Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.063
    Допаѓања:
    178.975
    Крема не сменив специјално за ситуацијава. Ја купив да ми се најде за ако има потреба, оти од веледа сакав да се префрлам на сиберика. И еве одма ситуација. Кремата има цинк, ама се чини не помага, или тоа што беше искакана играше улога. Ова прв пат воопшто и се случува. :|
    Пелени исто не сменив со намера да сменам. Имав нарачано какви што користам за неа, ама не стасаа на време и маж ми вчера не нашол исти и земал други мало пакување дур стасаат нарачаните. И ете ти одма проблем. (facepalm)

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    Јованти и јас би рекла исто, не менувај ништо. Штом и одговара. Колку и да е природно и органско, не секоја кожа трпи се.
    Едит: сега гледам, не било намерно.
    Иначе прави се што ти кажа Биљарка. Судо користи го, ништо не му е , ставај и промивки со камилица. А доколку најдеш хиперманган, можеш и тоа.
    Консултирај педијатар за кортико. Штом толку плаче си има мака. Ама тоа само ако он дозволи. Тука дават Канестен со Белогент за вакви ситуации.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.285
    Допаѓања:
    181.887
    Разбирам и сакам да помогнам, само гледам многу смени се наеднаш. Спреми камилица чај и остај ја да поседи во такво, па после малку да поседи без пелена...Ваљда нема да се избербати:worried:
    Тоа е Дафи, хиперманган(y) Не ми процесира мозокот денес(facepalm)

На duffi и Yowannty им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.063
    Допаѓања:
    178.975
    Оффф @duffi никогаш немала проблем со ова, затоа и сменив крема. :headbang: Пак природна демек да ми се наоѓа по дома за некое помало црвенило како и претходно, одвреме навреме. И види одма беља. :| И со пелените. Никогаш не сум ги сменила, ги користев истите од старт паралелно со Лана. Значи како се погоди се.. :headbang:

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.285
    Допаѓања:
    181.887
    Ќе помине:hug:. Оди прави чај. 4 кесички барем. И после купка (газе во леген со чај) можеш и да ја поминеш со кесичките чај како премаз. Така јас би направила.
    После секое какање измивај.

На duffi и Yowannty им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.063
    Допаѓања:
    178.975
    Не ја дочека камилицата, заспа. Утрово и порано се разбуди, и земав само ја измив под туш со млака вода пред да стане ужасно кенкава од што веќе и се спиеше. Намачкав судо. Иако овој пат и од сибериката изгледаше малку подобро. Утре промивки со камилица.
    Фала ви девојки. :f:

7. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Остави ја без пелена така најбрзо се средува, мојата е цело време вака.

8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.063
    Допаѓања:
    178.975
    Утре и тоа ќе пробам.
    Јас пак си мислев дека само мали бебиња имаат проблем со дајпер раш. :|

9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Мојата има проблем од пелените, само 2 модели не и прават, исто така и и се прави ако е на многу овошје. Еве деновиве пак се нафрли ама јаде многу овошје и од каките што се киселкасти се исфрла. Само ја оставам пола ден без пелена и утре е како нова. Можиш и судокрема да ставиш.

10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.063
    Допаѓања:
    178.975
    Вчера пред спиење намачкав судокрема. Утрово се разбуди во 5, пелената беше полна, сменив, беше многу подобро, ставив пак судо. На следните менувања ставав сиберика, не знам колку често може судокрема да се мачка, а на сибериката стои дека може на секое менување пелена. Ама е многу подобро од вчера. Црвенилото е се помало.
    Вчера и каката и беше чудна, како посува од претходно. Па може и од тоа да беше... :?:

11. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Јас ставам судо крема на секое менување ама кога веќе ќе се исуши раната не ставам ништо. Остави ја гола некое време ако ви е топло дома ќе се среди одма.

На Biljarkata и Yowannty им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    150.564
    Спомна некој канестен и белогент, кога имав вака проблем едно лето со малата во аптека ми рекоа баш ова да земам. После се јавив кај доктор, ме фсто шубе на свија рака да ставам нешто, и ми кажа само канестен без белогент прво да пробам, дека белогентот е коритко. Се смири само со канестен, ама стварно беше бааги исфрлена.

13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.285
    Допаѓања:
    181.887
    Да, белогент е кортико, за егзем се дава. А логиката со Канестен ич не ја разбирам, пеленски осип не е кандида:?:

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.718
    Допаѓања:
    107.004
    Мајки, малава се има исфрлено во устата, има бели точки на јазичето а и на долниот дел на устата. Афти ли се ова :sweat:Приметив уште вчера , ама сега гледам по изразено е. Не плаче, нормално јаде. Што можам да и ставам ? :(

15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    150.564
    На упатството стои за гливични воспаленија, вајда не е само за кандида. Кај малава ми помогна, не сум ставала за благо црвенило туку за посериозен осип. Послабо црвенило и поминуваше и од бекутан со цинк

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.604
    Допаѓања:
    104.334
    Носи ја на лекар. За ова ми давале да ставам метиленско сино. Иначе ова не се афти. Носи ја да ти дадат нешто.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Малата од петокот е со растечен нос и кивање, а од денес и кашла и искашлува и тоа многу како да се засркнува дури и на повраќање и доаѓа кога ќе се закашла. Температура нема. Мислам дека е настинка пошто во четвртокот вечер се открила и цела ноќ спиела така, премрзната беше сабајлето и одма и се растече нос. Ме загрижува што не сака да јаде и пие, само 100 мл млеко испи сега и 1/4 јајце изеде. Што би ме советувале, на доктор ич не ми се носи ради ситуацијава?

18. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.395
    Sepak na lekar,pedijatar da ja vidi,dete e.

19. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Ако не е подобра до утре ќе ја носам, некој совет за денес што да правам? Дадов витамин ц, спреј во нос е борба да се стави, ама ќе пробам пак да и прснам, земав септаназал оти од солен раствор немаше ефект. Цело време нудам течности, еве сега и малку сок се напи. А вака си игра весела си е. Инаку е 16 месеци.

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    1.918
    Еве и моја мала е со блага настинка а за вакцинирање сме:worried:
    Тече носе проѕирни мрсулчиња и поткашлува. 14 месеци е, како да и помогнам?? ;(