Темава да се прекрсти прва помош за детето на Софи.ја Нов проблем, сабајле кога го соблеков ваков осип со крупни пликови имаше на нозете,газе,кај пазувите,на меше...беа поцрвени па спласнаа...уште една доза антибиотик има,од што може да му е осипов,дали е нешто со корона?
Дафи шо состав? Другарка го дава превентивно, ко замена за бимунал Јас од бимуналот бев ептен задоволна ама го сменија составот
Не дека е грешка ама не е воопшто за превентивно. Намената е да ублажи настинка. https://www.4upharma.com/вести/како-да-се-спречи-настинка-и-грип-а-как.html
ние од градинка закачивме стрептокок пнеумонија на нос , се лечи со амокциклав, носот му пресрана да течи и мрсулите , ама уште ми хрчи кога спие како дс го излечам?
Внука ми има 3 години и изминативе неколку дена ја приметуваме дека кога оди како да поткривнува со едната нога, како навнатре да ја носи. Не се жали на никаква болка ама се гледа дека не оди како што треба. Не паднала и до сега немала никаков проблем.. секако ќе одат на ортопед но и сите мислења или искуства се добредојдени.
Имаме 16 месеци,синоќа кон 11 ми крена тт 38 со блок макс и масажи се симна, после 7 часа пак исто. Вчера видов дека има пукната горе 4-ка дали е можно од заби да е? Не кашла нема секрет во нос до пред тоа беше се весел. Досега од забче не сме имале тт. Секако ќе направиме денес и крвна слика со црп
Вироза дали може да биде само со тт? Нема проливче не повраќа не кашла нема затнато или растечено носе. Или по касно ќе се јават другите работи?
Може да е вироза само со тт. Мојот така имаше висока тт до 39, три дена. На четвртиот ден се исфрли со ситен осип по телото. Освен течности, сируп за температура, масажи и разладување друго не треба ништо да се прави. Инаку од заби тт не може дс биде 38,така имам читано по форумов
Мајки малиов појде во градинка и почна да настинува, минатата недела во саботата завршивме со терапија цефаклор, кашлаше густо и носето му течеше прозирна слуз,се смири. Тоа време се нафрла цел на лицето, матичен ни вика дека е контактен дерматит од градинка и ништо не ни даде. Дома го мачкам со веледа кремата ама не знам дали е подобро воопшто. Он не дава знаци дека го чеша ама сакам да средам, да видам од што му е. Матичен се запна од градинка е, ама да не го допираме со носење така ќе створел имунитет На кожно сме во вторник до тогаш не знам што да правам. Од вчера почна пак да кашла густо и со зелени мрсули. Не знам веќе со што да третирам, матичната место да ми каже таа ми вика 2 недели цело време сте кај мене Викенд е па не можам да ја сменам, од понеделник кај друг ќе го префрлам. Еве слика каков е во лицето, 20 месеци е
Дали направивте брис од нос и грло? Кај нас се појави осип во пеленско подрачје два дена откако почнавме со антибиотик, да не е реакција од антибиотикот и кај вас?
Па недела ипол го има ова и не се смирува, можно е. Тогаш почна да пие и антибиотик. Брисеви само немаме направено.
Направте си брис,и моето се измачи 10 дена лечење со алтернатива ,а уствари имал бактерија во нос што му направи течење и затнат нос, тт и кашлица. Откако почна да го пие антибиотикот се смири,само што испадна проблем со осипот. Го мачкав со канестен и гентамицин и го миев со вода со сода неколку пати на ден. Ама ова е за пеленско подрачје. Кај осипот не реагираше на допир а беше жар црвен и малце како рапава беше кожата, две страни поназад имам слика ставено
Да не имала некое вирусче во скоро време? Неколку пати ни се има случено истото, па ова ни е кажано од ортопед...