Не му се отвара ич кожичката надоле? Ова е прљаво собрано под кожата и може до инфекција да дојде ако не се извади... . Мора да отидете да му го отворат...
Не го боли,не е ниту натечено,не ени топло,претходно убаво му се отвараше,а сега веќе недела дена му е вака,ми е страв да потегнам надоле ..
Мора на лекар, апсцес е. Најверојатно ќе дадат антибиотик. Моево цефалексин примаше за баланитис, ама целото беше отечено и болно. Правевме купки со топла вода и камилица, се исчисти еден куп секрет. Нема врска дали отвораш или не, ова може кај секого да се јави. Мала раничка да имал од триење, да се инфицира, толку треба.
15meseci dete dve nedeli so crveno gaze i dunde.....stavav canesten i ne se smiri.....pedijatarot i zede bris vaginalen i pokazs bakterija....Staphyloccocus aureus.....ni rece samo 5/6 dena da stavame mast chloramfenikol.....nekoj za sovet....ili so slicno iskustvo.....fàla vi
Да испитате и уринокултура, да не е бактеријата дојдена од урината. Во тој случај нема да е доволно само локално мачкање. Јас ја имав истата бактерија во урина, кога бев средношколка, лом бев и надворешно, и бубрези ме болеа. Да си проверите се што треба да се испита и да се лекува со соодветен антибиотик. Може да нема ништо во урината, може и да биде тешко да се детектира дали има бактерија или не, бидејќи се работи за мало дете, потешко е за соработка и за земање урина.
Закажавме на детски хирург утре одиме,јас успеав да го отворам скроз во консултација со матичната ,но се плашам да го извадам топчето ,го измивав но нр искочи,така да најубаво стручно лице да го види и ќе каже што да правиме. Фала ви на совет во секој случај.
Мајки децава и двете ми се болни кашлат, нос тече глас фатен Денес бевме до матичната ниту ги прегледа само рече витамини давај, јас побарав крва слика да се направи Малиот црп 10,а керка ми 30 И пак рече ништо не е даде само сируп витамински и ништо друго Како да им помогнам посебно со кашлањето, штом легнат кашлат многу Имаме близок од ковид со кој бевме во контакт скоро 10дена се заедно Незнам што да правам, некако сум испаничена
Што други симптоми имаат освен кашлање? Температура имат ли? Нос им тече? Кашлаат суво оли со шлајм? Опиши повеќе за симптомите за да ти дадеме совет, оно лекари нњ сме, ете ви кажал лекар што да правите, а од друга страна те рабирам дека само со витамини нњ може да мине, витамините се земаат кога е здрав човек-дете за да се зајакне имунитетот да не дојде до раболување, сега штом веќе се раболеле децата нормално треба и витамини ама ттеба и некој лек плус ите природен ите друго нешто.
Досега немаа тт синоќа за прв пат качи тт малку 37.6 Кашлањето е суво, само наутро кога стануваат кашлат како со шлајм потоа цел ден суво кашлат
Што да ти кажам, прво и основно треба да ги прегледа доктор, да ги слушне дали им се чиати градичките, не дај Боже да не имаат спуштено, со шлајм можат да спуштат лесно.
@Kallias2 знам Со малиот имав многу проблем со бронхит некаде до годината потоа не спушташе толку лесно И јас сум запрепастена од тоа дека ниту ги прегледа ништо само виде крвната слика Ке видам до утре како ке бидат ако не пак ке ги носам Сепак ти благодарам
Здраво мајки, сакам да прашам дали имате идеја што би можело да биде ова? Има 3 на едната и 1 на другата нога. Дали да паничам и да го носам на доктор? Има 3 годинки.
Ми личи на убод од болва. За на доктор барем јас мислам дека не е. Разгледај дома убаво, по под, по кревети дали има. Може и од надвор да е, но големи се шансите ако се болви да се внесат внатре. Ти кажувам од искуство, мака мачиме ние а и многу други што се со дворови.
После спанаќ втор пат жар се прави на образите кај што ќе допри јадењето. По кратко време поминува. Само од обичен спанаќ. Од Бејби спанаќот нема никаква реакција.  Еве вака. Алергија мислам не поминува така брзо. И уште нешто. Вчера бебе цел ден околу ушето се гибаше и беше плачлива и ќемкава. И ја мрдаше главата лево десно како да И смета нешто. Прво на вода во ушето се посомневав На допир околу ушето не реагираше. Денес гледам избила втората двојка горе. Можно е од забите да И било нелагодно? Инаку нема ТТ, јаде колку што јаде .
Колку сируп Далерон иде на 2 години со 17 кила? Нема уште темп, ама се спремам. Цела е затната. Дури и шлајмови плука.