Neznam i jas se cudam, demek bil so varicela pred tri nedeli pa so mala opstrukcija i kaslica i sega da ne fatel pak nesto Vika sekako ke ima tt do ponedelnik ama mora da go stitime A sto ke mu go oslabneme uste poveke imunitetot so antibiotikot toa na nikoj ne mu e gajle
@pepapa преку брис од нос како што пиша @kukla21 и за пола саат има резултати дали е грип и каков тип е. Како е сега? Ние лани ко имаше грип тип А добивме само електролити, сируп за имунитет и за температура што му давав.
Здраво на сите,Ве молам за споделено искуство, мислење.Моето дете има две години, на сите крвни слики до сега има покачени лимфоцити, имате ли вакво искуство ? Матичната вели ок е, ама сепак не ми е сеедно
Дете од минатата недела разви некоја очна инфекција, се буди едно сабајле трепките залепени со таква жолта слуз ли, како да ја наречам. Се јавив на доктор, ми рекоа капки вакви-такви, ако не помине, атб капки. Едното око се опраи, за два дена другото, капевме во двете очи, помина. Еден ден не капење, мислев поминало, другиот ден пак едното око лачи жолто. Сега сме на атб капки, торбекс или нешто слично. Некој искуство, што може да биде? Вака, не беше страшно, освен тоа окото што зе зарази подоцна и цел ден беше потечено. Сега ќе капиме во двете очи 5 дена ама што ако и после тоа се повтори? Може ли да има влијание на видот?
Пред 1 месец се јави и кај двете деца. Син ми го приметив веднаш и уште вечерта пред да си легне намачкав хлорамфеникол маст, сабајлето имаше секрет но не толку. Два дена постојано го бришев окото со чиста газа и физиолошки и мачкав хлорамфеникол 2 пати дневно и му помина. По неколку дена се јави на бебето, ама не ја приметив одма па стана еден ден со залепени очи, не можеше да си ги отвори. И кај неа мачкав хлорамфеникол 3 пати на ден и чистев постојано, за 4 дена се исчисти. Мора до крај да се излечи, чистење постојано, навлажнување на окото, каде што спие постели чиста тетра и менувај ја секој ден. Нема да има последици на видот не се секирај, освен нели ако не се развие некоја многу посериозна инфекција.
Мајки, кога им течело крв од носот на децата тече свежа или засирена? Сабајле не и ни протече, ги фатив на нос 2 - 3 капки ама засирена крв. Многу се исплашив, се испаничив, посебно зашто вчера падна и заработи џумка на главата. Поплаче нормално. После тоа беше нормална, јадеше, пиеше, збореше, весела. Исто и сабајлево, ок беше, крвта и потече кога излеговме надвор на ладно. Душа снемав скроз.
Мајки што ставате кога детето ќе падне и одма ќе се јави хематом? До сега два пати ми има паднато на чело абе одма се направи оток и модрица и стое некое време.
Еве вчера како што пишав падна. Намачкав маст од чист невен. Нема модрица денес, многу мало оточе само. А беше поголемо вчера тазе.
@TeddyGrey и ние имавме таква случка кига беше помал,падна и се удри дента немаше ништо.Ама после 2 дена плачеше мн и носот почна да му тече и тогаш му протече таква засирена крв. Валјда ко се удрил му протекло ама му се засушила во носето.И сега дека му се растече носето му излезе све му се исчисти. Верувам дека и кај вас не е ништо алармантно.
Луѓе не ги мачете децата ние две недели крај не можеме да најдеме со болеста. Прво големото со тт 39 рекоа итно да се хоспитализира па со триста молби се согласивме инекционата терапија во дневна болница да ја прима. После мене ме фати јас па сирота демек ајде дојам не смеа парацетамол само... Ни парацетамол помага ни ништо да не се лажете ко кренав 39,7 од дежурна дома идеа. Од вчера и бебчо ко крена 39 ја реков готово умрев. И завршивме на инфузија а со него демек ајде бебе да не го маткам да го боцкаат на 4 сати чепче па на следни 4 сируп и никако не спаднуваше
Малата во петокот прими ревакцинација за стрептокока и петтовалентата. дете здраво право после 5часа од вакцината почна нос да тече крена температура. Мислев реакција од вакцината, но она од петокот кашла,се жали уши дека ја болат,има температура од 37.7, на нога е ама се гледа дека не е реакција веке ова од вакцина. Денес ќе ја носам на лекар зошто кашлицава веке и болката во уши ме плаши,ама уште по страв ми е дека уште нешто во чекална ке закачи.
Дај боже да помине, 2 недели ќе направи како се замараме со ова, ако не помине мора да се акам на очно којзнае каде. За коњуктивит сум чула дека е заразно, ама нит јас нит маж не го префативме, затоа се плашам да не е нешто друго
Nema tt od vcera popladne, ama nisto ne jade,samo kiselo mleko i jogurt i sto cica, elektrolitite ne gi saka ama nekako gi maskirav so poveke voda, uste e placliv, a plus na cela maka i trojki vadi
Нема потреба да даваш електролити ако не повраќа и нема пролив. Нека пие било какви течности, а и предност е што цица.
Мамички моево преку ден и пола ноќ супер е до носето ама после половина ноќ на него му се собира и згрутчува (мрсилчето и не може да дише преку носето па коа му ставам капки одма плаче и му протекува згрутчено и после сме мирни. Имала ли некоја ваков проблем и како да го решам ?