Попладнево се смири. Се надевам само денес било. После 18ч.навака живна конечно, брзо и се приспа. Нешто пред 20 ми заспа, изгледа ја пушта веќе. Денес прв ден без сируп за температура.
Кај нас (8 месеци) денес нема тт. Да очекувам пак од утре? Беба ништо не јаде, ако терам со сила го повраќа со шлајм. Среќа што цица па да втерува нешто така.
Кај мене беше вака - вторник и среда температура. Четвртокот само кога стана имаше сабајлето. После качи дури во петокот вечерта пред спиење. Значи скоро 2 дена немаше. Викендов го пројде со не многу висока, до 38.5 идеше. Еднаш дадов само сируп на 38.5 пред спиење зашто веќе беше измачено детево. Вчера дојде пролив и падна температурата, не качила над 37.5 од саботата. Вчера идеше 37.3 37.4 највеќе. Вечерта веќе немаше. Денес е 7ми ден. Со прдешка излезе малце проливче. По густо додуша. Се надевам ова е крајот. Споделив како беше кај нас, не мора да значи дека е исто. Јас читав тука и точно како тука што пишуваа идеше вирусот. @Cka пиша за 7 дена @duffi и @kiki_riki за проливот. Мм мислеше Ванѓа сум
Ме интересира после колку време може да се пренесе вирусот на др личност? Пример денес му завршил на болниот ако прифати здрав за колку време може да се очекува тт? И колку време е најдобро да не си во контакт со тој што го имал вирусот за да се заштитиш да не закачиш и ти?
Ми е страв за пола месец ќе треба да патуваме за Мк и сите роднини доле ни се испофаќани со вирусот сега ми фуфка после пола месец дали ќе бидарт преносливи на тој вирус ми фуфка оти мојот е мн тежок на настинки.
Ние во вторникот бевме во контакт со детенце кое истата вечер качи температура, нас првите симптоми ни почнаа петокот поручек(подкашлуваше), а веќе од саботата е со температура.. а до кога е заразен, не знам... Исто и мајкава и братчево на детенцево, во саботата развија симптими...
иииии нас денеска ни е 3 ден... качи 39.7... Два саати му требаше дс спушти после сируп.. и за пола саат пак качи. што чудо ќе беше не знам...
Понеделник прва тт , среда 39,7 ама само еднаш толку висока.. Јас уште се мачам, со тахикардии.. па сега и настинка. Од четвртокот мене ме фати. Сега гледам и мм нешо се тегне.. не би сакала искрено да се мачи. Хорор е.
Ние прв пат вторник навечер кренавме, дадов сируп па наредно крена среда навечер. После тоа беше се со сируп оти по поминување на дејството на сирупот качуваше 38.4,5. Се така до сабота вечер кога качи 38.7, дадов сируп и оттогаш нема качено повисока од 37.3. Односно, од вчера вечер е веќе 36 тт. Се надевам заврши кај нас.
А како ви делуваат вака, мојава сега нема бар мислам дека нема.. Ладна а топломер покажува 37,2..37,7? Еве ја од ноќеска интензивно кашла.
Мајки на машки деца, како третирате зацрвенета главичка на куре? Сабајле забележав, мачкав судокрема после миење. Моментално не се жали на болки. Знам може треба одма уролог, но со вирусот искрено не ми се оди по болници. Како да пробам да третирам дома?
Вчера бевме ние вака отсабајлето. До 37.5 максимум. Вечерта живна скроз. Уште е малце ко изморена али е каде каде подобра денес.
Гледај тебе како ти делува, ако е ладна и расположена, не се грижи. Значи не ја мачи ништо. Докторите велат гледајте го детето, не топломерот. Нека мине кај сите дечиња мечиња.
Вчера читав еден педијатар баш тоа го кажуваше, вирусот кога завршува поминува температурата и се јавува надразлива кашлица
Ма добра е она.. си викам супер лесно помина. Како можеше да биде. Јас само што доаѓам од доктор и екг правев. Ме легна скроз. Мм денес дома да не лечи, мене на доктор па после малава, да ја слушне на гради, а од утре не знам што ќе правам.
Сабајлево ја однесов пак и имаме нова дијагноза-трахеобронхит. Прими линкови и навистина намали кашлање. Вечер пак треба.
Итно ако може некој да ми одговори Мали има висока температура и треска Не знам како,што да направам дека прв пат ми се тресе вака Го зедов в раце и го замотав во кебенце ама уште се тресе Дадов ибуфлам 2.5мл Вилицата му се тресе и се уплашив многу