Педијатарката рече дека е грип, чека резултати од крв за секој случај ама според тоа што гледа нема ништо на грло и плуќа а дома јас веќе кашлам, прилично е сигурна дека е грип. По 4 саати одма крева тт , земав и чепчиња вечер ќе и ставам. @Feminka22 @duffi @gjoker4e Фала на одговорот
Кај докоторката е резултот, маж ми го однесе. Според него кажуваше нешто 50. Пред 1 недела имаше ешерихија коли, и сега кога пак направивме испитување на урината испадна к.пневмонија. за недела дена ќе правиме пак испитување но овојпат во Авицена. Не сум запознаена со таа бактерија и читајќи на нет паника кренав.
Да, во урина клебсиела пневмонија. Прво покажа е.коли а сега клебсиела пневмонија во рок од 1 недела. Затоа сакаме да испитаме и на трето место па да лекуваме.
За клебсиела знам, ама пневмонија ме бунеше. Секако дека верувам на лабораториите. Испитај уште утре на друго место, за да си сигурна. И антибиотик строго по антибиограм.
@GFlower како сте? Пред една недела поминавме грип, со брис од нос за пола час даваат резултати дали е навистина грип и кој тип е. Испитајте за да не треба антибиотик да пие без потреба. Моето пиеше 10 дена сируп за имунитет Изопринизон, плус витамински сируп, витамин ц капки, електролити, пробиотик и многу течности. Мене само кашлицата ме фати, а тој уште кашла и докторката рече подолго се задржува кашлицата.
Трет ден со тт, по цел ден, ноќе до кај 39,7. Крвната слика потврди вирус, не правевме дополнителни испитувања. Терам само со далерон, среќа брзо и ја спушта тт. Антибиотик не давам, имам на готовс ако почне многу да кашла (така ми рече педијатарот). Не сака да јаде, ептен минимум, пие течности, цеден портокал, вода. Енергична е, не е клапната, чат пат ќе поткашла, јас се утепав од кашлање. Тераме некако. Фала на поддршка
На терапија ли беше претходната недела за колито? Ако е резултатот 50, 5000, 50 000 тоа е контаминиран примерок, најверојатно лабораториска контаминација.
Da, piese Amoksiklav. I posle 6 dena pak pravevme ispituvanje i ispadna k.pnevmonija. A rezultatot bil 15.000. Doktorkata rekla deka toa e malku.
@GFlower не мора да јаде многу, битно е течности да внесува. Мојов имаше 4 дена тт, тогаш беше нормален, петтиот ден мислев помина, ама шестиот најстрашно исцрпен целосно, цел ден спиеше, го однесовме на преглед, само течности и електролити ми рече докторката и да спие да закрепне организмот. Од нареден ден веќе се подобруваше и се врати во нормала. Ќе помине.
Синко има сува кожичка,ама вчера преку ноќ забележав на главчето корупчиња..како теменица кај бебе..а има 1 година и 9 месеци. Нит како бебе имал..па ме збуни..го преслекувам сега и гледам на градите сува кожа, дури како корупчиња..намачкав со масло..ама се плашам да не е некоја кожна болест,бактерија..вирус или што год..го пазев за вакцина,ама брат ми од градинка се си носи..а во моментов пие и антибиотик.. Веќе ум немам..едно средуваш, друго се расипува...
Што вирус ќе беше овај? Од вторникот залак в уста нема ставено. Температура цело време првите два дена до 38.7 сега цело време накај 37.5, 37.7. Кашла цело време, повраќа шлајмови. Матичната ни даде ко алмацин ама некако гледам нема ефект.
Ne se cudi mnogu, maticnite davaat antibiotik odma zasto taka im e polesno. Mojata maticna za virus odma sirup, zatoa kaj nea nemam otideno vekje. Baram drug pedijatar.
@Black girl и нашиот исто дава за се, уште од врата што се вели, ама за грипот сам ми рече никако. Уште антибиотик фали на јак вирус. Навистина се злоупотребува употребата на антибиотиците.
Да не е од антибиотикот? Прочитај убаво во упатството дали е наведено како еден од несаканите дејства.