Итно! Прашања за здравјето на децата

Discussion in 'Дете' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. blessed.an

blessed.an Популарен член

@Alishan30 незнам навистина ама кошмарот кој го поминав со неа ме тера пак да мислам на такви работи
    Мислам страв имам не друго и ми е страв да не и биде пак нешто па пак да треба операција
    Сепак ви благодарам на советите секако утре ке се јавам кај доктор

2. blessed.an

blessed.an Популарен член

@Alishan30 незнам навистина ама кошмарот кој го поминав со неа ме тера пак да мислам на такви работи
    Мислам страв имам не друго и ми е страв да не и биде пак нешто па пак да треба операција
    Сепак ви благодарам на советите секако утре ке се јавам кај доктор

3. mariz

mariz Форумски идол

А да не се удрила некаде? Види до сабајле како ке биде, ако помодри местото може и да се удрила.

4. mariz

mariz Форумски идол

Каде можам да проверам хеликобактер кај дете? Дали е подобро преку измет или преку крв? @Alishan30 ?

5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Преку измет е најдобро, се гледа така антигенот дали го има за хеликобактер

mariz likes this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Добив совет од др да му испитаме. Многу често се жали на болка баш кај желудникот... Па да го тргнеме и тоа од ум. Во Биотек ке одам утре ке оставам.

Alishan30 likes this.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

А млеко и глутен ги имате исклучено како потенцијален извор на проблемот? Млекото имаше чинам две компоненти, едно е лактозата, друго беше кравјиот протеин што постојано го заборавам како се вика.

8. mariz

mariz Форумски идол

Моментално е на безглутенска исхрана. Нема што немаме испитано, 2г е со проблем и 2г без дијагноза...

Biljarkata likes this.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Имаше антитела за глутен или како?Средени се антителата ако е на диета, а ги имало претходно?

10. tasikike

tasikike Истакнат член

Ne ne ni dade da ispitame nisto ,go pustiv na uciliste denes imale fizicko nadvor i pak mi kaci temperatura ne mn inaku vesel e ima apetit ama ova so kaslicava me zagrizuva malku mu se podsmiri denes pak pocna da kasla inaku mi prepisa acc i pak amoksiklav po tret pat i ne mu go zedov samo acc ama na apteka na soprugov mu kazale deka ne e za suva kaslica

11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

А
    АЦЦ е за продуктивна кашлица. Незнам што да кажам, побарајте крв да му испитаат, алергија може да е, може и на брисеви да покаже бактерија, штом толку долго трае.

12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Колку години е детето?
    Еве да си кажам искуство.
    Мојата па да не кажам ама проблеми со мешето и болки има од кога тргна на градинка 13-14 месеци.Сефа е 3 и пол скоро.Докторот матичен кажа дека е на психичка база и ќе помине.Правевме крвна слика, урина испитувавме, ехо на стомак се е во ред.Еднаш отидовме на итна за друго и ја прашав др ми кажа дека голем број од децата се жалат на болки во мешето најчесто од 3 до 5 години.Зошто , рече не знае да не ја прашувам.Не е страшно.Изгледа не знаат да кажат што ги боли па ги боли мешето.Мојата кога е настината најмногу ја боле мешето.Немаме ден , а да не чујам ме боли мешето.

mariz likes this.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Настинка знае да даде и болки во стомачето, лимфните жледи реагираат на било каква инфекција, нив ги има и во стомакот па може и за тоа да ја боле и тие да се зголемени

14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Аха мислев оти е болна па не знае да каже што е па ја боли мешето.Исто често и вика ме боли мешето ако нешто згреши за да не ја карам кога знае дека згрешила седнува и почнува да плака и кажува ја боли меше.Кога ќе и кажам не е страшно тоа што го направила секундарно и поминува:!:

24.07 and TutiFuti like this.
  15. tasikike

tasikike Истакнат член

Neznam ni jas sto da pravam veke imavme zakazano na pregled za alergija ama mi krena temperatura ne mu bese dobro i ne go odnesov ke zakacese uste nesto ama ako bese alergija ke mu se smirese kaslicata so sirupot za alergija bas i naglasiv na doktorkata deka ne go odnesov i deka od sirupot n za alergija ne mu se smiruva kaslicata,ne mi rece nisto,mozebi trebase da go ostavam uste nekoj den doma da ne go pustam na uciliste tamu trcaat zbesnuvaat

16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

@mariz пиши лп ако сакаш, да не ја влечеме на долго и широко. Протеинот во кравјо млеко се вика казеин.

Дете да го боли меше секој ден, може да значи проблем. Ако има физички проблем има крвни анализи кои може да го потврдат изворот на проблемот.

17. mariz

mariz Форумски идол

Ке ти пишам лп, долго и широко е ептен...

Biljarkata likes this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

4ипол е, ама од 2ипол е со проблем кој неможат да откријат што е и секоја болка во меше ме потресува и го поврзувам со тоа, а може нема врска...

Biljarkata and Ava.84 like this.
  19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Многу добро те разбирам оти и моето се жали на мешето и мене ми беше стресно се додека не сватив дека тоа може и е нормално.Дури од болките многу плакала во градинка па 2-3пати ме викаа да си ја земам.Што и да е да поминува само.Имам една колешка нејзиното кога почнало да оди на градинка цело време повраќало секој ден.На каков се доктор не го однела и во Србија и во Германија и какви се не испитувања ништо немало и на крај сватила дека е на психичка база.Не сакал да оди на градинка па јавувал такви симптоми и мојата не оди баш со ќеф, па затоа најчесто се жали кога оди на градинка за распуст нема никогаш болка.Деца само да не си мирен:bug:

20. Annath

Annath Форумски идол

Пнеумослајд да направите, обавезно. Преку крв во Авицена е 2500 денари, ако не ви се чека на клиника. И алерготестови. И моево големото имаше проблем со упорна кашлица, само без температура. Година и нешто кашлаше. Ги направивме сите можни испитувања во Козле, алерготестови и пнеумослајд, ртг снимка, ма се што можеше да им текне, излезе дека е на нервна база, и требаше да одиме на психолог. Поради епидемијата на морбили одлагавме, оти психологот е на детска клиника, но кашлицата, еве, помина сама од себе.