Можно е да е месечарење. Брат ми како дете помина низ таа фаза. Само тој па и врати отклучуваше во сон, да излезе на сред ноќ. Ќе пратиш како ќе биде наредните денови и совет: намали на било какви активности пред спиење, особено тв, мобилни и сл.
Месечарење е. Кај деца често се појавува. Како ќе расте ќе го снема тоа. Јас дури и памтам коа имав станувано
Сабајлево ја потпрашав зошто стана ноќе , да не ти се одеше во вц? Ми вика кога сум станала? Значи не се сеќава.. Среќа во стан сме, нема скали, а и не знае уште да отклучува врати (8,5 години има) само ете ми е страв да не се удри во некоја маса , врата и сл..
Нема да се удри. Потсвесно знае што каде е низ домот, оти и' е познато. Јас сум станувала, сум одела кај моите во спална, сум кажувала нешто, пак сум се враќала назад. Хиперстимулација пред спиење не, односно компјутер, таблет, телевизор да не користи едно два часа пред спиење. Банани нека јаде, нека чита приказни од кои не се плаши, значи без страшни елементи. Ноќе несвесно реагира на дразбите преку ден, а самиот психолошки момент на добивањето сестричка и тоа дека повеќе не е единствено дете, може да има влијание. Заклучувајте, извадете го клучот од врата, осигурајте дека не може да отвори прозор или балконска врата.
Ај женички овоа сеа шо моѓе да е. Сипаницата помина во саботата изби така да 1 недела е помината. Шо мислите дека е.
Ова почна да се шири, од сабајле лсвен на грб и на стомак има. И на левата страна каде што се лепи памперсот, баш под лепенката Сипаници не се,нели? @Alishan30 тука си да ѕирнеш набрзина ова?
Личи на контактен дерматит, или реакција од лепенките. Сипаница не е. Од слика толку можам да видам, друго е во живо.
Многу е матна сликата, многу слабо се гледа кога зумирам. Може да и е од топло, или од некоја погруба облека/материјал. Уште и стои од синоќа?
Дали има некој вирус ќерка ми 5год.два дена е со температура бевме на доктор нема ништо крвна слика се е мирно ни даде блок макс давам добра е проаѓа дејството омалаксува и раце ладни главчето врело до кога веќе
Вируси има стално. Температура од вироза без 3 денови не е . Лади, туширај, парацетамол, бруфен, ќе мине.
Мала сугестија, на 5 години веќе би можела и апче да пие, ако знае да го испие со вода. Ќерка ми така го протурка последниот антибиотик, гадни се сирупите па и големи дози се за поголемите дечиња.
Жени, ај еден совет. Се преплашив вчера. Кај малава, има скоро 4 години, гледам на килотите флеки кафени. Веројатно од некоја инфекција мене вака на око ми личи на кандида. Ама не сум сигурна , сега одам на лекар за упат за микро од мокрача и вулва. Друго што да побарам евентуално? Кажувајте да не ја утнам. И кажувајте како да земам примерок од мокрача зошто прв пат ми е. Ве читам со тие лепенки ама тоа кај пелена, а вака без пелена како? Мислам дека од градинка и е. Вака не се пожалила на чешање или печење.
Primerok od mokraca se zema- ke ja sednesh na wc I ke se pomoca vo epruveta. Ili uste podobro vo kada, sekako mora da ja izmies pred zemanje primerok. Ili vo plastichna casa za ednokratna upotreba. Da ne spekuliram shto bi mozelo da bide, naprajte ispituvanja.