Итно! Прашања за здравјето на децата

Discussion in 'Дете' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. kikin

kikin Популарен член

Температура не, расположение на нивоу :), промена во јадење хммм, секако се молиме и пред тоа и сега (ама за чипс, благо смоки не му треба молење па по тоа гледам дека може да голта),, е секрет од нос ДА, има деновиве.

2. fana

fana Форумски идол

Сте имале проблем до сега со ушето? Во смисла, секое дете си има своја "слаба" точка на пад на имунитет. Кај мојата е опструкција, некој грлото ... различно е кај секој. Претпоставувам дека некое вирусче го има "чепнато". Следи го, но не верувам дека е нешто страшно. Со лесно :hug:

3. kikin

kikin Популарен член

Никогаш. 3 години е никогаш проблем со уво и при најјаки настинки, обструкции, бронхитис. Ќе следам. Не го носам денес секако до 5 работат. Ако приметам нешто повеќе утре ќе го носам. Фала.

fana likes this.
  4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Зар првпат вака му излегува сув секрет од увото? Прашувам бидејќи мислам дека е нормално, кај моите деца повремено секретот сам им излегува од увото, исто вака засушен ко што кажуваш. Јас никогаш не им ги чистам со чепкалка, само при бањање фаќам надворешно со вода па потоа со крпа, а секретот кога ќе се насобере сам излегува. Никогаш не сме имале пролеми со уво.

5. kikin

kikin Популарен член

Прв пат, да. Затоа ми е чудно. Сум ги чистела секогаш со чепкалка (грешка моја), сега попрекинав па можда затоа излегува. Што знам што да кажам.

fana and Lolipop23 like this.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

И јас така мислев, ама големата во летото од памет нѐ извади. Почна да вриска и да ми бара да ѝ извадам нешто што ставила во увото. Со трчање кај матичната и испадна воспаление на ушите. Првпат во скоро 5 години, а немаше ни слуз, ни ништо претходно.

fana likes this.
  7. kikin

kikin Популарен член

Што мислеше и ти?, дека не е ништо? Оооф, не знам, ајде сабајле ќе го носам.

8. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Исти ваков осип имаше синко пред една недела. Правевме кс и брисеви и излезе стрептокока пиогенис во грло. Ни тт имаше, ни мрсули ни кашлање. Ништо и никаков симптом. Само осип на стапалото и на два прста на рацете. Си заработи оспен. Пошто и на грлото имал осип. Проверете и вие

9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Не, сакав да кажам дека секогаш има за сѐ првпат. Мојата е склона кон опструкции, ама еве првпат направи и воспаление на ушите, само среќа фативме на почеток. А нит се жалеше претходно, ни ништо, само нос ѝ течеше. За да не ти е мисла, подобро однеси го да го видат.

kikin and fana like this.
  10. kikin

kikin Популарен член

Да, исто сме така. Сабајле ќе го носам.

NarCis@ likes this.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Вчера матичната ја слушна малата дека има спуштено, инхалираме со вентолин и пулмикорт.. дете е веќе 5ти ден со темп, денес веќе и над 38 почна да качува... Ама кашла опасно, многу многу често, црвена во лице од напињање е. Пие и антибиотик од вчера... Досадна сум ама покриена ли е со се? Имам ли потреба да одам по лекари? Не ми звучи и изгледа убаво, ништо не сака да јаде сеуште, се стопи за една недела... скоро цело килце спуштила :( Вака болна не ми била, па ептен и се насекирав.

12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Нели ве прати во Козле? Да не треба да ве ѕирнат таму?

13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

После 3то давање антибиотик треба да има видливо подобрување.

mariz likes this.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Бевме во неделата таму, а вчера не ни рече матичната да одиме... ми даде антибиотик, вентолин плус... Ама дете нит јаде, нит спие, кашла на 5секунди. Не ми рече матичната кога да одиме за контрола, по колку дена треба да е подобро, дали да ја носам во Козле..

15. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас би ја однела до Козле. Сепак е специјализирана за белодробни заболувања. Бар да си мирна. Иде викенд, каде ќе одиш по дежурни?!

eli25 and mariz like this.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Однеси ја пак кај матичната да ја слушне, кажи и каква е ситуацијата и ако треба да одите и до козле.

eli25 and mariz like this.
  17. kikin

kikin Популарен член

И јас мислам и денес да ја однесеш @mariz. Сепак викенд празници, нека видат дали е во ред терапијата.

kukla21, eli25 and mariz like this.
  18. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

@mariz моја препорака е во козле затоа што малиот мој беше три недели болен во кои 4 пати го слушаа и ни даваа вентолин и антибиотик и тоа панцеф за на крај во козле одма да не остават излезе пневмонија и лежевме 10 дена со венска терапија а немаше ни температура. Сепак во козле се специјалисти а малку треба да се спушти на плуќа, за да бидете мирни нека ве преслушаат и таму.

mariz likes this.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Сега и се јавив на матичната рече донеси ја да ја слушнам пак, ама покриена била со се, а за да е подобро морала 2 дена бар да пие антибиотик... Вика ако не е добра и по 2 дена да одиме до Козле. Ке одам сега кај матичната, да го слушне и големиот таман зашто и тој почна сабајлево да кашла ептен... Што ке беше ова, мислев заврши периодот со такви мутирани вируси :@

kikin likes this.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Носи деца обавезно. Јас и во Козле би отишла после матична, сепак се специјалисти, не ми делува наивно ова кај малата ич :( Носи да бидеш мирна, викенд фаќа. Пиши што сте направиле

duffi, kukla21 and mariz like this.