Макропен не го знам. А и мојава се чешаше последниот пат, баш врат-уво, на темава прашував што може да биде, претходниот пат немаше такво нешто. Ама тоа пред да почнеме со терапија. Штом е поарна и спие, поминува. Толку му треба, по неколку дози антибиотик се става под контрола. Имате лекарски препораки, следете ги. Брзо оздравување на сите деца посакувам.
Мојата кога имаше шарлах, со Амолсицилин помина. На 2 дена контрола и без додатни испитувања. Ни брис ни крвна слика.
Пиши што ќе ти каже. Мојата еднаш ја свитка малку ногата и кривеше, не сакаше ни да стапне, па ја однесовме на ортопед, и направи и ехо, да види на колкчињата оток да не имало, така мислам рече тогаш. Среќа немаше ништо, ни рече само бруфен да дадеме за болката, да биде пред спиење ноќта да е опуштена и абајлето ќе нема ништо. Така и беше. Со помин нека ти е и на тебе.
Вирусно воспаление.. уште по телефон сам кажа дека пред 2 недели сигурно била болна со тт, а стварно имаше грип. Објасни стручно ама кој да разбере... како и да е нормално било, блокмакс на 12 часа и да следиме.. Секој ден по 10 дечиња со иста дијагноза прегледувал. Зборев и со матичната. Истото го кажа. Ми е страв со блокмаксот, велат знае да симне тт превише. Како ви е иакуатвото со давање ваква терапија без тт.
Давај. Нема што да се плашиш. Голема е твојата. Баш тоа му е намената и за болка, не само Т . Секаде по светот Бруфен е прв избор на лекарите.
Јас давав блокмакс за болка без висока температура. И тоа беше помала. Исто од доктор препорачано. Немало нус појави. @Цвет88
Душава ми е стегната дур е во градинка иако викаат не се жали, ама криви. Едвај чекам да си ја земам и сама да се уверам во состојбата... Ортопедот и предходно ни има кажано и не има предупредено дека после тт и вирус може да се случи ова, ама пак срце не е мирно. Не се жалела на болка никогаш. Може дека е поголема сега, па разбира.
Да се консултирам за АЦЦ сируп за продуктивна кашлица. Матичната ми рече 2 пати по 2.5 мл, а во упатството пишува по 5мл. 4 години и околу 19 кг е малиот. Не знам што да правам по колку да му давам..
Не мора да значи дека и друг пат ја болело. На моето му се случи во лето при многу благо течење на носето да почне да се жали на болка. Тогаш бевме во Германија па и таму ни дадоа ибупрофен само да пие. Исто без температура. СИ пишува и на самиот сируп дека се дава и за болка. Не е ништо страшно. @kristina.k давај како што ти кажал лекар. Дозата на сирупот е за деца над 6 години.
@JoyJoy пишува деца од 2-5 години по 5 мл два пати дневно. Ама во право си може матичната ми кажуваше за сируп АЦЦ што е и за возрасни, а јас јуниор зедов.
Мајко веке две три вечери малиот многу плаче во сон и се чеша по нозете и бара да го чешкам Денес забележав почна да се Чешка и на раката го видов му излегуваат како пликови од комарец ама на кругчиња туку различни форми и за две три минути ги снемува ама го чеше тој период многу На нозете забележав дека му останаа како три четири црвени точки Нема јадено ништо невообичаено незнам од што може да е вака Некој ако имал сличен проблем нека ме посоветува што да направам Ја прашав матичната вели може да е алергија ама јас мислам дека не е до тоа
Пиогенис во грло не е секогаш шарлах. Шарлах се јавува кај намален имунитет. Пиогенис во грло почесто дава гнојна ангина - моментално низ тоа поминуваме со големиот, малото пред месец дена го помина. Класика за периодов покрај вирозите.
Да не се сипаници? Немам искуство со нив ама пробај смени и детергенти за перење може од тоа да му е и дај му некој сируп за алергија.
Кај малиот мој три пати ни се случи тој излив на колк, како подледица од висока тт и вирус.. Си помина само од себе, со блокмакс против болка... Не е страшно, ќе помине.