Фала ви @Alishan30 ,@NarCis@ ,@Miss.Sweet ,не е варичела дефинитивно,знаев сто посто бев сигурна,не знам како така им кажале,сабајлево ми се јавија нема никаде нова брунка,ни некакви други промени,девојчето си е најнормално.Искасана е од комарци многу ги има таму,или некои инсекти,им реков да земат синопен.
@azelea дури сега видов. Комарци се. Мојот ист ваков е, а јас и бетер. Кај мене па уртикарии се прават цели. До утре ќе ги нема. Јас мачкам Синопен или Камагел. Ако се на југот, ужасни се, црно- бели, тигрести комарци.
Од вчера малиот 3 години и бебе 6 месеци почнаа да поткашлуваат и киваат, температура нема дома сите сме добри. Пишав на докторката ми рече да не се секирам најверојатно е вироза да давам витамин д3 течност и на воздух прошетки. Они и онака се по цел ден надвор во двор. Туку пуста Корона веќе јанза ме јаде, немаме сознание дека некој близок е заразен... Ќе гледам како ќе бидат деновове.
тука некаде читав пред некое време дека лимфните јазли отекуваат како реакција на некој воспалителен процес. Може да направите крвна слика ако нема други симптоми. @joy1 и @Annath мислам можат да ти дадат повеќе информации
Па да и докторката така ми кажа еве сега фала богу помалце кашлаат, температура немаат пологлемиот го прашувам цело време дали го боли грло. Весели се и двајцата. Најверојатно од времево, заникаде преку ден топло навечер заладува.. па врне, дува..
Мајки малава моја многу често се нафрлува во пределот на образите,рацете и нозете. На рацете има многу ситни бубулици кои неможат да се видат но се чувствуваат на допир. Некогаш помалку,некогаш повеќе како-кога но секогаш е нафрлена. До годинка многу внимавав на исхраната,откако наполни годинка малку се релаксирав знам да и дадам понекогаш виршла,кебап,парче пица,пилешки прсти или ќофтиња (ова се дома зготвено,не преферираме надвор да ручаме). Денес за појадок имаше просо со праска,малини,капини,банана,багремов мед и мелени бадеми. Ужинка домашен кроасан со крем и чоколадно млеко. За ручек пире од компир и брокула и виршла. За вечера лепче и јогурт. И резултатот е ова на сликите. Дали некоја од вас се соочила со нешто слично?
Незнам,верувам на сите ни е топло периодов. А и јас не ја претрпувам со гардероба и секој ден ја бањам. Деновиве вежбаме одвикнување од памперс,ја оставам само по гаќички и маичка. Денес забележав дека многу се поти и го напумпав и наполнив базенот во двор, ја оставив да се брчка во вода и после тоа ја избањав во када. И после капењето се потеше пак.
Штом се поти многу, мора со ортопед или педијатар да се консултираш за Д3 вит., може да не прима доволно.
Летово не и давав Д3,правам пауза од Мај. Претходно давав на Babytol д3 со омега. Сега планирам пак од Септември да почнам но незнам дали да продолжам со истите babytol или други треба. Две годинки е малото. Секако ќе ја однесам на ортопед. А ова со бубулициве ми е чудно.
Блокмакс, парацетамол. Истите сирупи што се и за тт само за болка мислам дека беше пола доза од таа што се дава кога има тт.
Некој ортопеди кажуваат постојано да се прима Д3. Обавезно консултирај се. Мене овие ми изгледаат од жешко.
Можно е да владее е вирус некои.? Малиот му тече носето. Еве и јас почнав по него .паметот ми иде на се и сешто
Здраво мајки да прашам.. Се работи за ќеркичката на моја пријателка има 3ипол години има проблем со крајникот малава ја боли, одбива да јаде.. Ја носеа налекар и докторов и рекол да ја прска со некој спреј до мед и прополис ама верувајте јас не би го ставила на мене мн е одвратен, и препишал алмацин ама да не и дава сега... Ако знаете некои облоги или нешто друго кажете
Џинџира спреј дали помага за нафрлено од лежење? Или нешто друго што да земам? Целиот грб му е нафрлен со ситни како врукници ама и воспален плус, го чеша премногу, а не може многу да станува мора да лежи барем 10 дена.