Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    Ќе паѓа уште многу. И ќе се повредува. Ништо од тоа не е страшно. Деца се, така растат.

На Spidy, Kitten, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Ако има последици ќе повраќа, ќе биде нервозно, збунето, нели?

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    Ќе го препознаеш веднаш. Одма почнуваат со повраќање, омалаксани се, збунети.
    Не и е ништо, смири се.

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.073
    Допаѓања:
    40.433
    Ако може некој да ми помогне/протолкува. Детево утрово стана со тт 38.5 и растеше. Дадов ефералган и спушти. Се пожали сам на ушите. Во консултација со матичната направив к.с. и урина. Во меѓувреме ги проверивме ушите и се во ред, со ептен многу благо зацрвенето грло. Резултати од урина се добри, резултато к.с. покачени гранулоцити и црп. Матичната вика бактерија и препиша атб. Ама второ мислење од доктор што се најде во ситуацијава вика нетипично во к.с. е мирни леукоцити и препорача да направиме тест за корона. И сега немам памет. Бркаме за термин и трето мислење, ама дали некој може да посоветува во меѓувреме. Да напоменам к.с е правена само неколку саати по тт, зошто утре е неработен ден па да видиме како се движат параметрите.
    @Alishan30 @LiliBoz @Annath или било кој што има искуство

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Може леукоцитите и покасно да се покачат. Гранулоцитите упатуваат кон бактериска инфекција, а и црп е покачено. Доколку доктор видел, и сметал дека треба антибиотик, тогаш треба. Тест за корона ако се направи, тоа не смета во оваа ситуација

На M&M, Cka, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.652
    Арно вели алишан. до утре и кс ќе смени. но и да не крене леукоцити, небитно, гранулоцитите кажале што е.
    ако прајте тест за ковид земете брис па дајте терапија што рекол докторот.

На Alishan30 и Ano им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.073
    Допаѓања:
    40.433
    Ви благодарам многу.

Антибиотикот по секако морам да го дадам, зошто кај него мора и како профилакса, а во ситуацијава и к.с. укажува на бактерија, а и двете докторки беа сложни за тоа.
    За корона матичната не може да даде упат зошто сме прилично изолирани. Нема контакти, а уште помалку со заболени. Бркаме за на приватно ако може, ама и тоа тешко оди, најран термин во петок.

8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Толку ли се чека и на приватно? Ццц
    Обично убаво е да земат брис, па потоа да дадете антибиотик, да не ја маскира клиничката слика, ама тоа е.штом нема термин ќе мора да дадете

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.073
    Допаѓања:
    40.433
    Нема термини. Филип втори петок, систина недела, авицена и биотек не можеме ни да ги добиеме на телефон.

10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И јас наминав да прашам да не има некој вирус со температура, без симптоми? Малата ја осетив жешка кога си дојдов од работа, ја чекав да заспие и измерив 39. Од сабајле била добра, други симптоми нема, освен забите што тргнале сите наеднаш да излегуваат, 4ки и 3ки. :?:

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    53.223
    Малиот синоќа ми крена баш висока тт 38.8 и поткашлуваше. Од далерон и чорапчиња со оцет му падна. Денес е добро.. Дали има место за паника? И да,му искачаат 3ки заби доле..?

@Lolipop23 Скроз ист случај сме и ние. Вие денес добри сте?

Гледам погоре неколку исти случаи. Баш се замислив сега да нема некој вирус нешто?

Последна измена: 14 јули 2020
    На mal.ecka, Lolipop23 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Вчера ми качи до 39,5 и во 18и30 и дадов неофен сируп. Симна по 1 час и беше расположена, ноќта дежурав докај 03 часот и беше стабилна, сабајлево пак качи 39. И дадов пак сируп и добра е сега, весела, расположена. Забите и се страшни, горе 3ки, долу и 4ки и 3ки, отоци има, а вака не е нервозна ко да ја боли... баш пред некој ден си велев колку лесно ги вади забите.
    Некој вирус е сигурно, ќе почекам и денес, секако не работи матичната, ако не утре ќе ја водам на лекар.

13. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    53.223
    Исто, и мојот синоќа пак качи тт цела вечер имаше но сега е добро. Навечер само качува.. Почна и да поткажлува ме загрижи, дали е можда од базенот што се бањаше.. И да и мојот вади 3ки :(

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Се бањаа и моите во базен, ама пред 5-6 дена мислам дека беше, затоа не помислив дека е од тоа. Секоја година овој период во најжешкото ми се разболуваат, очекувано беше и овојпат.

15. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Zdravo devojceto mi e 4 godini nema alergija do sega pokazeno na nisto sinoka na edniot obraz sitni brunkicki i se pojavija na drugo mesto nema

Прикачени фајлови:

16. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    721
    Допаѓања:
    2.052
    Да не ја подлазил некој инсект? ...

17. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    721
    Допаѓања:
    2.052
    Јас сум,драги мајки,очајна и затоа пишувам тука. Детето ми е 4.5нгод и тотално истрауматизирано од се живо што брчи,вика и галамо. Ја знам причината која доведе до ова ,но сакам да и помогнам да си го надмине стравот. Не се смее,не е весела , избегнува собири. Штом викнеме или било кој др веднаш ги кука ушите и плаче. Штом примети дека нешто не е во ред со мене и татко и, бара да се боксираме,да се скокоткаме ,да се смееме лажно... И таа се смее со Зор што се вели,и тоа ми го кине срцето. Правам се што можам да и ја намалам анксиозноста,но не знам веќе што да правам ништо не помага. Лошите односи меѓу мене и татко и доведоа до ова, посебно неговата насилност,и сега таа е извадена од памет,а богами и јас. Очајна сум,не сака од дома да мрдне и е страв од мотори што брчат ако некој се кара итн. Некој совет;(

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Онесија на психолог. Мислам дека ќе ви помогме да го надмине ова.

На karak, mal.ecka, No Makeup и 2 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    Посетете психолог. Консултирајте ја матичната да ве упати.
    Не е ситуација за занемарување. Жал ми е, се надевам ќе се среди за скоро.

На karak, mal.ecka, No Makeup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    721
    Допаѓања:
    2.052