Има простор за загриженост кај дете со растеле нос и тт до 38? До сега ми кревал тт само од крајници и се сеќаваше ко ќе е болен ќе легне не може да стане нема снага. Ова сега ништо нема јаде нормално активен е возевме точак (ама тогаш жешко беше) после во поладното приквечер пак шеткавме не е омалаксан ни уморен. Одеднаш не знам ни мене што ми текна да му мерам тт излезе 38. После веќе беше спадната на 37.8 без никаков лек. Само носот што му е затнат од вчера. Денес се растече. Тоа е.
Jas mislam deka od nastinkata e nisto strasno.So pogolemata kerka znam sekogas koga imase nos zatnat imase t t do 38 pojke ne i kacuvase..,zatoa ne e zagrizuvacki. A so pomalava poveke gledam maka bez nikakva nastinka kreva temperatura i do 40..
Zdravo..Moze nekoj da mi kaze dali ste imale vakvo iskustvo?..Denes bev na doktor so devojcevo,kako sto imav pisano pogore mnogu cesto ja faka temperatura,i mi kaza mozno e da ima sindrom PFAPA..pa nekoj da mi kaze dali imal vakov problem?Mi kazaa ne e zagrizuvaci ama sepak mi e zal za devojcevo mnogu oslabe..Ve molam ako moze brz odgovor?
Повели читај. Не е страшно ко што гледам. https://www.printo.it/pediatric-rhe...-s-aftoznim-faringitisom-i-adenitisom-(PFAPA)
Еве ја и мојава 37,7 нос шмрка, кива, поткашлува како да ја гребе грло, а весела е,трча скока, јаде... Се преплашив..
Ако алудираш на Корона не е, кај Корона течење нос и кивање не се симптоми. Има летни вируси со вакви симптоми, сите дечиња во маало се моментално такви.
Летна вироза. И мојот беше разлошен. Уште е со растечен нос. Многу дечиња што знам периодов се болни. Јас не го носев никаде, не правев кр.слика. Дома го виде докторка. Почна да се менува времето, веднаш им влијае.
Јас имав затнат нос, кивав, некои имаат и течење на нос и е корона. Ама да не ве сега плашам, еве го и син ми, дете шо поретко настинува, затнат му е носот, кива, кашла, ама некни кс беше добра и е настинат оти шета гол навечер. Летна настинка, вироза, нагла промена на времето има. Преку ден топло, навечер ладно. @Цвет88 Не се плаши.
Фала ви, спушти синоќа, со сируп, дадов дека ноќе, и еве до сабајле ништо, сега пак 37,7.... Ама ја бутка, дреме.
Мене ми го спомна ова оедијатар поради често разболување и пропратено секогаш со многу високо црп. Предлог беше да ја однесам на имунологија за повеќе испитувања, некако не се решив веднаш па почна пандемијава, сега да не ја урочам е ок. Ако ти е мисла закажи на имунологија, да добиеш постручно мислење барем.
Fala mnogu..Utre ke i kazam na pedijatrata nejzina dosega bese na odmor,pa ke vidam sto ke mi preporaca,oti vaka nese moze veke,tesko e i za detevo i za mene.Mnogu ovoj pat ja fati celi 7 dena t.t visoka do 41,isto i slaba e poradi sto se poboluva cesto..3 ipol godini ima 11 kg e.
Се надевам дека ќе биде подобра, душа мала Имам искуство и со 41т, знам колку страшно изгледа, само смирено туш со топла вода па разладување, мене тоа ми помагаше.
Pa i jas isto i pravev ja tusirav ke i padnese malce i posle pak visoka ke morav sirup,sega sme na antibiotik grloto i bese crveno. A tvoeto odi li vo gradinka?jas ja zapisav ovaa godina ama sto znam ako e vaka nesakam da odi podobro doma da e..neznam sto da pravam.?
Одеше, ама не многу редовно. Сега не ја пуштам, не можам да ризикувам со нејзиниот инунитет, тамам малку пркна. Веќе 5г има, а од 1.5г почна многу често да се разболува откако прележа варичела. На 3г ја пуштив во градинка, ама секој месец скоро се разболуваше.
Eve jas od toa nemozam da ja pustam ke otkazam..podobro doma neka sedi,mojava od 2 godini pocna na sekoj mesec,,a nekogogas se slucuvase vo mesecot i po dva pati.eve veke edna godina vaka terame pod stres..kilazata taa i ostana nese zgolemi.Neznam do koga ke trae vaka.
Мајки вирус ли е што ли ќе пукнам веќе. Ќере е 3ипол години завчера почна да повраќа па после престана со повраќање ама ми качи тт до кај 38.5. Вчера не и беше ништо, малце само омалаксана ама не ми залегна и еве денес како стана од сабајле ми рече грло ја боли, па и носот и тече и сега ми се жали на главоболка ама како на моменти да ја фаќа.. ќе заплаче па ќе се смири. Се жали на болка доле кај тилот.
Исто е и мојата ќерка. Крена температура траеше само 1ден, после црвено грло и шлајм. Па завршивме со антибиотик.
Оф леле.. ама мене ова со главата многу ме буни.. ма да и последниот пат кога ми крена тт се жалеше на главата на исто место па тогаш педијатар ми рече дека е од тт
И јас со ќерката се разболив и имав страшни главоболки, може и неа ја болело ама незнае да каже. Беше многу плачлива и поспана.