Од вчера е вака. Денес троа подобро. Се тешам дека плукаше. Може нема да качи. Ама 36.9 37 имаше коа стана од ручек дремка. Паники сум. Ако качи да сум спремна. А јаде, весела си е. Полудеќу.
Мојава три дена беше затната труба и поткашлуваше (баш за продолжениот викенд за 11-ти), ама не качи тт воопшто. После трите дена ко нова. Некое летечко вирувче, дај боже да е истото и кај вас
Теди им почна сезоната на малите. Е сега ситуацијата е крш, па ќе се тресеме на се. За некој ден ќе виде супер. Прскај оригано, физиолошки. По потреба нешто од видот на Септаназал.
Прскам оригано и физиолошки да. Синоќа прснав Оперил пред спиење зашто ко куче дишеше. Ќути, паничам на растечен нос.
Знам. Сите го правиме моментално истото. Лани цела зима му течеше , ама не бев оптеретена со тоа. Сега друга е ситуацијата.
Мајки пред еден саат ми се виде синко топол ( 4,5 год ).Мерев температура 37.7 Нема ни растечено носе,ниту кашла,од никаде некаде На градинка не оди,да е бил во контакт со некој позитивен не е.Вчера и пред тој ден поигра со две деца од маалото ама испотен,го фати и ветар..и сега незнам ако е настинат ќе течеше барем нос или затнат Се плашам да не е вирусот А пред две недели беше без тт со затнат нос и мало црвено грло ама помина само со Ногрипин сирупче Дали е можно да е недолечен или не дај боже вирусот
@TeddyGrey, не се секирај, исто и син ми, истиот вирус ваљда, нос ептен затнат, не качи темп. Ставивме оперил и цитерал.
Малата 3,5 год денес ја заприметив се напрегаше на шоља додека какаше. После гледам во изметот имаше малку крв. Можно ли е да е капилар или корпокултура да проверувам? Дадов пробиотик и манџи секако јаде и овошје.
Обично се капилари при тврда столица. Ако е инцидентно, ништо не би правела, ако е почесто не знам... Дојдов да прашам, што може да биде црвено позади ушна школка? Вика дека ја чеша, само на едната страна, зад другото уше се е нормално. Малку е затната во носот од вчера, ама да биде воспалено уше без температура?
Штом ја чеша се надевам е каснато, ама прати ситуација дали ќе има промени или случајно да не потече и да расклемпави уше. Ако продолжи јас би ти рекла одма на доктор.
Вчера синко какаше четири пати, еднаш обилно, три пати по малку. Не е пролив, погусто е. Одаабајле еднаш какаше обилно, уште еднаш помалку. Освен биогаја, што да давам?
Може, ама твоето нема ни година и пол ако не се лажам. За петки е рано. Колку и да се вадат рано заби, петките пред година и пол нема теорија да почнат да растат. Ајде да речам дека има исклучоци, ама повеќе важат за другите заби, за петките не баш. Иначе ако какал 4 пати дневно, не е ништо, побрз метаболизам. Следи и види како ќе биде. Моиве кога имаа потечна столица од заби беше целата со слуз од плунката во каките. Да не јадел нешто помрсно, па од тоа малку да е помека столицата?
За 5ките незнам, еве Анат ти објаснала. А за столиците не е многу, може да е од храна некоја. Следи ако има до вечер, дај варен компир или банана, нешто на овој начин. Не сметам дека е нешто страшно
Доле двете се отечени. Има скоро 15 месеци, сите заби порано му излегоа. Сега само што се искака уште еднаш. Не јаде, генерално мака мачиме со јадење и не јадел ништо ново, телешко и полешко (варени во експрес лонец, има мрсно, да, ама така ги јаде одамна) со зеленчук и палента со јогурт. Инаку си е весел, јаде, цица, пие вода, нема промена во расположение. Не сака да јаде таква храна, мора да е со кромид, нешто да има поубав вкус. Овошје никакво не сака. Да дадам линекс или нешто слично за бебиња? До сега запек имал секогаш, прв пат гледам ваква столица.
До сега никогаш не какал толку. Одсабајле какаше три пати. Еднаш обилно, два пати по помалку. До сега само со запек имал проблем.
Обилно ама не течно така? Стварно нема потреба за грижа. Види како ќе биде денес ако стигне до 5,6 столици дај линекс бејби.