Искуство со кандида на уво кај дете. На микробиолошки на ќерка ми и покажа кандида. Увото и фаќа бело па се затнува. Бевме на ушно и ја исчисти габата со пинцета и смукалка па 7 дена стававме нистатин раствор помешан со парафински масло. И сега после една недела гледам дека пак и собрало бело.
Кај дете конкретно немам искуство, ама кај возрасен да - со канестен раствор за кожа се исчисти кандидата (исто во уво), прашај доктор дали може тоа да ставаш место нистатин. Многу е досадна и тешка кандидата за лечење
Eve da kazam kako go pominav denesniov den. Malata sega e podobra do sabajle imase t.t,ama sega e dobra nema veke,bev vo bolnica me prati pedijatrata zatoa sto taa ne pravi pregled so t.t.Zaminav tamu malata ktajnici poteceni i gnoj.isto taka ja napravija i test covid19..sega nemozam da spijam dodeka ne mi javat sabajle za test..a devojceto nema nikakvi sintomu za korona Da poftoram pred 15 dena i pravev test(izleze negativen) zatoa sto imase istiov problem cesto ja faka temperatura so grlo krajnici..pa nekoj da mi kaze dali se sintomi ovie na covid19 za da mozam slobodno da spijam barem dvaa saata??Blagodaram.
спиj слободно, ако ти е за короната не се секираj навистина, крајници не се симптоми, а и каj деца најчесто многу лесно поминува. Можеби има некоја бактерија би требало да и земат општ брис од грло а не само за ковид? Не се секирај битно е да си одморена, што и да е ќе се открие и ќе се излекува
I zedoa i briz vo grlo cekame rezlultat..Go dobiv rezultatot za covid sujkur negativen e.Ama mi olesna na dusava..fala mnogu za podrskata
Sirup brufen otvoren vo frizider kolku vreme koristite, na upatstvoto pisuva vo rok od edna godina. Maliot 1god. i 10m ima tt 39.5 pa se mislam dali da mu dadam dodeka da kupam nov I da prasam mozno e da e korona ili period ima i drug virus, ne kasla nos ne mu tece samo tt ima
Kacuva tt na dva/tri saati, da odime vednas na lekar ili rano nokeska kaci prv pat tt i da kade da odime so ogled na situacijava, vo Kozle primaat ili ne?
Не можеш на матичен да се јавиш да прашаш? Денес па и сабота, само во болница треба да одите, мислам дека примаат во козле. Толку висока, па и брзо се качува, подобро е да отидете на преглед.
Деца со тт на преглед примаат само во Козле. На други места џабе ќе одите. Пак ќе ве препратат Козле.
И јас еднаш во слична ситуација кога прашав така ми рекоа, дека во козле се оди со тт. Се надевам @pepapa ќе биде подобро.
I mojata kaci denes, dadov daleron sirup vo 18i30, sega spie, ja proveriv, nema kaceno. Ako nema drugi simptomi togas ne brzajte za na lekar. Jas obicno posle godinkata gi nosam na 3tiot den.
Mnogu se plasam od visoka tt, na 3 saati kacuva do 39.6, davam naizmenicno brufen i paracetamol, tusirav ama se trese, razladuvam so alkohol ama pak kacuva brzo. Se konsultirav so 4 doktori site isto mi rekoa da pocekam do utre ili ponedelnik stom nema drugi simptomi