Не задржаа, пвемонија направила... Ке си се дружиме за празнициве јас и она тука.. Прими венски антибиотик пред малку, сега си заспа..
А прво не им изгледаше дека е којзнае колку страшно дека крвната слика супер, црп супер, ама дете кашла корне едвај диши и и направија и тоа другото @Alishan30 што кажа мислам капацитет на плуќа ли незнам што е и таа дури без снимка рече за прием сте... Не примија во соба, па ја снимаа.. Колку држат тука мајки? Прв пат лежам со дете незнам...
Исто бевме и ние со добра крвна слика и само на слушалка го слушнаа и ни рекоа да останеме а потоа и на снимка се виде. Ние седевме 10 дена на 11 не пуштија примавме венска и после петтиот ден одевме и на физикална за тапкање за да може шлајмот да го исфрла. Немој да брзаш да излегувате затоа што многу деца се враќаа повторно откако ги отпуштаа не беа долечени, со лесно. Која докторка ве прими?
Уф незнам како се викаше, на Ш ли и беше презиме, скроз заборавив. Така 50тина год докторка е. Не никако, нека се долечи.. таман и увото да и помине, за него пиеше антибиотик на 5ти Дек до кај 15ти, а пак воспалено.. недолечено изгледа. Од кога прими инфузија заспа и спие уште.. незнам што прими, дали антибиотик дали нешто друго..
прашувај ги сестрите што даваат и јас незнаев на почеток што прима и докторите ќе доаѓаат секое сабајле на визита ќе ја преслушуваат ќе ти кажат како ќе оди кај нас одеше побавно опоравувањето а кај некои побрзо, ако сте на д1 оддел ќе поминуваат две постари плави докторки и двете се добри на слушалка. Како и да е нас ни рекоа дека пневмонијата не е обична настинка и треба повеќе време за лечење и откако ќе ве пуштат обавезно дома заштитени да не се меша со народ никако градинка еве ние уште седиме дома а излеговме пред две недели ова е што ни препорачаа како најдобра заштита за да не се повтори пошто им паѓа имуниет од антибиотиците што ги примаат.
@mariz со лесно и брзо да се подобри ситуацијата, малку чудно беше првиот пат дај му ова или ова, и слични работи кои искрено ме зачудија, ама тоа е. чувајте се
@mariz со лесно, за ден два ќе пркне, не се секирај Речиси истото го минавме пред 3 год. Поучена од тогашното искуство, а детево речиси и да не кашлаше, сега два пати да се закашла, летам на педијатар во кој имам безрезервна верба. П.С.Ние лежевме 4 дена, дете супер беше и не пуштија дома и уште 7 дена теравме т.н. дневна болница.
Кај нас температурата,осипот на нозете вчера а денес на раце, коксаки излезе дека е Кога ја однесов кај матичната цел стомак и грб и беа осипани, ни даде само Лоратадин сируп. Затоа толку плачела, а јас и се лутев зошто вреска по цел ден “безвезе”. Гнаса сум Неа само ја чешало,не знае да каже. Уффффф. Кој има искуство,за колку дена минува осипот? Ок ли е само Лоратадинот?
Ваљда е доволно со оглед да коксакито е вирус, нему треба антибиотици. Нека кажат тие што минале, ова јас што знам блиски што го поминале е без никакви терапии, ниту лоратадин.
А зашто лоратадин? Коксаки е вирус и не ти треба антихистамин за алергија... ке помине само од себе иначе.
Полевај ја со хиперманган за чешањето.. еднаш во денот на крај од туширање. А мислам лоратадин нема за чешањето да помогне... Ако беше така и на варичела ке даваа лоратадин, зашто тоа бетер чеша... Земи пудра со анестезин и ставај и на места кај што се чеша највеќе.