сега пред малку пак се исповрати... Му викам те боли? Да. А вчера те болеше? Да. Цело време те боли? Да...

Можно е да е вирус? Чудно што во 3 дена два пати само поврати... а болка има. Матичната вика хирург да го види...

20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    119.107
    Хирург да го види, лабораторија да се провери, на ехо да го видат, урина да се испита за да се исклучи уринарна инфекција

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.