Јаде ли доволно овошје, зеленчук? Барем едно јаболко на ден. И доволно течности. Никаде не носи дете, до храната е.
Поради ситуацијава паничам повеќе иако и е црвено увцето .. .леле мајки со две деца кажете се навикнивате ли после на вакви ситуации.... од што не можаж да измерам температура колки е повеќе се нервирам
Јаде! Секој ден манџи, овошје обавезно. Нема ден без јаболко, круша или мандарини. Ама јаде и благо, мислам тоа и прави потешкотии. Не знам, постпородилни хормони ми работат, ептен се стресувам за децава.
Дури сега гледам, извини. Ако ти го исповраќа, ќе дадеш повторно или пак ќе ставиш чеп. И мене ми се поефикасни. Се водам по детето најчесто. Сум ставала и на 37,6 ако е клапнат, малаксан, ако е весел и со 39 го оставам да се бори. Деца се и така растат. Ќе свикнеш. Ќе добиеш и на искуство, па нема да паничеш толку. Иако се исто нема да ти биде. Извини стварно касно враќам и не сум од помош. Нека мине.
Нема гајле, фала многу Сега пак го поврати сирипот деф утре зимам безконтактен и чепчиња вака ништо не праваж Неке ни да јаде ни млеко
Не знам што да и дадам да јаде не е јадена ич сеа поврати вода буквално вода пое многу што е дпбро вајда млеко неќеше мубсе израдува ама не го пиеше и сеа ми е бледа..ја туширавме да водиме дали ќе и се симне ама не знам ни колку има не дава да измерам а топла е
Не форсирај храна. Нормално е да не сака да јаде. Нека пие вода тоа е сосем доволно. За деца безконтактен само. Со друг ептен тешко се мери. Чепчиња и сируп секогаш имај во фрижидер.
Здраво мајки какви капки за нос ставате на децата... денес син ми има затнато носе кога кива и не може да спие од носето ве молам за помош .. го чистам само со солена вода
мајки ве молам за помош.син ми е 2 г. и имаше затнато носе дега само му течр и почна да му се слива во плуќа. гадно лашла. покриенн е до снтибиотик и капки ама како да му помогнам? премногу кричи
Можеш некое спрејче Септаназал или Оперил за деца ако е ептен затната еднаш до два пати на ден. Ако не само испирање со морска вода е доволно. Често чисти го носот, на чешна со топла вода, излегува се. Освен ако не е густ секрет , да мораш со аспиратор ако не дува. И ако кашла чудно пак лекар да го чуе.Со терапија покриен е.
Мајки малава 16м вчера вечер и ноќеска ми крева тем 38.5. на дежурен ми рекоа од зарчината е. Колку денови може да треа ваши искуства?
Не е од забите, вироза е. Три дена ќе трае, може и подолго, ама битно е да ја хидрираш и ладиш, по потреба парацетамол.