Увото го видоа? Моето има добра крвна слика , а црп 18. Даде амоксиклав оти виде воспалени уши. Исто скоро цел декември беше со кашлица и растечен нос, две недели инхалации. Сега нема ништо,освен температура што имаше. Па искочи уво. Инаку,јак антибиотик дале Матичната стално за викенди кога сум и пошувала ми викала немој во Козле ќе добие панцеф/трицеф па ќе се чудиш после. На сите давале да се заштитат. Ама штом лекар рекол пијте Убаво вика Анатх , ама тоа е за жал
Ne vidoa uvo, utre ke povtorime krvna slika i ke vidime so maticnata,, pa ako mora i neka pie anitbiotik toa e, nemozam veke da go gledam kako se maci, dva dena mi e se vo race, denes cel den bese so tt 38 i ne dadov nisto, vo 18:30h 38.8 mu staviv cepce i do sega nikako da ja simne duri i ja kaci na 39.2 i sega brufen mu dadov i eve pocna da namaluva.Mnogu strasen virus da ne moze so nisto da namali tt, ni tusiranje, ni ocet na noze, ni so alkohol i voda,strasno.Neka pominuva veke i nikogas da ne se povtori kaj niedno dete
Матичната ми спомна дека има вирус само со јака температура. Вика дур трепнеш 40ка ќе качи. Давај само вода , електролити ...
Da da i nasiot pedijatar ni kaza deka takov bi ovoj virus, samo so mnogu visoka tt.Na grada e cel den i pie voda, a elektrolitite ne bas
Даваат Панцеф/Трицеф/Зинат оти Амоксиклав веќе не помага, не делува. Причина е злоупотребата на антибиотици. Беше некогаш добар антибиотик ама веќе не го бива. Ни јас веќе не го препишувам на пациенти со оток од заби, не делува воопшто како порано.
Pravevme nova krvna slika sabajle i crp bese 14 a leukociti 6, a vo sabotata vecerta bea crp 15 i leukociti 10. Se namaluvaa sto znaci virusot e vo pominuvanje ili? Mi bese strav da go nosam kaj maticnata da ne fati uste nesto.Eve od 8h sabajle e bez tt, se nadevam tolku bese
Дали некоја мајка имала искуство со главоболка кај дете од 4 год? Се жалеше и плачеше до пред малку дека ја боли главата и мешето. Еднаш поврати. И дадов Далерон сируп. Не ми се носи на ургентен бидејќи овдека реално и без преувеличување се неписмени
Neznam ke mora nesto da pravime, cetvrti den uste e so tt, od vcera ne e tolku mnogu visoka do 38.8 ama pak, me plasi veke. Kade ispitavte dali i grip i sto i se dava za grip?
Zdravo majki,moeto dete e 8 godini.Koga bese mala i davav se i sesto za imunitet ali iskreno nisto ne ni pomagase.3-4 godini nisto ne davam,Deteto si podporasna i bese prilicno dobra,no ovoj mesec ja faka 3 pat.Sovet za nesto kvalitetno i so efekt za deca od ovaa vozrast.Blagodaram.
После денска дремка малиот се разбуди со тоа што во текот на спиењето му течело крв од носот. Имаше на перницата малку и засушено на лицето и околу носот. Од што би можело да биде, дали да го носам кај матичната? Инаку се немаше претходно удрено, во моментов е само настинат со затнат нос, и малку кашла. И откако е роден прв пат му се случува, скоро 3год е.
Пукнат капилар, ако му тече носот. Ништо страшно, прати како ќе биде, ама мислам дека не е за носење на матичен.
Ако е грип или слична настинка, температурата може да трае и до седум дена, не се дава ништо посебно, освен парацетамол или бруфен за температурата, многу течности и одмор. Ако е бактериска инфекција обично температура веќе нема после 3 или 4 дози антибиотик.
Fala ti za odgovorot, mi rekoa deka takov bil virusot so mmogu visoka tt i trae i po 7 dena, kaj nas e denes 5ti den i od sabajle od 5h e bez tt pa ke vidime.Zarem so 14 crp bi bilo bakterisko? Za antibiotikot sto mi go pisaa vo Kozle se konsultirav so tri pedijatri i mi rekoa deka nema potreba i ne mu dadov
Не е бактерија, вирус е. До кај 50 ако е, вироза е најчесто, над 50 веќе има бактерија. Мислам дека спомна дека ви дале антибиотик, па затоа спомнав бактериска инфекција. Ќе помине и вирусов.