Мојата така некогаш хрчи, две-три недели, нема никакви симптоми и и поминува.Ништо не и правам.Пробај со еркелтунгсбад кога го бањаш, многу ги опушта дишните патишта.
Стомачен вирус е . Знаат да се јават овој период. Давај денес лесна храна ако сака да јаде и не повраќа и ОРС.
ние неможеме да крениме глава од мрсули до средата се лечевме од стрептокок пнеумони со антибиотик , сега излезе нова бактерија moraxella catarrhalis дали има некој искуство со оваа бактерија како се лекува:/
Има извесно време син ми секогаш кога нема да успее - си ја удира главата со двете раце и тоа силно. Многу ме натажува тоа, не е мал, скоро 7 години е. Некоја мајка ако имала сличен проблем нека ми пиши лп
Ve molam za sovet, celata sum isplasena. Sin mi pred eden saat zede kikiriki da jade i nesto se nasmea izgleda i naednas ripna vikna isplasen, vikam sto e, vika kikirikata mu zaletnala ( pola od kiririkata takvi se na polovinki od onie vakumirani ) ne se zakasla voopsto ko sto pisav pomina eden saat dobar e, ama mnogu sum isplasena . @Alishan30 @Annath @duffi i drugi ako imaat sovet
Ја голтнал сигурно целата. Ако имало проблем одма ќе покажел. Дај му корка леб да изџвака и да ја голтне. Ако има нешто останато да оди надолу, ама не верувам да има.
Nejke nisto da jade , samo voda i mleko ispi. Leb on ic ne jade ni taka ako nedaj boze zastanala ili otisla negde kaj sto ne treba ke pokazese li odma nesto kaslica?
Мајки во понеделникот почнавме да примаме линкоцин инјекции денес контролна крвна слика правиме леукоцитите исти ни продолжи уште 2 и утре треба да ја носам на ренген ...1г и 8м е на тој наодот пишува акутен бронхит....некоја слично искуство да имала некогаш
Нас ни даде антибиотик, претходно 2 недели се мачеше ,пробавме инхалации,сируп за дишни патишта салбутамол ама ништо не помогна,па даде антибиотик
Не,не давам веќе антибиотик освен ако нешто ептен се влоши Од 3 месец навака секој месец по една недела е настината,сега сме 8м Пренежна е,и како ќе потече носето веднаш спушта на плуќа ама веднаш! Трет,четврт,и петти месец секој пат антибиотик и даваа и несакам повеќе ја отрувме Последниве два месеца не и давам ништо освен витамин Ц,и инхалации нормално секој пат Сега како е поголема се надевам на нешто природно,дека смеам Предходно беше мнг малечка и во аптека не ми даваа ни чај од слез А на лекар се знае и на приватно и на државно одма вика инхалирај па пак донеси ја,и не поминува и одма ајде антибиотик... Брисови чисти од нос и грло,крвта и е океј,незнам зошто вака секој месец Уште алергии не сум испитала Едноставно да кивнеш одма префаќа @duffi @
Бела , нежна е, а и мала е. Нема некој голем избор, освен инхалации. И носи и големата. И тоа е. За некое време ќе биде по имуна. Уште е мала и за имуностимулатор. Тоа после годинка може да размислуваш нешто да даваш. За нешто природно не знам да ти предложам. Гледам стават некој лој од густа низ групиве. Распрашај се. Некогаш , колку и да сум против овие работи, секогаш ќе бидат пред антибиотик. Посебно кога толку често има пиено.
Така е Ма пробав и гуски и шатки од мука се ќе пробаш,ама џабе е Арно викаш мала е...ќе ојача со време се надевам
Ја цитирам тука пораката се надевам веќе сте оздравени но можеби има некои што ќе одговори.....јас ја носев денес малата на ренген значи не сме ковид+ замислете чекавме пред болница на ветрот и околу нас имаше и лица со ковид и после ковид