Може од уринарна да повраќа? Ми покажува некаде над папоче дека го боли.... И приметувам дека болката е повеќе баш кога ке се најаде...
Желудникот да не е? Нека го видат обавезно, јас прво на ехо би го носела, па после другото. Инаку не сакам да алудирам на ништо, само ќе споделам искуство кај мм и другарка ми, идентичен случај имаа со слепо црево. Се жалеа на желудник 2-3 дена, мм поврати еднаш само. Ќе се напиеше по некој кетонал и поминуваше болката, ама пак се јавуваше, за одеднаш да добие напад на слепо црево. Значи баш горе кај желудникот имаа болка и он и другаркава, не во пределот на слепото црево. На ист начин завршија и двајцата на операција во размак од неколку месеци. Чисто ти спомнувам да си имаш во предвид, за ако случајно е желудникот во прашање, да знаеш на што да алудираш да се провери. Секако носи го да го видат на ехо, па оттаму и се’ друго со ред да се провери како што ти пишаа погоре. Сигурна сум дека не е ништо сериозно
Да и мене тоа ме замисли да не е, зашто мм е малечок опериран од тоа.. јас на 17г исто со болка и повраќање бев 2 пати, додека еден ден одеднаш не ме фати и итно на операција завршив. Ке одиме после на лекар па ке направиме се.
Mariz, а да одиш побрзо, ако е слепо црево да не пукне? Има причина зошто чекаш? Не знам, може јас сум паничар, па одма би отишла.
Мајка може да е и воспаление на жлездите што му прави грчевити болки и повраќање. Синко така манифестораше последниот пат кога завршивме на клиника со ушињата - болка во меше, тт, па на крај ушето. Ама во секој случај мора на ехо да го видат.
Еве кај матичната сум, крвна, црп и мокрача правевме чекам резз. Причина сама со двете дома, сите други на работа, а не се витка, трча, весел е вака, повремено го фаќа болката многу. Го притискаше матичната сега не реагираше на болка. Мене кога ме фати слепо црево неможев да мрднам и повраќав на 10мин мислам... Покажува на крвна слика ако е слепо црево? Леукоцити нешто покачено ке биде или? И кај да го носам итно ако пак ми се жали на болка за ехо?
Јас го носев на детска клиника ептен убаво го прегледаа , прво го стискаа па потоа на ехо, на истиот спрат беше. Го гледаше специјалист.
На државно за жал немаат на клиника. Ние тогаш во систина, ама и таму мораш да се јавиш мислам на повик дека доаѓа дежурен за ехо на абдомен.
Се е мирно на крвнава слика Има на клиника... само детски хирург треба да те прати на Радиологија и таму прават (за тестисот и за килата таму правевме ехо). Само мислев за итно одма да отидам... Чекам да видам матичнава што ке рече...
Имам извештај од таму (за друг проблем) и не ми е постар од месец... да го носам таму ако не директ на оддел.
барај упат за на гастро ако не даваат за хирургија (детска ова) . Не оставај така, на крај ќе биде дека е нешто безвеза ама твое е да провериш
На крвна слика е баш се мирно, ако пак ми се жали да одиме итно за ехо. Сега игра трча, ако се пожали ке го носам одма (ваљда до Ремедика).
Ние тогаш бевме во недела. Прво на детска на дежурен. Од таму со кс (која беше мирна) не пратија на хирургија за проверка на абдомен. На крај назад на детска со резултатите. Ниту на хирургија некој не упати на ехо на државно, а на детска ни рекоа за на радиологија, ама во работен ден. И тоа муабетот беше одете си, ако не е подобар пак да се вратиме кај нив за да не препратат на ехо. Спакував куферите и го однесов во Систина тогаш. Не дека таму нешто паметно не посоветува таа, ама барем се исклучи дека е слепо црево. Само рече воспаление на жлезди , може од претходна настинка и не испрати. Кај нас за жал беше предзнак на лоша ушна инфекција.
Мајки син ми често се жали на болка во нозете,поточно во коленцето.Он си е така малку со прекумерна тежина,21 кило на три години. На лекар еднаш го однесов,виде тој дека убаво оди,не криви и не паѓа или нешто слично и толку. Сега пак да го носам нема смисла,навистина нема друго само што се жали.Јас мислам да е нешто сериозно не ќе оди и трча нормално ,м ?