Ти одговорија веќе, се согласувам со погорните 2 коментари. Редовно ве слушаат, на таа температура може и блок макс сирупче да се дади. @Klarisaa
Здрави мајки Ве молам дали некој може да ми каже реф. вредности за ЦРП. Нешто не ми е јасно зошто различно ми го пишуваат сега забележав некогаш mg/l a некогаш mg/dl.
Јас имам проблем вчера на резултати ми напишале 48mg/dl. Има тт 39,ни дадоа антибиотик. Но до сега секогаш ми беа изразени во mg/l. Незнам ова да не значи црп 480mg/l a да не забележала матичната. Ако има некој лаборант да ми објасни или некој што знае
Воопшто не е важно кои се мерните единици затоа што од лабораторија до лабораторија се различни. Она што е важно е дали добиениот резултат е во границата на референтни вредности. (Инаку точно е дека 48mg/dc = 480 mg/l) Вашиот резултат е покачен црп, значи имате некој воспалителен процес па мора да примате и антибиотик. Што побрзо да се опоравите ви посакувам.
Леле Ви Благодарам јас срварно кога видов различни единици помислив дека треба да конвертирам и некоја грешка настанала. Значи само да ја гледам вредноста дека на нас црп ни е 48 од референтна 5.
Дечки,денес бевме на планина, милина беше сонце ама и свежичко. На дете му се растече нос, водичка, и реков од свежото е зашто и ние зашмркавме горе. Сега некако дише на уста,ама не цело време, гледам и со затворена седи ама чудна ми е во носот. Мрсули нема, малце водичка само. Нема што да се влече. Прснав диво оригано. Сме ја настинале изгледа. Што да дадам?
Zdr,sin mi ima 6god pred eden mesec nastina i pocna da kasla bevme na lekar ni prepisa sirup go ispi nisto pak kaslase po edna nedela pocna uste poveke da kasla pak go odnesov pak ni prepisa sirup i uste eden za alergija ama nikako ne saka da prestane da kasla pogotovo koga ke dvizi ili trca mu se zasiluva kaslica koga ke odmara namaluva
Што сирупи пиеше? И дали испитавте лабораторија,брисеви? Долго време му трае кашлицата, сигурно имате и испитано нешто.
Крена и температура. 37.9 Дадов сирупче, се мачеше во полусон. Едвај дишеше будна, сега спие со затворена уста. Нозете и рацете и се жешки, ко ќе ја пипнам жари како 40 да има.
Офф.. искрено не верувам дека е од прошетката. Хрчи или свири со носето? Мене искрено само со затнат нос не ми качила тт.. ама а се накашлаше, веднаш качуваше. Сега фала богу е поретко. Само јас не давам сируп до 38,5... избегнувам, и гледам да ја оладам на друг начин. Ама мојата е и на 40т на нозе и трча. Секое дете е различно. Ако е затната, купи спиранто лепенки, јас и ги лепам на креветче зошто не сака на неа.
Ako ја носиш во градинка, може да е некој вирус. Таман тие имаат инкубација од неколку дена. Не е страшно 37.9, штом си дала антипиретик под контрола е. Провери ја ноќеска и дај и уште една доза ако е висока температурата. Моево само се буди среде ноќ ако има мака. Баш сега поминуваме некој вирус, вчера температура до 39, денес цел ден помалку од 38, ама уште тешко дише. Ќе помине
Исти сме и ние...само што нам носот ни е затнат,ама има секрет кој и се слева низ грлото и ја мачи,кашла. Еве попладнево кренавме и температура ,, 38,5. И дадов Блок макс, спушти и ја однесовме на дежурен. Рече грлото било црвено и ни даде Цефаклор. Еве ја сега пак крена температура, дадов сируп и чекам да видам дали ќе спушти. Спие ама се мачи, тешко дише,се штерка во сон. Амам веќе...
Се измачи со температурата. Прееска коа пишав одма тогаш качи, ја ладев не спушташе, а веќе и дојде термин за спиење, бладаше, а 37.9 ќе речеш... Не знам дали е затната, кога ќе кивне летаа мрсули проѕирни водлести. Тешко дишеше будна,како затната , а еве сеа заспа, спие дуфта со затворена уста. Може да е. Беше дури цел еден час во градинка. Се буди и мојава кога качува.
Лелее со тоа бладање, стресови живи... Ништо, следи ја и на доктор. Секако од градинка ќе носи се и свашта. Мојата на 2 недели качуваше тт и тоа стално викенд или празник.
И нас ни препорачаа да одиме на имунологија за малово, уште не сум закажала, ми ја препорачаа Ставриќ. Прашај и матилен што мисли. А зошто ќе одите на имунологија, ало сакаш пиши ми лп да не одиме офтопик тука