1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Може од уринарна да повраќа? Ми покажува некаде над папоче дека го боли.... И приметувам дека болката е повеќе баш кога ке се најаде...

2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    119.107
    Незнаеме, но кога има стомачна болка треба да се исклучи и уринарна инфекција

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Желудникот да не е? Нека го видат обавезно, јас прво на ехо би го носела, па после другото.
    Инаку не сакам да алудирам на ништо, само ќе споделам искуство кај мм и другарка ми, идентичен случај имаа со слепо црево. Се жалеа на желудник 2-3 дена, мм поврати еднаш само. Ќе се напиеше по некој кетонал и поминуваше болката, ама пак се јавуваше, за одеднаш да добие напад на слепо црево. Значи баш горе кај желудникот имаа болка и он и другаркава, не во пределот на слепото црево. На ист начин завршија и двајцата на операција во размак од неколку месеци. Чисто ти спомнувам да си имаш во предвид, за ако случајно е желудникот во прашање, да знаеш на што да алудираш да се провери.
    Секако носи го да го видат на ехо, па оттаму и се’ друго со ред да се провери како што ти пишаа погоре. Сигурна сум дека не е ништо сериозно :)

На Alishan30 и mariz им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Да и мене тоа ме замисли да не е, зашто мм е малечок опериран од тоа.. јас на 17г исто со болка и повраќање бев 2 пати, додека еден ден одеднаш не ме фати и итно на операција завршив. Ке одиме после на лекар па ке направиме се.

На Alishan30 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.563
    Допаѓања:
    139.974
    Mariz, а да одиш побрзо, ако е слепо црево да не пукне? Има причина зошто чекаш? Не знам, може јас сум паничар, па одма би отишла.

На mariz и sofi2107 им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.127
    Допаѓања:
    40.491
    Мајка може да е и воспаление на жлездите што му прави грчевити болки и повраќање. Синко така манифестораше последниот пат кога завршивме на клиника со ушињата - болка во меше, тт, па на крај ушето. Ама во секој случај мора на ехо да го видат.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Еве кај матичната сум, крвна, црп и мокрача правевме чекам резз. Причина сама со двете дома, сите други на работа, а не се витка, трча, весел е вака, повремено го фаќа болката многу. Го притискаше матичната сега не реагираше на болка. Мене кога ме фати слепо црево неможев да мрднам и повраќав на 10мин мислам...

Покажува на крвна слика ако е слепо црево? Леукоцити нешто покачено ке биде или? И кај да го носам итно ако пак ми се жали на болка за ехо?

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.140
    Допаѓања:
    124.500
    Јас го носев на детска клиника ептен убаво го прегледаа , прво го стискаа па потоа на ехо, на истиот спрат беше. Го гледаше специјалист.

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.127
    Допаѓања:
    40.491
    На државно за жал немаат на клиника.
    Ние тогаш во систина, ама и таму мораш да се јавиш мислам на повик дека доаѓа дежурен за ехо на абдомен.

10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.127
    Допаѓања:
    40.491
    Каде мајче. Нас тогаш ни рекоа на детска дека нема :(

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.563
    Допаѓања:
    139.974
    На гастро имаат ехо.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Се е мирно на крвнава слика :^)

Има на клиника... само детски хирург треба да те прати на Радиологија и таму прават (за тестисот и за килата таму правевме ехо). Само мислев за итно одма да отидам...

Чекам да видам матичнава што ке рече...

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.140
    Допаѓања:
    124.500
    Има бе Ано. Може немаат дежурен. Ние бевме накај 12 Постар доктор го гледаше

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Имам извештај од таму (за друг проблем) и не ми е постар од месец... да го носам таму ако не директ на оддел.

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.140
    Допаѓања:
    124.500
    Матичната што вика?
    Јас познавајќи се ,би носела.

16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.563
    Допаѓања:
    139.974
    барај упат за на гастро ако не даваат за хирургија (детска ова) . Не оставај така, на крај ќе биде дека е нешто безвеза ама твое е да провериш

На Alishan30 и mariz им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    На крвна слика е баш се мирно, ако пак ми се жали да одиме итно за ехо. Сега игра трча, ако се пожали ке го носам одма (ваљда до Ремедика).

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.140
    Допаѓања:
    124.500
    Немаат тие мислам

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.127
    Допаѓања:
    40.491
    Ние тогаш бевме во недела. Прво на детска на дежурен. Од таму со кс (која беше мирна) не пратија на хирургија за проверка на абдомен. На крај назад на детска со резултатите. Ниту на хирургија некој не упати на ехо на државно, а на детска ни рекоа за на радиологија, ама во работен ден. И тоа муабетот беше одете си, ако не е подобар пак да се вратиме кај нив за да не препратат на ехо. Спакував куферите и го однесов во Систина тогаш. Не дека таму нешто паметно не посоветува таа, ама барем се исклучи дека е слепо црево. Само рече воспаление на жлезди , може од претходна настинка и не испрати. Кај нас за жал беше предзнак на лоша ушна инфекција.

На eli25 и mariz им се допаѓа ова.
  20. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Мајки син ми често се жали на болка во нозете,поточно во коленцето.Он си е така малку со прекумерна тежина,21 кило на три години.
    На лекар еднаш го однесов,виде тој дека убаво оди,не криви и не паѓа или нешто слично и толку.
    Сега пак да го носам нема смисла,навистина нема друго само што се жали.Јас мислам да е нешто сериозно не ќе оди и трча нормално ,м ?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.