Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Да.

2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Инфекција е веројатно, баланитис. Мора да однесеш да го види лекар.

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.109
    Допаѓања:
    124.325
    Увото го видоа? Моето има добра крвна слика , а црп 18. Даде амоксиклав оти виде воспалени уши.
    Исто скоро цел декември беше со кашлица и растечен нос, две недели инхалации. Сега нема ништо,освен температура што имаше. Па искочи уво. Инаку,јак антибиотик дале :doh:
    Матичната стално за викенди кога сум и пошувала ми викала немој во Козле ќе добие панцеф/трицеф па ќе се чудиш после. На сите давале да се заштитат. Ама штом лекар рекол пијте :( Убаво вика Анатх , ама тоа е за жал

4. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    910
    Ne vidoa uvo, utre ke povtorime krvna slika i ke vidime so maticnata,, pa ako mora i neka pie anitbiotik toa e, nemozam veke da go gledam kako se maci, dva dena mi e se vo race, denes cel den bese so tt 38 i ne dadov nisto, vo 18:30h 38.8 mu staviv cepce i do sega nikako da ja simne duri i ja kaci na 39.2 i sega brufen mu dadov i eve pocna da namaluva.Mnogu strasen virus da ne moze so nisto da namali tt, ni tusiranje, ni ocet na noze, ni so alkohol i voda,strasno.Neka pominuva veke i nikogas da ne se povtori kaj niedno dete

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.109
    Допаѓања:
    124.325
    Матичната ми спомна дека има вирус само со јака температура. Вика дур трепнеш 40ка ќе качи. Давај само вода , електролити ...

6. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    910
    Da da i nasiot pedijatar ni kaza deka takov bi ovoj virus, samo so mnogu visoka tt.Na grada e cel den i pie voda, a elektrolitite ne bas

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.730
    Даваат Панцеф/Трицеф/Зинат оти Амоксиклав веќе не помага, не делува. Причина е злоупотребата на антибиотици. Беше некогаш добар антибиотик ама веќе не го бива. Ни јас веќе не го препишувам на пациенти со оток од заби, не делува воопшто како порано.

На Цвет88, Lolipop23, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  8. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    910
    Pravevme nova krvna slika sabajle i crp bese 14 a leukociti 6, a vo sabotata vecerta bea crp 15 i leukociti 10. Se namaluvaa sto znaci virusot e vo pominuvanje ili? Mi bese strav da go nosam kaj maticnata da ne fati uste nesto.Eve od 8h sabajle e bez tt, se nadevam tolku bese

На Lolipop23 и eli25 им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.109
    Допаѓања:
    124.325
    Сигурно поминува. Прати и ги рез.на вибер на матичната

10. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    910
    Go podrekov posle 8h kacl sega 39.4 i so brufen ja simna.
    Ke i gi pratam da

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.073
    Дали некоја мајка имала искуство со главоболка кај дете од 4 год? Се жалеше и плачеше до пред малку дека ја боли главата и мешето. Еднаш поврати. И дадов Далерон сируп. Не ми се носи на ургентен бидејќи овдека реално и без преувеличување се неписмени

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На мојата и паѓаа леукоцитите и излезе грип е. Направи си тест за грип

13. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    910
    Neznam ke mora nesto da pravime, cetvrti den uste e so tt, od vcera ne e tolku mnogu visoka do 38.8 ama pak, me plasi veke.
    Kade ispitavte dali i grip i sto i se dava za grip?

14. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Zdravo majki,moeto dete e 8 godini.Koga bese mala i davav se i sesto za imunitet ali iskreno nisto ne ni pomagase.3-4 godini nisto ne davam,Deteto si podporasna i bese prilicno dobra,no ovoj mesec ja faka 3 pat.Sovet za nesto kvalitetno i so efekt za deca od ovaa vozrast.Blagodaram.

15. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    5.065
    После денска дремка малиот се разбуди со тоа што во текот на спиењето му течело крв од носот. Имаше на перницата малку и засушено на лицето и околу носот. Од што би можело да биде, дали да го носам кај матичната?
    Инаку се немаше претходно удрено, во моментов е само настинат со затнат нос, и малку кашла. И откако е роден прв пат му се случува, скоро 3год е.

16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.290
    Допаѓања:
    182.397
    Пукнат капилар, ако му тече носот. Ништо страшно, прати како ќе биде, ама мислам дека не е за носење на матичен.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.730
    Ако е грип или слична настинка, температурата може да трае и до седум дена, не се дава ништо посебно, освен парацетамол или бруфен за температурата, многу течности и одмор. Ако е бактериска инфекција обично температура веќе нема после 3 или 4 дози антибиотик.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    910
    Fala ti za odgovorot, mi rekoa deka takov bil virusot so mmogu visoka tt i trae i po 7 dena, kaj nas e denes 5ti den i od sabajle od 5h e bez tt pa ke vidime.Zarem so 14 crp bi bilo bakterisko? Za antibiotikot sto mi go pisaa vo Kozle se konsultirav so tri pedijatri i mi rekoa deka nema potreba i ne mu dadov

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.730
    Не е бактерија, вирус е. До кај 50 ако е, вироза е најчесто, над 50 веќе има бактерија. Мислам дека спомна дека ви дале антибиотик, па затоа спомнав бактериска инфекција. Ќе помине и вирусов.

На pepapa и fana им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Преку брис од нос. Ние не правевме, ама @kristina.k ми кажа така се проверувало.

На kristina.k и pepapa им се допаѓа ова.