Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.065
    Допаѓања:
    33.010
    Имаше малио мој пролетва и го решивме со антибиотска маст. Матичната ни кажа која за да не го носиме по болници. Се повлече и се исчисти за неколку дена. Само сега не знам што стававме.

На motheron2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Мали беше со многу висока температура неколку дена, сега има ситен осип по цело тело и на лицето.
    Од температурата е ова?

3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.758
    Да

4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    А има и пеленски осип претпоставувам е од антибиотикот.
    Што крема да ставам?

5. motheron2boys

motheron2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    22

Aj ako ti tekne te molam pisi mi, oti ne sakam da go nosam na pedijatar

6. trouble

trouble Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    132
    Da od antibiotikot. Sudo krema mozes

7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.065
    Допаѓања:
    33.010
    МИслам дека беше Гарамицин маст.

8. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    4.903
    Детето мое денес научи да вози точак без помошни тркала и беше превозбуден, јадеше последно во 14 и потоа веќе ништо нејкеше, пиеше какао, изеде лажиче мед околу 17 и од 18 почна да пека за бонбони, кои обично не ги ни јаде од кај му текна незнам. Имаше тантрум за бонбоните се одра плачејки, све што го понудив да јаде одби, маж ми на крај го изнесе да го шета да проба да го смири. Преморен е и гладен, страв ми да не се разболи, до сега никогаш вака ни нема направено, обично си јаде убаво, активно и здраво дете е, и среќен е, вакво плачење не сум видела затоа се грижам да не го боли нешто, го прашував, вика не, ама нешто мн ме вознемири, дали може од преголем возбуда вака да се однесува? Или од премор? На крај на месец ке полни 3 год. Се грижам да не ми се разболи да не затоа одбива да јаде, и како ке спие гладен.

9. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Мојата кога е преморена, доколку на преспие, кога ќе ја фати криза за спиење ги имс најголемите тантруми. Тоа рикање плачење со подлипнување. Обиди се да му скрениш внимание со нешто друго.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    254
    Zdravo majki malata mi e 4 godinki ima vdlabnat graden kos bidejki e malku slabicka 15 kg e mnogu sum zagrizena pobarav mislenje od trojca doktori mi go kazuvaat istoto so istegnuvanje so vezbi ke se sredilo dajte mi vase mislenje dali so tekot na godinite se gubi toa :)

11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.011
    Допаѓања:
    14.468
    Имаме 16 месеци овие 3-4 дена кака ептен суво. Не каде толку сува храна. Компот и сливи мече да стави вуста не знам како да му помогнам. Му дадов пред малку неколку капки масло обично се сетив овде негде така имаше пишано. Дали да земам чепче ?

12. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    22.456
    Ве молам за искуство споделено...Се утврди уринарна инфекција кај син ми( сеуште го чекам рез. од уринокултурата),но веќе ни препиша педијатарот антибиотик Зинат кој бил со поширок спектар...Ме интересира со кој антибиотик всушност најчесто се лечи уринарна инф.,особено ако е ешерихија коли?

13. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    2.052
    Ако е еширихија, всушност секој антибиотик привремено ја лечи. На ќерка ми и помогнаа Дофурин таблети,имаше неполни две години

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.327
    Допаѓања:
    18.505
    Јас имав ешерихија и пиев зинат. Кај мене се среди, пиев и голема количина увин чај и брусница,не знам дали чај (брусница) се препорачува кај деца,консултирајте педијатар.

На TarantulaA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Мојата беше така, еден месец речиси.
    Со зајдување плачеше кога ја вадеше каката, секој ден наутро на празно желудниче 1 лажичка или обичен зејтин, рапсол или маслиново масло, свари му сливи водата нека ја пие, ми кажаа палента измешена со монте, и тоа пробав ми делуваше, исто компот од праски ми помогна, ем праската ја јадеше, ем и компотот го пиеше.

На marchi-cool и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.065
    Допаѓања:
    33.010
    Пробај да дадеш круша. И таа многу помага, ама не како компот туку свежа. Во принцип свежо овошје и зеленчук помагаат за регулирање на столица. Масло се дава на гладно по едно лажиче. Неколку капки не ри вршат работа. Чепче се става само ако не може да се искака неколку дена по ред. АКо е суво може треба да форсираш вода (сува какашка е и знак за блага дехидрација).

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    22.456
    @Sofi.ja ,фала за осговорот.Стифнаа рез.денес испадна бактерија proteus mirabilis,која е резистентна на зинатот.Валда затоа немало никакво подобрување кај детево.
    Да не има некој искуство со овој тип вактерија?

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. trouble

trouble Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    132
    Svari suvi slivi, vodickata da ja pie a slivite so malku mlekce blendirani daj gi, mojata edna nedela si imashe maka, i sirupce i zemav od sto neznaev vekje sto da pravam, se i svashta probav od hrana... Japonsko jabolko, krushka, nemoj mleko tetrapak

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.055
    Допаѓања:
    178.871
    Дали некоја има искуство со лушпички на усните кај детето?

Се повторува веќе неколку пати, на горното усне и се прават лушпички, кои по некое време сами паѓаат, сама ќе си ги извади или јас ќе и ги извадам. Одма потоа пак и се прави така. Еве 3-4 пати по ред пак и се прави. Жолти се иначе ако нешто значи тоа.
    IMG_20201211_133727.jpg

20. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.733
    Допаѓања:
    18.429
    Вакви лушпички синко имаше како бебе од цицање. Поточно ако лошо шлапа со цицка. Можно е и од шише да излезат.