Мари побарај во аптека пастили или гел за афти би требало да ти го дадат без рецепт. Јас за мене користам Лизобакт пастили баш за тоа им е намената за афти и други воспаленија на слузницата на усната празнина и грлото, ептен ја ублажуваат болката, само не сум сигурна дали се наменети и за деца, но најверојатно нема ни да ги најдеш кај вас. А за син ми сум земала вакво гелче иста му е намената, само што тогаш не даваше да го мачкам.
Мајки, како се справувате со ларингитис, моментално е на инхалации со пулмикорт, плус лоратадин навечер. Слабо зарипнат е, само одвреме навреме се закашлува ама лошо, како куче. Синоќа почна. Што можам друго, 2 ра епизода му е од декември за истото. Како да не завршиме на инекции?
Малово болно веќе една недела имаше проблем со крајниците.Меѓутоа овие денови приметив непријатен мирис кога се поти .Дали е поврзано не знам,докторката само ме замисли дека на нивна возраст (8г.) не би требало така да мириса при потење .Дали некој имал искуство со ова ?
Здраво мајки! Дали имате давано Изопринозине против вирусни инфекции и како го дозиравте ако е така? Ми кажаа дека различно се дозира при акутна состојба?! Благодарам
Ние секогаш добиваме кортизони 4 пати до сега имаше и 3 пати само чепчињата не спасија Последниот пат инхалиравме некои 10дена 5пати на ден Во комбинација со амброксол ама вака долго ни траеше оздравувањето
Зарипнатоста се смири, ама грлото му е црвено, и матичната ни даде антибиотик. Моментално е добар. Она што ми е чудно одсекогаш кај малиот, кога станува збор за тт, се осеќа топол, нозе, раце, торзо, образи, слепоочници исто, во чело мерам камен ладен е, поладен и од мене. Ви се случува на некој исто така? Мерам со дигитален инаку.
Кај син ми е така уште од мал, сега 5 години има. На чело никогаш не е топол, дури и повисока кога има. На слепоочницата обично повеќе му се осеќа, и на стомачето. Јас во уво мерам.
Мајки година ипол сме и веќе 4 дена со проливче а весели и се друго е супер.. да дадам ли Линекс или слично? Ради вирусов не ми се носи на лекар...
Нема никаков секрет од носот, ни па му е затнат. А надворешно е воспалението. Утре секако ќе го носам на контрола, но детето е подобро и капките помагаат. Изопринозин се дава по доза како што ќе ти каже лекар, и ако тој ти препорача, на своја рака не.
@Annath не мора да има секрет или затнат нос за воспаление. Син ми летоска кога заглеавивме на орл немаше ништо од ова ниту кашлаше, а заврши со мастпоидит. Не викам кај вас дека е тоа и се надевам дека терапијата ќе си го направи своето, само внимавајте. Ако забележиш било какво расклемпавување на ушето или неиздржлива болка која не поминува нека го види специјалист. Незнам како е со тт. Кај син ми тогаш не спласнуваше 5 дена.
Нема температура, никакви промени надворешно, не се жали, весел е. Секако кај Цекиќ го носам, Кармен му е матична. Утре обавезно на контрола. Нема да оставам така, знам дека со уво нема играчка.
Веќе не крева температура , ми дадоа и бруфен од 60мг ама неги искористив , туку 6та ден ама со јадење неможиме да се управиме не сака и не сака ништо буквално минимално некоа грицка и сокче , и давам б комплекс гранули Бевиплех на Галеника , ама некако слабо од нив да делуваат , што давате др што е најефикасно за апетит , и да е добро на вкус Вит ц капки , чисти давате или со нешто ги помешувате , што цена се тие ?
Чисти ги давам јас. Инаку апетитот ќе се врати. Некогаш и по 10дена му требаат на мојот да се врати на старо.
Дали некој знае дали може крвна слика на клиника со упат од матичен да се направи? Целосна со железо, феритин, витамин б, д3, вит Ц итн? Или мора некој специјалист?