Земи диво оригано. Не го носи веднаш за брис. Се разбира, ќе видиш и лекар што ќе каже. Не е страшно проѕирен секрет. Наутро нормално е да е зелен. Прскај почесто оригано, чисти го со топла вода. Ќе се смири. Веројатно е само настинка.
Малово мое спушти на плуќа Незнам колку време плачеше без престан, поврати два пати. Го однесов кај матичната му даде антибиотик и вентолин сируп. Од вентилинот одма се смири и заспа.
Еве денес со температура Во градинка измериле 37.9 околу 11ипол, сега пред пола саат јас му мерев со живин 38.2...чекам одговор од матичната
Не се плаши. Ништо страшно. Дај му парацетамол ако ти личи кенкав. Ако не само прати го дали качува и нуди му течности.
Да ви кажам што ме снајде. Утрово пред да одиме на специјалист за увото и ставив спреј во носот и за некоја минута и велам да го издуваме пошто цела недела и е малку растечен. Ама како да ме натера нешто бев поупорна, повеќе пати ја терав да дувне и од нос издува од оние топчиња што растат во вода украсни што се во стаклени вазни што ти ставме. Замислете си ставила а не кажувала, кога точно незнам... и кога појдовме на специјалист рече најверојатно тоа блокирано и не можело да диши увото. Воспалено и е надворешното уво а средното рече дека не гледа воспаление. Цела среќа што ете излезе. Инаку ни го смени амоксиклвот со панцеф и ни рече со сиот ризик за кандидат мора да ни даде и капки за уво антибиотски но и нистатин воедно да ставаме. Мирна е не правите глупости ова не го очекував.
Дс не има некој вирус само со тт? Син ми 2 и пол год, од синоќа има 38.5 тт, со далерон и блокмакс спушти само до 37.5. Сега му ставив чепче и се успа. Не кашла, нема затнато и растечено носе, само тт. Колку што знам сме немале контакт со болен од корона.
Исто сме и ние....недела дена сме или има или нема тт,кога има качува до 38,5 и давам блокмакс мачкам со спирт и толку како ништо да не е ама синоќа качува 39,2 иста постапка направивме и утрово ја однесов на лекар,на градите нема ништо чисти се,нос не тече а кога го виде докт.грлото и било црвено и имала зелен секретар и ни дадоа amixsicilin 8x3,5 и блокмакс на 8ч... Ќе одмараме и двете 1недела дома ни в градинка ни јас на раб. Еве и од крвната слика рез.
Сепак без крвна слика не може да се знае дали е вирус или бактерија.Ако продолжи да качува носи на педијатар.Кога е грлото мирно и нема други симптоми а температурата е сепак висока,обично проверуваат урина и уши.
Го однесов на педијатар, гради чисти, грло чисто, крвна слика мирна, црп 12. Докторот рече дека е вирус и да чекам да помине за неколку дена. Инаку тт има уште 38.5. Се надевам ќе мине брзо и лесно. Со помин и на вашите дечиња
Здраво мајки што давате за зарипнатост на гласот...нема кашлица ниту растечен нос ниту температура само гласот е зарипнат ??? Инаку е 3 год и 9 месеци
На моето кога му засипна гласот педијатарот рече само зголемена доза витамин ц капки. Тоа беше некаде после година.
Majkichki zdravo. Ne sum pishala dolgo vreme, no imame golem problem. Malata mi 18+, edna nedela vekje ima problemi so zapek, se grchi celata, se prepotuva, ne dava da ja pipnesh, plache, samo mama mama vika, nemoze da se iskaka, a koga ke se iskaka toa e mnogu tvrda stolica. Seuste cica, sabajle obavezno, navecer isto i vo tekot na nokjta, drugo tecnosti mnogu malku pie, se si jade, najvekje ovoshje i zelenchuk, izbegnuvam banana... Dali ima nekoja druga majka vakov problem? Citav deka moze i emocionalno da e, ne sme bile oddeleni godina ipol, sega odednas ona vo gradinka jas na rabota, ima denovi samo sabajle koga ja gledam
Zdravo majki. Ni se pojavi belko na kureto. I se javiv na maticnata i mi reci da go odnesam da go otvorat i da go iscistat tamu. Dai ima nekoja majka koja imala vakov peoblwm i go resila doma i so sto? Blagodaram odnapred