Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Направив така,ама ко да се раскашла повеќе,едвај спие цел крчи.

2. moli.mk

moli.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    91
    Мајки, колку време може да трае стомачен вирус? Нормално ли е од вторник навечер сме со тт до 39, некогаш и повеќе. Давав далерон, сега блокмакс, 7-8 саати се спушта докај 37 и пак качува.. КС, ЦРП ~26, благо покачени гранулоцити, брисеви од грло и нос чисти.Црвено грло, докторката ни даде оспен. Класичен пролив нема, но се што ке стави во уста, веднаш брзо, во неколку наврати го кака течно..пробавме со диолин, препишан од доктор,многу тешко го поднесе, тој ден повракаше многу..пробувам и со други електролити, ама не ги сака, едвај и ги кријам во вода по малку, во млеко..
    Температурата ме загрижува. Првпат има стомачен вирус и незнам дали е нормално толку долго да трае?

П.с каде ги носите децата на лекар во сабота, недела (Скопје)? На клинка, на детско работат регуларно?

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.082
    Оспен и стомачен? Пробиотик даваш? Диета? Иначе да детска клиника работи со дежурства.

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.082
    Ај совет дај @danichap со искуатво си.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. moli.mk

moli.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    91
    Пробиотик нормално, не го спомнав..
    Оспен заради многу црвено грло..

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.082
    А имате или не стомачен? Тт е веројатно од грлото а проливчето од антибиотикот. На нас така ни реагира Амоксиклавот, пролив и повраќање, без оглед на тоа што давам пробиотик.

7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Sjaj za sadovi e, ne e strasno

8. moli.mk

moli.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    91
    Ситуацијата е таква уште пред да почнам со антибиотик, така да, да - има стомачен вирус и има црвено грло..и како што кажав, бев на доктор и се што користам е препишано и кажано од доктор..

Она што ме загрижува е дека трае еве 4 вечери, без промена и ми требаше мислење дали сте имале такво искуство..со оглед дека е викенд, дали да одам по доктори пак или ова е очекувана состојба

9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добри сме да не не мислите :hug: изгледа не голтнал

На babydust, M&M, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.007
    Допаѓања:
    117.356
    Те сфаќам. Иста ситуација имав со сретство за бришење стакло. Косата ми обеле. Да останете добри :hug:

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.082
    Не следам, ама вирус е или бактериски. Ако е вирус џабе пие антибиотик, ако е бактериски ок. Црвено грло не се лечи само со антибиотик. Иначе од вирус може тт о една недела да седи, и после осип да избиете. А мене на вирус ми личи од муабетот.

12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.945
    Допаѓања:
    153.203
    Ангел те читав за експулмо маст, не сум користела никогаш. Дали е нешто слично како Викс на времето нас што не мачкаа? Се дава по препорака на доктор? Горе доле малово е затнато како е почната зимава, чат пат поткашлува, ама со оглед на нејзината историја на разболување се што може да превенира во рана фаза на настинка ми е добредојдено, ама пак од друга страна ми е страв да експериментирам.

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    24.337
    Јас го имам како маст е мрсно, зелена боја е, мачкав под носето ама шо знам, немаше голем ефект, малку можи опушта.

Прикачени фајлови:

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Да ММ слична е . Загрева и може да помогне за опуштање на дишните патишта. Океј е за настинки. Ако нема Т може да мачкаш.
    Можеш да пробаш и Спиранто лепенките осто и они се за затнато.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.082
    Да како викс, само се за бебиња бидејќи нема во себе ментол и еукалиптус што не е препорачливо за мали бебиња. Мене со истиот ефект Мукоплант не ми помогна, ова да. Вчера мали беше скроз затнат и кашлаше, го намачкав, го стуткав, заспа и стана ново дете, еве го денес нема ни мрсулче.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Мајки малава имаше многу опасни напади на кашлица и 10тина дена беше на Аериус и беше океј. Дека се беше во ред (крвна слика, грло, нос) матичната рече да даваме 10 дена за да видиме дали ке смири и смири. Сега не давам веќе неколку дена и од вчера пак почна да кашла, сега веќе пак опасно... не може да спие, станува кашла кашла кашла неможе да се соземе... чудна длабока кашлица (онаа кучешка што ја викаат). Дадов сама сега аеирус пак за да видам дали ке се смири. На што може да е алергична? Што има периодов што може да смета???

17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.312
    Допаѓања:
    182.723
    Од загадениот воздух или може нешто од дома да е. Види смени перница, јорганче, па ако треба и душек. Надвор обавезно со маска. Ние истото го поминавме со големата, сѐ додека не исфрлив плишани играчки, па сфатив дека и тоа дополнително ѝ прави проблем.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Меѓу другото, може и на прашина, волна, некој вид синтетика..... Брат на најдобра другарка е алергичен на се ова.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Леле ништо друго не сака освен тие плишани мечиња :sweat: И кебето и е плишано.. Ама спие со него од бебе, а кашлициве се од пред месец дена :?: Прашак немам сменето, прашина ем ја бришам, ем чистачка ми доаѓа еднаш у неделата... И плус пуштам и прочистувач чатпат. Нешто од надвор? Се мислам од влага да не е...

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Теписите ми се волнени, ама па ке и сметаа одамна.. ова месец дена ваква кашлица ја фаќа... Баш од кога залади повеќе :?:

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.