Osven ako ne e vo prashanje povreda, mozno e da e poradi prekumernata tezina. Sepak I toa e rizik faktor, mnogu lugje so prekumerna tezina stradaat od zglobni bolki poradi tezinata.
Најчесто се жали во период кога е настинат или болен,се мислам да не е заради тоа. Ама можно е и заради тежината,активен е,игра трча,а полничок,па навечер го заболуваат.
Јас мајки прашав во групата од градинка и имало дечиња со исти симптоми... болка во меше и само повраќање, малку ми олесна ама сепак ке го носам утре ехо да му прават... Прееска ручекот го поврати, а сега е подобро, не се пожалил и не поврати (а вечераше).
Sega nastinat e? Ako e nastinat e normalno, no ne ja isklucuvaj tezinata kako faktor. Davaj mu hrana so kalcium I kalium I namali so jaglenite hidrati. Ubo e sho e aktiven ama bitna e I ishranata.
Мајче а висина колку има? И мојов накај 3ипол беше 21кг таму пред 4г веќе и 22, но и висок си е. Може да се извишува нешто нагло и да го болат нозете... Види кога го боли дали има болка и во листот, обично таму боли кога растат и болката е појака навечер...
Па му помина а сеуште се пожалува,ама уште поткашлува значи не му е скроз поминато така да... Битно ми е да знам дека е или од тежина или од настинки,бидејќи паничарка сум по природа,ми се редат глупи филмови во глава
Навечер се жали,а различно покажува,де во стапало,де во колено,позади нема покажано. Ние не сме високи,тој се гледа дека е полничок,околу 97цм е а 21 кг накај 22,на 3 години и 2 месеца.
Ептен незгодна болка е, јас во пубертет дека нагло се извишив и имав ептен болки... од колена до стапало многу непријатна болка, како коски да ме болеа... Може да расте, а може и плус од тежината. Мада сум го видела на слики, не е ептен ептен буцко, но припазувај чим не сте високи, не давај многу благо, не давај мн лебче (смени го со црно), тестенини избегавај..
Од грло и нос?Сум правела двапати досега секогаш негативни резултати. Пиеше тој двапати антибиотик сега за грло,многу му беше воспалено. Да помине малку време од антибиотикот,ќе проверам ако продолжи да се жали.
Ako potkashluva vo zavrshna faza mu e. Ako si tolku panicarka nosi go na doktor, nie ovde mozime samo da nagoduvame.
@MamacitaBuena некогаш и од растење се јавуваат такви болки кај децата, секогаш навечер пред спиење, т.е кога легнуваат и се смирува организмот. Тоа е фактички како виење што го викаме ние возрасните, а се јавува поради интензивниот раст. Масажа помага. Е сега, пошто велиш дека се жали само на едното колено, можно е од настинка, и стрептокока. @mariz асто титар и брисеви од грло да проверите ако нема друго. Болката во стомак се јавува и при инфекција со стрептокока пиогенис, кај малово имаше болки во стомак пред и после гнојната ангина, мада и деновиве ми се жали на мешето и слабо јаде (а јадач е).
Ете го денес растечен нос и 37.3,хаха коленово ко предиктор ни е Ајде утре го носам да испитам се могуче,па раат да си бидам.
Девојки хелп, малиот завчера се изгоре со врела вода на раката. Го однесовме во болница,му ставија антибиотик и му го преврзаа рачето. Ми рекоадо четврток да му е преврзано и во четврток да одам пак. Сега читам, а и лугево ми викаат дека не е добро да биде преврзано, дека кога ке го одврзуваат ке го боли многу. Не знам веќе штода правам, ако некој има искуство да ми пише. Купив маст од билкари за да го мачкам од кога ке го одврзат.
Прво, на кого веруваш, на баби и стринки или на доктор? Второ, маст ни под разно од билкари, од искуство, само тоа што ќе даде доктор. Изгореница не е шала, мачкај тоа што ти кажале и прави како што ти кажале доктори.
Верувам на доктори нотмално, затоа му е сеуште преврзана. Ама мајка како мајка, се секирам да не го боли